Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών στη βόρεια Ελλάδα


Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 23 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Πολυμελές κύκλωμα που «πωλούσε» προστασία σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της βορείου Ελλάδας εξάρθωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Κέρκυρα

Ισχυροί νότιοι άνεμοι και δυνατή βροχή, που πέφτει ασταμάτητα, πλήττουν από τις 19:00 το απόγευμα την Κέρκυρα.

Επικύρωσε το νέο υποβιβασμό του Ηρακλή η ΕΠΟ

Χωρίς καν να μπει η υπόθεση σε συζήτηση, το ΔΣ της ΕΠΟ επικύρωσε τον υποβιβασμό του Ηρακλή στη Γ' Εθνική, λόγω της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια. Έτσι, ο “γηραιός” πέφτει δύο κατηγορίες μέσα σε τρεις μήνες!

«Βούλιαξε» την Ακρόπολη το Focus


Με ακόμη ένα προκλητικό εξώφυλλο για την Ελλάδα που φέρει τον τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας» και φωτογραφία που απεικονίζει τον Παρθενώνα να βουλιάζει κυκλοφορεί σήμερα στη Γερμανία το εβδομαδιαίο περιοδικό Focus.

Εισαγγελική παρέμβαση για την ΕΛΣΤΑΤ μετά το δημοσίευμα της «Ε»

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπονή προκάλεσε σήμερα το δημοσίευμα της «Ε» (16 -9-2011) στο οποίο η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά κατήγγειλε σκόπιμη διόγκωση του ελληνικού ελλείμματος με σκοπό την επιβολή σκληρότερων οικονομικών μέτρων.

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας


Παρά το ότι αναμενόταν μαραθώνια η τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, καθώς σημειώθηκαν διαφορές στην κοστολόγηση των μέτρων. Νέο ραντεβού την Τρίτη. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτραΟλοκληρώθηκε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας που είχε ξεκινήσει στις 19:20 το απόγευμα της Δευτέρας.

Σε εργασιακή εφεδρεία και… οι πολιτικοί

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Προφανώς και δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πλεονάζον προσωπικό, υπάρχει παντού. Υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα, στον ευρύτερο δημόσιο και στον στενό δημόσιο τομέα. Αυτό το πλεόνασμα άλλωστε συσσώρευσε μιζέρια, βαρεμάρα και αντιπαραγωγικότητα, στον κοινωνικό ιστό και την οικονομία της αγοράς.

Η τηλεδιάσκεψη που θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας


"Κλειδώνουν" τα νέα σκληρά μέτρα στην τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-Τρόικας. Στόχος του υπουργού Οικονομικών να πείσει ότι η Ελλάδα αξίζει να πάρει την 6η δόση. Έρχονται περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο

Σαν να μην έφταναν όλα, θα μας πέσει και δορυφόρος στο κεφάλι


Δορυφόρος της NASA, μεγέθους παρόμοιου με ένα σχολικό λεωφορείο αναμένεται να προσκρούσει στη Γη. Ο δορυφόρος UARS, που ζυγίζει περίπου 5,5 τόνους έχει ξεφύγει από την τροχιά του και αναμένεται να φτάσει στην επιφάνεια της Γης την Πέμπτη, την Παρασκευή ή το Σάββατο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post.

Νέα Δημοκρατία: Με στρατιωτικά διαγγέλματα, επιβάλει το νόμο της σιωπής και την πολιτική λογοκρισία

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος στο Συνέδριο του Economist για «πλεονάζον προσωπικό, όχι μόνο στον ευρύτερο, αλλά και στο στενό δημόσιο τομέα», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Νέα Δημοκρατία: Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά με τους Περιφερειάρχες της χώρας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί, αύριο Τρίτη, στις 14:00, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, με τους Περιφερειάρχες της χώρας.

Προκαταρκτική έρευνα για τις επιχορηγήσεις σε συνδικαλιστές


Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις επιχορηγήσεις σε συνδικαλιστικά σωματεία την περίοδο 2000-2010 διέταξε ο επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, Γρ.Πεπόνης.

Πτώση 1,70 για το Χ.Α.

Με απώλειες 1,70% έκλεισε τελικά ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αγγίζοντας ενδοσυνεδριακά και νέο χαμηλό έτους στις 833,65 μονάδες. Εν τέλει έκλεισε στις 850,22 με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 62,146 εκατ. ευρώ σε στάση αναμονής επί της ουσίας για την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος εκβιαστών και εμπορίας όπλων στην Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην Θεσσαλονίκη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών, εμπορίας όπλων και ναρκωτικών.

Οι Βρυξέλλες και… οι εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ διογκώνεται το τελευταίο διάστημα ένας εύλογος προβληματισμός, αναφορικά με το κατά πόσο η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου διαθέτει ακόμη την «ηθική νομιμοποίηση» για να προχωρήσει σε τόσο ριζικά και επώδυνα για την κοινωνία μέτρα, τη στιγμή που επικρατεί η αίσθηση της πλήρους δυσαρμονίας με τη λαϊκή εντολή του 2009. Ή μάλλον, με την απώλεια εκείνης της «λευκής επιταγής».

Νίκος Νικολόπουλος: " Η Δράμα, όπως κι όλη η Μακεδονία, πληρώνει το πιο βαρύ τίμημα στην πολιτική της Κυβέρνησης"

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την εξόρμηση του Τομέα στη Δράμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε στη Δράμα για να συζητήσουμε με το πιο δυναμικό και δημιουργικό κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας, τους Εργαζόμενους, τους Επιχειρηματίες, τους Νέους.

“Περίεργο” κλίμα με Βενιζέλο

                                                          NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ένα «περίεργο» κλίμα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στις παρυφές του κυβερνητικού σχήματος, με τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να δέχεται βολές, κυρίως παρασκηνιακές, από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εκτιμούν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης στον χώρο της οικονομίας, οδηγεί το Κίνημα σε εκλογική συντριβή.

Ανακοίνωση για τη ΔΕΘ 2011

Στη φετινή ΔΕΘ δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, μετανάστες πλημμύρισαν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά τους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβέρνηση, την Ε.Ε., την εργοδοσία.

• Νίκος Χουντής: «Όσα κατήγγειλε η κ. Γεωργαντά για το τεχνητό φούσκωμα των ελλειμμάτων και του χρέους προκύπτουν σαφώς από απάντηση του Όλι Ρέν, πριν ένα χρόνο».

«Η ιστορία να πάμε στο ΔΝΤ ήταν στημένη».
• Συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου (Real FM).
Αλχημείες εκ μέρους της Κομισιόν και της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να φουσκώσουν το έλλειμμα και το χρέος για το 2009 και με αυτό τον τρόπο να επιβάλλουν τις πολιτικές του Μνημονίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, με αφορμή τις καταγγελίες του μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κ. Ζωής Γεωργαντά.

Η Μέρκελ σύρεται σε εκλογές


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η ήττα που γνώρισε ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου ήταν περίπου αναμενόμενη. Το μη αναμενόμενο των αποτελεσμάτων θα πρέπει να αναζητηθεί και να… βρεθεί, στην έκταση της συντριβής των Φιλελευθέρων, του κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ, που πιστοποιεί την προφανή αναντιστοιχία που διαπιστώνεται πλέον ανάμεσα στα «θέλω» των Γερμανών πολιτών και την Καγκελαρία.

Άμεση ανάγκη για καταβολή επιδόματος του Ο.Α.Ε.Δ στους εργαζόμενους της «Πετζετάκις Α.Ε»

Ερώτηση της κ. Αμμανατίδου - Πασχαλίδου στην βουλήΣε οριακό σημείο βρίσκονται πια οι εργαζόμενοι στην «Πετζετάκις Α.Ε» οι οποίοι εξακολουθούν για 14 μήνες να παραμένουν απλήρωτοι και δέσμιοι των παλινωδιών της διοίκησης της εταιρείας και της αδιαφορίας της κυβέρνησης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Ζητούν την πρόσκληση και των επτά μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ στην αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής
Με επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο και την Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Βάσω Παπανδρέου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λαφαζάνης Παναγιώτης και Παπαδημούλης Δημήτρης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις καταγγελίες για την λειτουργία του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ζητούν την πρόσκληση και των επτά μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, συμπεριλαμβανομένων κι όσων τελούν υπό παύση των καθηκόντων τους, στην αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την ΕΛΣΤΑΤ στην οποία έχει κληθεί μόνο ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Γεωργίου

VOGUE FASHION’S NIGHT OUT στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης
Για πρώτη φορά φέτος η Θεσσαλονίκη συμμετέχει στο Fashion’s Night Out, την παγκόσμια γιορτή που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με πρωτοβουλία της αμερικάνικης Vogue και κινεί στους έντονους ρυθμούς της μόδας τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, την Αθήνα και πολλές άλλες πρωτεύουσες.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

Το σύστημα του κεφαλαίου και του κέρδους αγκαλιά με τις μαριονέτες της πολιτικής προσπαθεί να βρει τρόπους να μας ξεζουμίσει ολοκληρωτικά . Κάνει ευθεία επίθεση στα κοινωνικά αγαθά , υγεία, συγκοινωνία, δρόμους, ηλεκτρικό, νερό….. Δεν χορταίνει.

Ο Στρος-Καν είχε τη λύση για την Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η χθεσινοβραδινή, πρώτη δημόσια «απολογία» του Ντομινίκ Στρος-Καν για το «παραστράτημα» στο Sofitel της Νέας Υόρκης, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε μια δημοσιογράφο φίλη της Αν Σινκλέρ, στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, μοίρασε διδάγματα και σκόρπισε… μελαγχολία.

Γύρισε πίσω για την καρέκλα και για τα φουσκωμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ


Της Σοφίας Βούλτεψη
Είναι αδύνατον να δεχθούμε ότι ο πρωθυπουργός αντελήφθη την κρισιμότητα των στιγμών αφού είχε μπει στο αεροπλάνο και πετούσε ήδη με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι αδύνατον να δεχθούμε πως η εσπευσμένη επιστροφή του στην Αθήνα οφείλεται, όπως αφέθηκε να διαρρεύσει, στην κακή εξέλιξη του Eurogroup, που αναγγέλθηκε με πένθιμο ύφος από τον υπουργό των Οικονομικών το βράδυ της Παρασκευής, όταν, με επιμελημένα βλοσυρό ύφος μας ανακοίνωσε πως «υπάρχει δυσπιστία».

Πρότειναν στον Γιώργο εκλογές


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Στη χθεσινή, πολύωρη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, το αίσθημα της πολιτικής επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ έκανε την εμφάνισή του. Τουλάχιστον τρεις υπουργοί, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Παπουτσής, έθεσαν θέμα «νομιμοποίησης» της Κυβέρνησης, λόγω του γεγονότος ότι έχει αναγκαστεί να καταφεύγει στη λήψη επώδυνων μέτρων, και άνοιξαν τη συζήτηση για την προοπτική να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, θέτοντας διλήμματα στην κοινωνία.

Κατασχέθηκαν ποτά-μπόμπες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στην κατάσχεση εκατοντάδων μπουκαλιών με νοθευμένα ποτά, τα οποία δεν έφεραν στο πάνω μέρος τους την ειδική ταινία ασφαλείας, προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.