Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ είναι μέρος του προβλήματος. Όχι της λύσης

Στο (όχι και τόσο) μακρινό 1989, τότε που η Ελλάδα βίωνε μια ιστορική πολιτική και ιδεολογική πόλωση, η καθεστωτικών διαστάσεων εξουσία που είχε προλάβει να εγκαθιδρύσει το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής κατέρρεε, και η τρομοκρατία εκτελούσε κάθε άλλο παρά… τυχαία, αλλά στοχευμένα και μεθοδικά, ένας μάρτυρας της Δημοκρατίας, ο Παύλος Μπακογιάννης πλήρωνε με τη ζωή του μη αναστρέψιμο τίμημα.

Η ελπίδα που φέρνουν οι εκλογές

Η σημερινή Διάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, δεν θύμιζε σε τίποτα το… περίεργο κλίμα που είχε συναντήσει στο παρελθόν ο Αντώνης Σαμαράς. Τότε που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο μόνος ο οποίος είχε εντοπίσει αστοχίες και αδιέξοδα στο οικονομικό πρόγραμμα που εφάρμοζε στην Ελλάδα η τρόικα, και η Άνγκελα Μέρκελ δεν δεχόταν κουβέντα, περί αμφισβήτησης και αλλαγών.

Επιστρέφει(;) ο Μαυρομμάτης

Ένα νεύμα του Αντώνη Σαμαρά θα… επαναπατρίσει στα ελληνικά πολιτικά πράγματα τον Μανώλη Μαυρομμάτη, ο οποίος πιστεύει ότι, «μετά την υπογραφή του β’ μνημονίου και με το τέλος του PSI τον Απρίλιο, η Ελλάδα θα πάρει μια βαθιά ανάσα χρονικά, όπως είπε και ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό, όμως, συμπληρώνει δεν είναι αρκετό.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο και βίντεο από την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροκώμης στο Καρναβάλι της Νυμφόπετρας.



Μακάρι να ήταν… ΚΟΔΗΣΟ

Δεν με εξέπληξε η άποψη που εξέφρασε ο Χρήστος Παπουτσής πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να… γίνει ΚΟΔΗΣΟ. Για τους νεώτερους το Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού(ΚΟΔΗΣΟ), το οποίο προήλθε από τη διάσπαση της ΕΔΗΚ, ήταν για την εποχή του ένα αρκετά πρωτοποριακό κόμμα με θέσεις και προτάσεις που σήμερα υιοθετούνται από την πλειονότητα των σοσιαλιστικών και φιλελεύθερων κομμάτων της Ευρώπης.

Δεν ενεργοποιούνται τα CDS της χρεοκοπίας!

Καθόλη τη διάρκεια της αγωνιώδους προσπάθειας κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαχειριστεί με επάρκεια τις επικίνδυνες συνέπειες από την κρίση χρέους της Ελλάδας, στην… ατμόσφαιρα κυριαρχεί η διάχυση μιας φήμης, που κάθε άλλο παρά εκτός πραγματικότητας δείχνει να κινείται.
Η φήμη… ομιλεί περί των τεράστιων συμφερόντων όσων έχουν ποντάρει στα CDS της ελληνικής χρεοκοπίας, προσδοκώντας να εισπράξουν απροσδιόριστα μεγάλα κέρδη από την καταδίκη μιας χώρας και του λαού της σε μόνιμη εθνική δυστυχία.

Ώρα Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ

Η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, θα ανακοινωθεί το ερχόμενο Σάββατο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών επιστρέφει την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, και θα ασχοληθεί προσωπικά με τους υπουργούς που προτίθενται να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

«Πάρκο Γαλλίας» στο δημαρχείο

Ένα σιντριβάνι που θα φωτίζεται τα βράδια με τα χρώματα της Γαλλίας (άσπρο, κόκκινο, μπλε) και δέκα κολόνες φωτισμού με φωτογραφίες από ισάριθμα πάρκα του Παρισιού θα κυριαρχούν στο νέο «Πάρκο Γαλλίας» που δημιουργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης απέναντι από το δημαρχείο.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Θα τραγουδάει… εκεί ψηλά

Η φωνή του ήταν από τις πλέον αναγνωρίσιμες. Τα τραγούδια του μετέφεραν την αύρα της συναισθηματικής αισθητικής της Ιταλίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Συγκίνησαν γενιές ανθρώπων που τα έζησαν. Συγκίνησαν και εκείνες που ακολούθησαν, και συνέχισαν να τα ακούνε, με νοσταλγία για μια εποχή που χάθηκε.

Οι 100 μέρες που θα άλλαζαν τον κόσμο

Θα μπορούσαν να είναι οι 100 ημέρες που θα άλλαζαν τον κόσμο, θα… έγραφαν διαφορετικά την Ιστορία, και θα κληρονομούσαν μέχρι τις μέρες μας ένα διαφορετικό πολιτικό και ηγετικό αποτύπωμα. Δεν ήταν. Ξεκίνησαν με ενθουσιώδη χειροκροτήματα, κατέληξαν ωστόσο στο Βατερλό. Και την από τότε ισόβια συνύπαρξη της συμπαθούς περιοχής του Βελγίου, με την έννοια της παταγώδους αποτυχίας.

Απάντηση υφυπουργού ΠΕΚΑ σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγελίας Αμμανατίδου - Πασχαλίδου

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να συνεχίσει την μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Αγροφυλακής στις δασικές υπηρεσίες.
Σε επίκαιρη ερώτηση προς το ΥΠΕΚΑ η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της Αγροφυλακής στις δασικές υπηρεσίες, καθώς, όπως επεσήμανε στο διάστημα του ενός έτους που έχει τεθεί σε ισχύ ο Ν. 3938/2011 περί μεταφοράς αφενός επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι αυτή η εξέλιξη θα επιβαρύνει τις δασικές υπηρεσίες  σε βάρος των δασών,

ΔΗΛΩΣΗ του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ.& Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΔΑΚΕ Ι.Τ.-αν όχι όλους- αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση και την ανάγκη να πω ΕΥΓΕ και να ευχαριστήσω από καρδιάς τους βουλευτές, που παρ’ όλες τις πιέσεις παρέμειναν προσηλωμένοι στις θέσεις τους και καταψήφισαν ή δεν ψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο ΔΙΑΛΥΣΗΣ της κοινωνίας.

Τι είν' η «ΠΑΤΡΙΔΑ» του Π. Ψωμιάδη;

Με τη διευκρίνιση πως δεν κάνει κόμμα αλλά κοινωνικό δίκτυο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανακοίνωσε χθες την ίδρυση του «Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης».

 Του Βαγγέλη Πλάκα

Η ομιλία του, διάρκειας μόλις 15 λεπτών, κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, όπως διακριτικές ήταν και οι πολιτικές αιχμές του, και αυτές επικεντρωμένες στην επιλογή του μνημονίου και τα μέτρα που το συνοδεύουν. Αναδείχθηκε ωστόσο καθαρά η προσπάθειά του να αποκτήσει διακριτό πολιτικό ρόλο με σαφή αντιμνημονιακή ταυτότητα.

Ο Ολάντ έβαλε πάλι… αυτογκόλ

Το… μη δυνατό σημείο του Φρανσουά Ολάντ, εκτός από την ελλειμματική πυγμή του χαρακτήρα του και την κάθε άλλο παρά πληθωρική προσωπικότητά του, είναι φυσικά και η δυστοκία του να «διαβάσει» ορθώς τις εξελίξεις.

Η Ελλάδα που έρχεται. Και διεκδικεί…

Στις Βρυξέλλες, και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς κινείται με άλλον πολιτικό «αέρα». Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι θέσεις του οποίου για την αδιέξοδη στόχευση του Μνημονίου δικαιώθηκαν στην πράξη, είναι σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις ο εν αναμονή πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Δεσμευτικούς στόχους για την ενεργειακή απόδοση εισηγείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης ένας από τους πιο αποτελεσματικούς, γρήγορους και οικονομικούς τρόπους για να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς
Η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε το σχέδιο έκθεσης σχετικά με την ενεργειακή απόδοση και τάχθηκε υπέρ των δεσμευτικών στόχων εξοικονόμησης ενέργειας για τα Κράτη Μέλη ζητώντας παράλληλα ευέλικτα μέτρα για την επίτευξή τους.

Ο Αβραμόπουλος στην Ουάσινγκτον

Επιτέλους! Κάποιος στην Ελλάδα θυμήθηκε εκείνο που πριν από κάθε τι άλλο θα έπρεπε να έχουν στο μυαλό τους οι Ελληνες πολιτικοί, ειδικά τώρα: ότι υπάρχει και η Ουάσιγκτον. Από τις 2 μέχρι τις 4 Απριλίου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα επισκεφθεί την αμερικανική πρωτεύουσα προσκεκλημένος του ομολόγου του Λίο Πανέτα. Η Ελλάδα, χώρα εξίσου ευρωπαϊκή αλλά και ατλαντική, όχι απλώς έχει πολύ στενούς δεσμούς με τις ΗΠΑ, αλλά, ειδικά αυτή τη στιγμή, έχει και σειρά από σοβαρότατους λόγους να κάνει αυτούς τους δεσμούς ακόμα πιο στενούς και ενεργούς. Κι επιτέλους, στην ελληνική κυβέρνηση, κάποιος πλέον ασχολείται!…

Τα έργα που εξήγγειλε χθες ο κ. Παπαδήμος με τον κ.Μπαρόζο, είναι όχι μόνο ήδη ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, αλλά είναι και τα πιο αποτυχημένα προγράμματα, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε η Τροϊκανή λαίλαπα.

Ο Νίκος Χουντής με αφορμή τα όσα γράφονται για τις αποφάσεις που λήφθησαν χτες στις Βρυξέλλες για
τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι εξωφρενικό. Έστησαν ένα ολόκληρο σκηνικό, ένα επικοινωνιακό σόου, εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Σε μια χώρα με 1.000.000 ανέργους, με την ύφεση να ξεπερνά ακόμα και αυτή της Αργεντινής, με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν κατά χιλιάδες,

Με ποιους συζητά ο Καμμένος

Από την πρώτη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε, μέσω διαδικτύου, την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα «Ανεξάρτητοι Έλληνες», το πολιτικό και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην αναζήτηση εκείνων που θα σταθούν στο πλευρό του.

Το πάρτι στη ΜΟΔ συνεχίζεται, κ. Ράιχενμπαχ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν ξέρω αν το θυμάστε (αν όχι εδώ), αλλά στις 2 Φεβρουαρίου, όταν είχε φουντώσει άλλη μια ηρωική συζήτηση περί επιτροπείας της Ελλάδας, είχα δημοσιεύσει άρθρο μου υπό τον τίτλο «Ζητείται επίτροπος για την προστασία μας από τους φαύλους».
Εκεί, αναφερόμουν στα σημεία και στα τέρατα που συμβαίνουν στη ΜΟΔ - τον οργανισμό που δημιουργήθηκε κατ’ απαίτηση της Κομισιόν και που με την συνεισφορά εξαιρετικά εξειδικευμένου προσωπικού (υποτίθεται ότι) ασχολείται με την καλύτερη και ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων – αλλά και στις διαχειριστικές των κοινοτικών κονδυλίων αρχές που υπάρχουν σε όλα τα υπουργεία.

ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δήλωση του Αναπληρωτή  Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση
Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει παράταση στις ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2012, ισοδυναμεί με ομολογία αποτυχίας. Επιβεβαιώνει την πλήρη διάλυση των οικονομικών υπηρεσιών.

Σύντομα νέα μέσα από τα blog

  • Ethnos.gr - 20 λεπτά πριν Μιλώντας στη ΝΕΤ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι θα ληφθούν και άλλα μέτρα στην πορεία, ενώ ταυτόχρονα γίνεται προσθπάθεια να δημιουργήσουν στο λαό την εντύπωση ότι υπάρχει ελπίδα. «Το κατεπείγον και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου υπήρξαν και επί Α. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη, στόχος είναι να προληφθεί η άμεση αντίδραση

Η Ιρλανδία “εκθέτει” την Ελλάδα

Στην κούρσα της εθνικής μελαγχολίας, η Ελλάδα και η Ιρλανδία ήταν οι δυο πρώτες χώρες στις οποίες εμφανίστηκε με τέτοια ένταση και πολυπλοκότητα μια κρίση χρέους, που απειλεί να παρασύρει στην ύφεση, και επομένως στον γκρεμό, ολόκληρη την ευρωζώνη.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται… καθωσπρεπισμούς

... αλλά πράξεις
Το κεντρικό πολιτικό σύνθημα του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του 2008, στα ελληνικά, με… πορτογαλική προφορά. Η αποστροφή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο «Ναι, η Ελλάδα μπορεί. Μαζί η Ελλάδα και η Ευρώπη μπορούμε», στο περιθώριο θερμής χειραψίας με τον Λουκά Παπαδήμο στις Βρυξέλλες, συνιστά ένα… σενάριο που έρχεται από το παρελθόν. Και εκεί πρέπει να μείνει.

“Βγήκαν μαχαίρια” στο ΠΑΣΟΚ

Την ώρα που ο Θεόδωρος Πάγκαλος συγκεντρώνει γύρω του πλειάδα βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που δεν καλύπτονται από τις υποψηφιότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χρήστου Παπουτσή για την ηγεσία του Κινήματος, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη οξύνει την αντιπαράθεσή του με τον Υπουργό Οικονομικών.

Η… ανακούφιση των “Αθλίων”

Μεγάλη ανακούφιση στους θαμώνες των συσσιτίων και στους κύκλους των αστέγων.. με την αποκάλυψη του «εκατομμυριούχου» εκπροσώπου του κοινοβουλίου.
Αγαλλίασε η καρδούλα τους όταν έμαθαν, πως τελικά ο βουλευτής ήταν ..συγγενής, το 1 εκ. ευρώ, ήταν ..1 εκ. δολάρια, η Ελβετία ήταν ..Λονδίνο και η φυγάδευση ήταν ..αγορά πλοίου.
Λύθηκε επιτέλους ο γρίφος που ταλάνισε την κατώτερη κοινωνική τάξη των Αθλίων της Αθήνας, πέριξ του κοινοβουλίου.

Μόνο αν ξυπνήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Όπως κατ επανάληψη έχουμε επισημάνει, σε καταστάσεις όπως αυτή που διέρχεται η χώρα μας, η αγανάκτηση και η απογοήτευση του κόσμου διοχετεύεται στα άκρα του πολιτικού φάσματος. Οι δημοσκοπήσεις που μέχρι τώρα έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας αποτυπώνουν αυτό το κλίμα, το οποίο εφόσον επιβεβαιωθεί στις κάλπες τότε η αστική δημοκρατία θα μπει σε περιπέτειες.

Ποιοι παίρνουν μισθό άνω των 5.000 ευρώ από το Δημόσιο

Εγγραφο με το οποίο γνωστοποιεί τις κατηγορίες λειτουργών του δημοσίου και ΝΠΔΔ των οποίων οι συνολικές μικτές μηνιαίες αποδοχές υπερβαίνουν το ποσό των 5.000 ευρώ απέστειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.


ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΝΔ ΣΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε τον εφαρμοστικό νόμο των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε μία κρίσιμη στιγμή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει  ότι η σημερινή διαδικασία ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου της νέας δανειακής σύμβασης για έναν από τους πολλούς σημαντικούς νόμους που έχουμε ψηφίσει δεν είναι μια συνηθισμένη ψηφοφορία.