Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Είναι 100 ετών και εργάζεται ως υπάλληλος γραφείου


Είναι 100 ετών και εργάζεται ως υπάλληλος γραφείου

Είναι εκατό ετών, έχει τέσσερα εγγόνια και ένα δισέγγονο και όμως επιμένει να εργάζεται ως υπάλληλος γραφείου. Ο Βρετανός Τζιμ Κλέμεντς ο οποίος εργαζόταν ως μηχανικός, παρά την ηλικία του δεν μπορεί να μείνει ούτε μια ημέρα χωρίς να δουλέψει.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της 11χρονης που παρασύρθηκε από λεωφορείο


Ύστερα από μια βδομάδα, ταυτοποιήθηκαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και τις βουλγαρικές προξενικές αρχές, τα στοιχεία ταυτότητας του άτυχου 11χρονου κοριτσιού από τη γειτονική χώρα, που παρασύρθηκε από λεωφορείο και έχασε τη ζωή του.

Οδηγούσε και από το πουθενά βρέθηκε μπροστά του ένα τανκ. Δείτε το βίντεο

Όταν οδηγείτε σίγουρα το τελευταίο πράγμα που περιμένετε να δείτε μπροστά σας είναι ένα... τανκ!  Στη Ρωσία όμως τα πάντα συμβαίνουν και είναι πιθανά...




Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Λ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΙΓΜΕ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρευρέθηκε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Λ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υπαγωγή του 40% του εργατικού δυναμικού του Ινστιτούτου σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, ενώ, διεκδικούν δεδουλευμένα μηνών και αποζημιώσεις συντάξεων που δεν έχουν καταβληθεί.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»



Απάντηση στη λάσπη του επικίνδυνου και προκλητικού Ρουπακιώτη

Ρουπακιώτης«Είμαι αντίθετος με όποιες ατομικές ή συλλογικές συμπεριφορές μπορεί να χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές. Αυτές, όμως, δεν μπορεί κανείς να τις χρεώσει σε κόμμα σήμερα του κοινοβουλίου, εκτός από το κόμμα της ρατσιστικής βίας - στη Χρυσή Αυγή»
Ο υπουργός που αφήνει ελεύθερους αλλοδαπούς δολοφόνους Ελλήνων και αναρχικούς τρομοκράτες, σήμερα υβρίζει την Χρυσή Αυγή. Αν δεν τον κάλυπτε ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών θα ήταν ήδη κατηγορούμενος για τα ψέμματα και τις συκοφαντίες του.

ΑΙΓΙΝΙΟ Με 11 συλλήψεις η έναρξη των διοδίων


Με επέμβαση των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών, παρουσία εισαγγελέα και έντεκα συλλήψεις άρχισε χθες το απόγευμα η λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων Αιγινίου. Ωστόσο οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι, παρότι απομακρύνθηκαν από την αστυνομία, προγραμμάτιζαν να διανυκτερεύσουν σε κοντινή απόσταση από το σταθμό, με στόχο να τον ανακαταλάβουν.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

fkoutsamparis@makthes.gr

Επιστρέφουν τα πουλιά στην λίμνη Κορώνεια


Μία νέα ισορροπία δείχνει να έχει βρει το οικοσύστημα των λιμνών Κορώνειας- Βόλβης που μετά την χρόνια υποβάθμιση, γίνεται φιλόξενος τόπος για ακόμη περισσότερα είδη πουλιών. Για πρώτη φορά μάλιστα από το 1921, επανεμφανίστηκε το απειλούμενο είδος Anser erythropus (νανόχηνα) καθώς και 3 άλλα σπάνια είδη, η κοκκινόχηνα, το στεπογέρακο και η χαμωτίδα.

Αν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), παραβιάζει το ελληνικό Σύνταγμα… τόσο το χειρότερο για το Σύνταγμα


·        
·       Απάντηση Κομισιόν σε Ν. Χουντή

Η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, που προβλέπεται ρητά στο άρθρο 102 του Συντάγματος, υποτάσσεται στις κατευθυντήριες γραμμές (!!) της Συνθήκης της ΕΕ για υγιή δημόσια οικονομικά. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις υπερηλίκων παλιννοστούντων ομογενών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ



Με το Νόμο 1296/12-10-1982 (ΦΕΚ Α΄128) δημιουργήθηκε στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) "Ειδικός Λογαριασμός Συνταξιοδότησης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων", από τον οποίο χορηγούνταν σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη σε ανασφάλιστους υπερήλικες. Χιλιάδες ηλικιωμένοι παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ που δεν έπαιρναν σύνταξη από άλλη πηγή, υπάγονταν σ’ αυτή την κατηγορία.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»

Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τους Έλληνες αγρότες


Άμεση στήριξη των Ελλήνων αγροτών, επιστροφή στην εθνική παραγωγή με στόχο να ξαναγίνει η χώρα μας αυτάρκης σε είδη πρώτης ανάγκης. Η πατρίδα μας χρειάζεται τους αγρότες, γιατί είναι οι μόνοι που συνεχίζουν να παράγουν πλούτο σε μία χώρα οικονομικά κατεστραμμένη.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε την Αμερική και το… αγγελικό ΔΝΤ!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν γνωρίζουμε αν κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέβη αυτό που ο ίδιος υποστήριξε, ότι δηλαδή «αποδαιμονοποιήθηκε» ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του πρόταση – αν κρίνουμε από την λακωνική ανακοίνωση του ΔΝΤ, μάλλον το αντίθετο συνέβη. 

Το βέβαιο είναι ότι μέσω του κ. Τσίπρα καταβλήθηκε προσπάθεια να αποδαιμονοποιηθεί το ΔΝΤ – ου μην αλλά και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες. 

Αν η προσπάθεια πέτυχε, θα το δείξουν οι «ατίθασες συνιστώσες»… 

Νύχτα κόλαση στην Αίγυπτο, δυο νεκροί


Δεν έχει τέλος η βια στην Αίγυπτο,  όπου οι συγκρούσεις διαδηλωτών  αστυνομίας μαίνονται. Ακόμη δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα στο Πορτ Σάιντ. Εκατοντάδες Αιγύπτιοι αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις πόλεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ και επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα αγνοώντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, μετά τις πολυήμερες συγκρούσεις που κόστισαν τη ζωή σε 52 ανθρώπους.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στις γαλακτοβιομηχανίες ΜΕΒΓΑΛ και ΑΓΝΟ στο Νομό Θεσσαλονίκης


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τους εργαζόμενους και τις διοίκησης, της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ και της ΑΓΝΟ ΑΕ, με στόχο να καταγραφούν τα προβλήματα της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας.  Στην συνάντηση συμμετείχαν από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο Βουλευτής Ευβοίας και επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της ΕΕΚΕ του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΕΚΕ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο Γραμματέας του Συνασπισμού Β’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ρώσσιος.