Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιοι απεργούν την Τετάρτη αναλυτικά - Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Θα παραλύσει την Τετάρτη η χώρα λόγω της 24ωρης γενική απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενόψει της οριστικοποίησης του πακέτου μέτρων.Δείτε ποιοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση και πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.Στην απεργία συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, γιατροί, δικαστικοί, δάσκαλοι, καθηγητές, πανεπιστημιακοί, δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, τραπεζοϋπάλληλοι και έμποροι.

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις αύριο στη Θεσσαλονίκη


"Κοινωνικό κραχ βιώνουν οι εργαζόμενοι, είναι σε απόγνωση και αύριο θα βγουν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν και για τα νέα μέτρα που έρχονται, τα οποία είναι χειρότερα", λένε οι πρόεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της 'Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων.Έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου για την αυριανή απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Εκδήλωση προβολής του "Catastroika" διοργανώνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η GUE/NGL και ο Νίκος Χουντής.


Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκος Χουντής και η κοινοβουλευτική ομάδα της GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με τη ΜΚΟ CEO (Corporate Europe Observatory) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία  Συνδικάτων του Δημοσίου Τομέα   (EPSU) διοργανώνουν σήμερα Τρίτη 25/9/2012 εκδήλωση, βασισμένη στην προβολή του ντοκιμαντέρ των Κατερίνα Κιτίδη και ¨Άρη Χατζηστεφάνου "Catastroika", στην αίθουσα P4B001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αχρησιμοποίητα αποθέματα του απαγορευμένου εντομοκτόνου φυτοφαρμάκου LEBAYCID


Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό -Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 Τρία χρόνια μετά την σκανδαλώδη κατ’ εξαίρεση έγκριση κυκλοφορίας του φυτοφαρμάκου LEBAYCID της Γερμανικής εταιρείας BAYER για 120 ημέρες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις ανάγκες του δολωματικού ψεκασμού (δακοκτονία), το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο και για την ακρίβεια οι αδιάθετες ποσότητές του συνεχίζουν να αποτελούν περιβαλλοντική βόμβα, σε αποθήκες των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ανά την χώρα.

ΔΑΚΕ Ι.Τ “Στήνουν” την Ελληνική Κοινωνία στα 11.5(δις) μέτρα…



Μετά από δυόμισι χρόνια γεμάτα αιματηρές θυσίες, περικοπές και ανατροπές, που κάθε φορά ήταν οι “τελευταίες”, κάποιοι εξακολουθούν να αναζητούν τη δήθεν “σωτηρία” της Πατρίδας μας μέσα από την οριστική εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας.

ΟΑΣΘ. Στάση εργασίας αύριο



Την  Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στάση εργασίας Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, από την έναρξη έως 09:00΄π.μ. και από 20:00΄ μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας συμμετέχοντας στην

Υπουργείο Οικονομικών: Το 50% του βασικού μισθού θα παίρνουν αρχικά όσοι βγαίνουν στην σύνταξη από το 2013


- Από χθες δεν παίρνουν σύνταξη όσοι δεν έχουν απογραφεί- Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου δεν απεγράφησαν 4.560 άτομα
- Μεσω διαδικτύου θα ενημερώνονται από τον Οκτώβριο όσοι βγαίνουν στην σύνταξη για την πορεία του φακέλου τους
Αλλαγές στον τρόπο καταβολής των συντάξεων ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.

"Χρυσή Αυγή" : Καταστροφικά τα νέα μέτρα της Τρόικας



Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Η τρόικα έχει μετατρέψει τη χώρα σε θλιβερό προτεκτοράτο. Δυστυχώς οι απαιτήσεις των 
τοκογλύφων θα εκπληρωθούν και πάλι στο έπακρο, παρ' όλο που οδηγούν με 
μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της χώρας και την εξαθλίωση του λαού μας.
 Έλληνες αντισταθείτε!

Σχέδια ακόμη και για... αστικά διόδια στη Θεσσαλονίκη



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Μέχρι και αστικά διόδια ή αλλιώς χρέωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προτείνουν οι επιστήμονες, προκειμένου να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη τα επόμενα χρόνια. Το συγκεκριμένο μέτρο προφανώς θα σήκωνε θύελλα διαμαρτυριών, ειδικά σε εποχές κρίσης. Ομως γι' αυτόν ακριβώς το λόγο οι επιστήμονες προτείνουν να είναι το τελευταίο μέτρο που θα ληφθεί, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Θεσσαλονίκης, που θα είναι ολοκληρωμένο σε ένα χρόνο.

Βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ στην ημερίδα της ΕΣΑμεΑ


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Β’ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννης Αμανατίδης, Α’ Θεσσαλονίκης, χαιρέτισαν την Εναρκτήρια Ημερίδα του Έργου «Προσβασιμότητα για Όλους» που οργανώθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στο Αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου στη Θεσσαλονίκη.

Η Κομισιόν διαπιστώνει αδυναμία σχετικά με τον έλεγχο των παράνομων πρακτικών αλιείας και την εφαρμογή της νομοθεσίας στην Ελλάδα

Απάντηση Μαρίας Δαμανάκη σε Νίκο Χουντή


Συστημική  αδυναμία σχετικά με τον έλεγχο των παράνομων πρακτικών αλιείας και την εφαρμογή της νομοθεσίας, παρά την ύπαρξη νομοθετικού πλαισίου ικανού να αποτρέψει παράνομες μεθόδους αλιείας διαπιστώνει η αρμόδια Επίτροπος Αλιείας κ. Δαμανάκη μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκου Χουντή.

Η «Χρυσή Αυγή» κάνει λόγο για σκάνδαλα και μαύρο χρήμα πολιτικών


Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Μαύρο χρήμα, καταθέσεις στην Ελβετία, off-shore εταιρίες βουλευτών και υπουργών και απόλυτη συγκάλυψη όλων των σκανδάλων. Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα σύντομα θα καταρρεύσει υπό το βάρος της λαϊκής οργής και νέες εθνικές δυνάμεις θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της κάθαρσης και της ανασυγκρότησης της χώρας.
https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif

Μετά την νέα καταγγελία Γεωργαντά για το έλλειμμα του 2009, το σύστημα έπιασε δουλειά !!(βίντεο)


Μετά την καινούργια καταγγελία Γεωργαντά, σύμφωνα με την οποία Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν… 3,9% ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ, ο κ Τέρενς Κούικ έσπευσε να καταθέσει ερώτηση/αίτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών. Συγκεκριμένα του ζητάει να μελετήσει σοβαρά(!) την καταγγελία Γεωργαντά, επειδή αν όλα τα αναφερόμενα στην καταγγελία είναι αληθινά “πρόκειται για την μεγαλύτερη προδοσία που συντελέστηκε εναντίον του Ελληνικού Έθνους από της σύστασής του.” Προτείνει επίσης, για λογαριασμό της Βουλής, να ζητήσει ο Υπουργός των Οικονομικών συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα ερωτήματα που ο κ Κουικ παραθέτει.

Σε γενική απεργία καλούν τους εργαζόμενους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη


Για αύριο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν γενική απεργία, αντιδρώντας στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα. Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.