Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Τα βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού για τις φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις στο σχολείο απένειμε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας

Τα βραβεία του μαθητικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Πάμε σχολείο; Φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις προς το σχολείο!» απένειμε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ανοίγει η πλατφόρμα αναμνηστικής δόσης για τους άνω των 50 ετών.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αφού συνεκτίμησε τα επιστημονικά δεδομένα συστήνει τη διενέργεια 3ης δόσης για τα άτομα άνω των 50 ετών, για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα εφόσον έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες από τη διενέργεια της δεύτερης δόσης. 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ 1ο ΚΑΙ 2ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Από κοινού παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζουμε απερίφραστα και εμφατικά τα πρόσφατα γεγονότα βίας που διαδραματίστηκαν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στα ΕΠΑΛ Ευόσμου και Ηλιούπολης. 

Όλα τα μέτρα κατά των ανατιμήσεων σε ρεύμα και θέρμανση – Παραδείγματα.

Συνολικό πακέτο σχεδόν 500 εκατ. ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την άμβλυνση των επιπτώσεων στα νοικοκυριά, κυρίως τα ευάλωτα, από την σημαντική αύξηση των τιμών στην ενέργεια. Τα μέτρα για θέρμανση (φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης και άλλα είδη όπως πέλετ και καυσόξυλα) αλλά και για το ηλεκτρικό ρεύμα ανακοινώθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Άμυνα και διπλωματία είναι δύο όψεις της εθνικής ασπίδας

Σημεία από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια:

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη «19η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχουν στη «19η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων» (European Week of Regions and Cities - https://eu.app.swapcard.com/event/eu-regions-week), με θέμα «Μαζί για την ανάκαμψη» (Together for recovery), η οποία είναι αφιερωμένη στις Περιφέρειες, στους Δήμους και στην Πολιτική Συνοχής.

Ευρωκοινοβούλιο: Ψήφισμα για Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας και δικαιώματα αναπήρων.

Η μεταρρύθμιση σε βασικούς τομείς (κινητικότητα, εκπαίδευση, στέγαση, ενεργή συμμετοχή στα κοινά) θα ωφελούσε τους Ευρωπαίους που ζουν με αναπηρία, υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 579 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 92 αποχές.