Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Τα Εμβόλιμα νέα σας εύχονται 2010 ευχές.




Καλή χρονιά με υγεία και προκοπή.


Το 2010 να υλοποιηθούν οι ευχές όλου του κόσμου

Στείλτε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα μέσα από τα blog μας

Την ήμερα της πρωτοχρονιάς οι ιστοσελίδες μας θα είναι στην διάθεση όλων των φίλων μας για να στείλουν τις ευχές τους στα αγαπημένα τους πρόσωπα που βρίσκονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ηλεκτρονική διεύθυνση μας είναι : giannakidis.xristos@gmail.com.


Καλή χρονιά με υγεία σε όλους σας.

Πρωτοχρονιάτικα προεόρτια στην οδό Αριστοτέλους και όχι μόνο.


Σε πρωτοχρονιάτικους ρυθμούς ζει η Θεσσαλονίκη από το πρωί. Με το φως της ημέρας τα παιδιά έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα ενώ το μεσημέρι η αντιδημαρχία πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης παρουσίασε μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα στην οδό Αριστοτέλους δίνοντας ευκαιρία στους μερακλήδες του είδους να χορέψουν στους μουσικούς ρυθμούς στον παραδοσιακών οργάνων. Πλήθος μικροπωλητών διαλαλούσαν την πραμάτεια τους ενώ οι μερακλήδες άρχισαν να το στρώνουν στο γλέντι τόσο στο κέντρο Θεσσαλονίκης όσο και στους συνοικισμούς. Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που τραβήξαμε πριν από λίγο είναι στην Αριστοτέλους και την Ξηροκρήνη, ενώ τα παιδιά με τις παραδοσιακές στολές είναι της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων τα οποία έψαλαν παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα.



Η Κεντρική αγορά Θεσσαλονίκης και οι άνθρωποι της



Κεντρική αγορά τροφίμων η γνωστή αγορά Μοδιάνο έχει μια μακρά ιστορία στην πόλη. Μαζί με την ιστορία της αγοράς έχουν καταγράψει και την δική τους ιστορία οι άνθρωποι της όπως ο Κυρ Χαράλαμπος που όπως μας είπε: « Παιδάκι με κοντό παντελονάκι μπήκα σε αυτό το μαγαζί και βγήκα γέρος με άσπρα μαλλιά τώρα είμαι συνταξιούχος αλλά δεν μπορώ να μην περάσω από εδώ, έρχομαι τακτικά ». Με ιδιαίτερη θέρμη αναφέρεται στις σχέσεις που είχαν μεταξύ τους οι μαγαζάτορες αλλά και οι πελάτες με αυτούς. « Πρέπει να σέβεσαι τον πελάτη αλλιώς θα φύγει» μας τόνισε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας την συνομιλία μας ο κυρ Χαράλαμπος είπε: «Στην δουλειά αυτή κουραστικά πολύ, δούλεψα ακόμα και 16 και 18 ώρες αλλά μας έδωσε ψωμί και φάγαμε». Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια μιλά για τα παιδιά του τα όποια σπούδασε και έχουν αποκατασταθεί. «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που έχω καλά παιδιά». Καλή χρονιά και να τα εκατοστίσεις κύριε Χαράλαμπε. Στην φωτογραφία ο κ Χαράλαμπος σε επίσκεψη του στο μαγαζί που εργάστηκε όλη του την ζωή.

Ταξιδέψτε με τον οδοντωτό στα Καλάβρυτα


Όποια εποχή και να επεσκέφθης τα Καλάβρυτα την ιδία αίσθηση της ομορφιά θα γευτείς. Όταν αυτή η επίσκεψη γίνει με το τρενάκι των Καλαβρύτων τότε η ομορφιά γίνεται ακόμα πιο γοητευτική. Οδοντωτός σιδηρόδρομος, έργο του Χαρίλαου Τρικούπη, ξεκίνησε να κατασκευάζεται με την υπογραφή της σύμβασης το 1889 και ολοκληρώθηκε επτά χρόνια αργότερα. Η νέα, σύγχρονη αμαξοστοιχία του Οδοντωτού, διαθέτοντας «υπερσύγχρονα» βαγόνια, χαρίζει μια συναρπαστική διαδρομή στους επιβάτες της. Πληροφοριακά, πρόκειται για το στενότερο οδοντωτό στον κόσμο, με το πλάτος της γραμμής να φτάνει μόλις τα 75 εκατοστά – γεγονός που την καθιστά ως τη στενότερη γραμμή της Ευρώπη. Διανύει 22,4 χιλιόμετρα διαδρομής και αναρριχάται σε υψόμετρο 720 μέτρων. Το δρομολόγιο διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ ο συρμός έχει σταθμό αναχώρησης το Διακοφτό, συνεχίζει διασχίζοντας το φαράγγι του Βουραϊκού και το χωριό Ζαχλωρού, με σταθμό άφιξης τα Καλάβρυτα. Στη διαδρομή πραγματοποιούνται δύο επιπλέον ενδιάμεσες στάσεις, στο Μεγάλο Σπήλαιο και στην Κερπινή. Καθώς ταξιδεύει κανείς με το συγκεκριμένο τρένο, σαγηνεύεται από την ομορφιά των υπέροχων κατανυκτικών τοπίων και της μοναδικής θέας που προσφέρει. Τον περασμένο Σεπτέμβριο γευτήκαμε την μοναδικότητα αυτής της όμορφης διαδρομής με το οδοντωτό τρενάκι