Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Γενική πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Παροδικές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά κυρίως της Δυτικής Ελλάδας, περιμένουμε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

20 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την Ελλάδα!

Ξέρατε ότι η Αθήνα ήταν μια μικρή κωμόπολη δύο αιώνες πριν; Γνωρίζατε ότι τα ελληνικά νησιά είναι περίπου 2.000; Ότι κανένα μέρος της χώρας δεν απέχει παραπάνω από 137 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και πως ο εμπορικός στόλος μας φτάνει το 70% όλων των πλοίων της Ευρώπης;

ΠΕΔΥ Πού δημιουργούνται μονάδες υγείας

Την απόφαση για τη χωροταξική κατανομή ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) των μονάδων του ΕΟΠΥΥ οι οποίες εντάσσονται πλέον στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εξέδωσε χθες ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.

Κλήσεις σε απολογία σε 9 πρώην στελέχη των ΕΑΣ

ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ

Σε απολογία για κακουργηματικού βαθμού απιστία, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καλεί ο ανακριτής Διαφθοράς εννέα πρώην στελέχη της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Στο έλεος των σκουπιδιών ο θερμαϊκό κόλπος

Απροστάτευτος μένει για ακόμη μία φορά ο Θερμαϊκός κόλπος, καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκονται εκτός λειτουργίας και τα δύο ειδικά αντιρρυπαντικά σκάφη που φρόντιζαν για τον επιφανειακό καθαρισμό των νερών με ευθύνη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Ζει η νοσοκόμα από το Κίεβο που συγκίνησε με το tweet της όταν πυροβολήθηκε

H νεαρή νοσοκόμα που προκάλεσε συγκίνηση με το tweet της από το φλεγόμενο Κίεβο στο οποίο έγραφε «πεθαίνω» λίγο μετά τον σοβαρό τραυματισμό της από σφαίρα, είναι τελικά ζωντανή και βρίσκεται στο νοσοκομείο σύμφωνα με νέα, δική της ανάρτηση στο twitter.

Αθώοι για το ντόπινγκ αθλητές και προπονητές της άρσης βαρών


Αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, οι αθλητές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών και οι συγκατηγορούμενοί τους προπονητές, για το σκάνδαλο ντόπινγκ που ξέσπασε το 2008.

Το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό στον κόσμο συνδέθηκε – Είναι ασύμφορο, σκοτώνει πουλιά

Η μεγαλύτερη μονάδα συγκεντρωτικής ηλιακής ενέργειας, το Ivanpah, συνδέθηκε σήμερα με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Καλιφόρνια.
Το ηλιοθερμικό πάρκο Ivanpah είναι εγκατεστημένο σε μια έκταση 13 τετραγωνικών χιλιομέτρωνστην έρημο Μοχάβε, νοτιοδυτικά του Λας Βέγκας.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΧΟΥΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή το Non Paper του ΥΠΕΚΑ σε σχέση με την Έκθεση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους ΧΥΤΑ στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ KOZANH

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ.Βάσω Κόλλια, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά γυναικών, εγκαινιάζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας, στην Κοζάνη, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στις 18.00, στην οδό Μακεδονομάχων και Καρακάση.

Χρυσή Αυγή: "Αβάσιμες, γελοίες και υπαγορευμένες από την ανθελληνική κυβέρνηση οι πολιτικές διώξεις"

 Δελτίο τύπου
«Οι νέες διώξεις εναντίον των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι παντελώς αβάσιμες, γελοίες και υπαγορευμένες από την ανθελληνική κυβέρνηση που έχει τρομοκρατηθεί από την αύξηση των ποσοστών μας.

Ουρά του Σαμαρά έγινε και ο Σύριζα που για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι ολόκληρο το αντισυνταγματικό τόξο έχει προσκυνήσει του ξένους τοκογλύφους.

Πυρηνική σύντηξη: αποδοτική παραγωγή ενέργειας με λέηζερ για πρώτη φορά στα χρονικά

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή ενέργειας από πυρηνική σύντηξη βρίσκονται οι επιστήμονες.

Ερευνητές του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Livermore στο Σαν Φρανσίσκο κατάφεραν στο πλαίσιο πειράματος να παράγουν περισσότερη ενέργεια από αυτή που χρησιμοποίησαν για να πυροδοτήσουν μια πυρηνική αντίδραση.

Φεύγουν οι περισσότεροι αγρότες από τα μπλόκα

Την αποχώρηση από τα μπλόκα που είχαν στηθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε διάφορα σημεία της Β. Ελλάδας αποφάσισε μεγάλη μερίδα αγροτών.

Ωστόσο, όπως εξηγούν οι ίδιοι οι αγρότες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το γεγονός ότι αποχωρούν δεν σημαίνει ότι σταματάει και ο αγώνας για ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ διαμηνύουν ότι "στις επικείμενες εκλογές θα δοθεί ηχηρή απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης να σκύψει στα προβλήματα" του αγροτικού κόσμου.

ΕΕ και Ουκρανία: Μια πολύ… πορτοκαλί άποψη!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εντάξει. Όλοι πια γνωρίζουμε πως η Αραβική Άνοιξη δεν ήταν και πολύ… άνοιξη και οι πορτοκαλιές επαναστάσεις δεν ήταν και πολύ… πορτοκαλί.

Επίσης, όλοι βλέπουμε να διαγράφεται ο κίνδυνος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου.

Επιπλέον, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι από καταβολής κόσμου οι μεγάλες δυνάμεις δίνουν μάχες για να διασφαλίσουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα και να διατηρούν χώρες στη σφαίρα επιρροής τους.

Επιπλέον φόρος για όσους δεν κάνουν δήλωση

Νέο φορο-τσεκούρι ετοιμάζει η Γ.Γ. Εσόδων που απειλεί τώρα τους φορολογούμενους με εξωφρενικά πρόστιμα σε περίπτωση που δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα δήλωση. Το μέτρο θα αφορά κάθε είδους δηλώσεις ΦΠΑ, εισοδήματος κλπ Τα πρόστιμα θα επιβάλλονται εντός 10ημέρου από την ημερομηνία λήξης και θα υπολογίζεται κατ' εκτίμηση και όχι με βάση πραγματικά στοιχεία.

Νέα Υόρκη: Αποζημίωση 6,4 εκατ. δολ. σε άντρα που πέρασε άδικα 23 χρόνια στη φυλακή

Αποζημίωση 6,4 εκατ. δολαρίων θα λάβει από την πόλη της Νέας Υόρκης ο 59χρονος Ντέιβιντ Ράντα, ο οποίος πέρασε 23 χρόνια στη φυλακή για ένα φόνο που ποτέ δεν διέπραξε, αλλά κατηγορήθηκε ψευδώς από τον ντετέκτιβ που είχε αναλάβει την υπόθεση.

Ο 59χρονος Ντέιβιντ Ράντα που αφέθηκε τελικά ελεύθερος μετά από χρόνια στη φυλακή τον περασμένο Μάρτιο είχε καταδικαστεί το 1991 για τη δολοφονία ενός ραβίνου στο Μπρούκλιν.

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής και ηθοποιός Σάκης Μπουλάς

Εφυγε από τη ζωή έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο Σάκης Μπουλάς, δημοφιλής τραγουδιστής και εξαιρετικός ηθοποιός. 
Ο 60χρονος καλλιτέχνης νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο «Υγεία». 

Από το νοσοκομείο εκδόθηκε την Παρασκευή το εξής ανακοινωθέν: 

Σε πέπλο ομίχλης ξανά η Θεσσαλονίκη

Συνθήκες ομίχλης επικρατούν σε σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των ειδικών μετεωρολογικών συνθηκών και του υψηλού ποσοστού υγρασίας.
Στους 9 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και υγρασία στο 87%, η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Έδεσσα, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες. Ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι και στα 3-5 Πηγάδια. Κλειστό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Λαϊλιά, Σερρών.

Βαρβαρότητα χωρίς τέλος

Εν ψυχρώ δολοφονίες από ελεύθερους σκοπευτές • Κεραυνοί Ομπάμα κατά Πούτιν και πιέσεις από ΕΕ σε Γιανουκόβιτς • «Πλατεία των νεκρών» η Πλατεία Ανεξαρτησίας
Ο ουκρανικός εμφύλιος πόλεμος πλέον δεν χωράει σε εισαγωγικά. Αντιθέτως, γεννά σκηνές φρίκης και πρωτοφανούς βαρβαρότητας που μοιάζουν βγαλμένες από τις ισοπεδωμένες από τους βομβαρδισμούς πόλεις του... Β' Παγκοσμίου Πολέμου.