Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτόφωρο και φοροδίκες εξπρές


Εγκύκλιος με την οποία αυστηροποιούνται οι ποινές για τους φοροφυγάδες εστάλη στις Εισαγγελίες της χώρας. Αυτόφωρο για όσους έχουν οφειλές πάνω από 75.000 ευρώ. Έλεγχος και στις τραπεζικές καταθέσεις

Ο Αφγανός σκύλος που κήδεψε το αφεντικό του

Μετά την ιστορία του Hachico, του σκύλου που μάταια περίμενε καθημερινά και μέχρι το θάνατό του το νεκρό  αφεντικό του στη στάση του τρένου να γυρίσει, ο Hawkeye συγκινεί με τον τρόπο που θρηνεί για το χαμό του αφεντικού του.

Ρωσία: Μικρή η πιθανότητα χρεωκοπίας της Ελλάδας


Μπορεί το ενδεχόμενο να μην μπορέσει η Ελλάδα να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της να είναι υψηλό, αλλά η πιθανότητα οι πιστωτές της να ανακηρύξουν τη χώρα σε χρεοκοπία, είναι μικρή, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Σταρτσάκ σε δηλώσεις του στην Ουάσιγκτον.

Πέρασε πάνω από την Ελλάδα ο δορυφόρος UARS, λίγες ώρες πριν συντριβεί

Σε τροχιά πτώσης βρίσκεται ο δορυφόρος UARS, ο οποίος, αναμένεται να πέσει απόψε το βράδυ, από τις 21:00 μέχρι τη 01:00. Λίγο μετά από τις 9 το βράδυ πέρασε και πάνω από την Ελλάδα.

Hρωίδα του παραμυθιού η 6χρονη Νίνα

Πώς το όνειρο ενός μικρού κοριτσιού έγινε πραγματικότητα χάρη στον φιλανθρωπικό οργανισμό “Make a wish Ελλάδας”
Της Νικολέττας Μπούκα
bouka@makthes.gr

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στον δήμο Βόλβης

Μεγάλες πλημμύρες χθες στην Απολλωνία, στον Μελισσουργό, στη Ρεντίνα και στο Μόδι. Τα νερά και τα φερτά υλικά κάλυψαν το οδόστρωμα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας. Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν και τον νομό Χαλκιδικής προκαλώντας πολλά προβλήματα κυρίως στις περιοχές Αρναίας, Παλαιοχωρίου και Νικήτης.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Φόβοι να θρηνήσουν θύματα σε νέα καταιγίδα

Ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την κατάρρευση της γέφυρας στον Μελισσουργό
Της Φανής Σοβιτσλή

Χ.Α.: Κάτω από τις 800 μονάδες έκλεισε ο ΓΔ

Mε μεγάλη πτώση, 3,87%, στις 797,95 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω επαναφοράς των σεναρίων χρεοκοπίας. Mε μεγάλη πτώση, 3,87%, στις 797,95 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω επαναφοράς των σεναρίων χρεοκοπίας, καταγράφοντας χαμηλότερη τιμή από τη συνεδρίαση της 19ης Απριλίου του 1995. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε μεγάλη πτώση 7,75%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 43,57%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 80,27 εκατ. ευρώ.

Ναι σε συγκυβέρνηση από Πάγκαλο


Ανοικτός σε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84. "Σε συνθήκες κρίσης βλέπω ως προοπτική την λύση της συστράτευσης περισσότερων πολιτικών δυνάμεων γύρω από την επίτευξη ενός σκοπού, εαν αυτό καταστεί δυνατό με τη Νέα Δημοκρατία εγώ θα το δεχόμουνα" τόνισε.

Μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας θα πέσει ο δορυφόρος της NASA


Στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας αναμένεται να πέσουν κομμάτια του δορυφόρου της NASA, υπό την προϋπόθεση βέβαια να περάσουν την ατμόσφαιρα. Οι πιθανότητες κατά την ΝΑΣΑ κομμάτι του δορυφόρου να πετύχει έναν, οποιονδήποτε, άνθρωπο στη γη είναι 1/3200. Πιθανότητα όχι και εντελώς ασήμαντη στατιστικώς.

Λαγκάρντ: Χάνουμε τη μάχη αν δεν αναλάβουμε δράση

Η Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, δήλωσε ότι θα μπορούσε να σημειωθεί μια «κατάρρευση της ζήτησης» εάν οι ΗΠΑ και η ευρωζώνη δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να ανορθώσουν την οικονομία τους.

Αγωνία για το μέλλον της Δρακολίμνης και του Δρυμού στο Ζαγόρι Ιωαννίνων

Φίλοι και φίλες γεια χαρά. Σας στέλνω αυτό το μήνυμα ζητώντας σας να βοηθήσετε μέσω της δημοσιοποιησης του θέματος. Εδώ και ενάμιση μήνα γνωστός κτηνοτρόφος αγελάδων ,που έχει ενοικιάσει βοσκότοπους γειτνιάζοντες με τον πυρήνα του εθνικού δρυμου,εχει οδηγήσει περισσότερα από 350 βοοειδή , μέσα στο δρυμο,οπου παράνομα έχει εγκατασταθεί.

Ξεσηκωμός κατά των εισφορών με συγκέντρωση, την Κυριακή, στο Σύνταγμα

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα το Σύνταγμα θα γεμίσει πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις «παράνομες» εισφορές και τέλη επιτηδεύματος που απαιτεί το υπουργείο Οικονομικών. Έχοντας υπογράψει μία κοινή "δήλωση αντίθεσης" οι πολίτες που θα συγκεντρωθούν στο ¨Συνταγμα την Κυριακή, θα φωνάξουν: "Δεν χρωστάμε - Δεν έχουμε - Δεν πληρώνουμε - Φτάνει πιά".

Κεφαλοκυνηγούς επιστρατεύει η κυβέρνηση για είσπραξη οφειλών

Σε πρακτικές "φαρ ουέστ" καταφεύγει το υπουργείο Οικονομικών
Τάζει από 200 έως 1000 ευρώ σε ιδιώτες, δικηγόρους και ελεγκτικές εταιρείες
Στην πρακτική της «επικήρυξης» επιχειρήσεων και φορολογούμενων, οφειλετών του Δημοσίου προχωράει η κυβέρνηση.

Ένα 13χρονο κοριτσάκι από τα Καμίνια, αυτοπυρπολήθηκε.


Ένα 13χρονο κοριτσάκι από τα Καμίνια, αυτοπυρπολήθηκε. Νοσηλεύεται στο Παίδων σε κρίσιμη κατάσταση. Φέρει εγκαύματα στο 80% του σώματός της. Σε εξέλιξη οι έρευνες.  Βαρύτατη, κρίνεται η κατάσταση της 13χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με

Δεν τη σκότωσε, γιατί την αγαπούσε

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε στη Βραζιλία. Επαγγελματίας εκτελεστής πληρώθηκε για να σκοτώσει μια γυναίκα, αλλά τον αφόπλισε ο έρωτας. Διαβάστε πώς την έσωσε Από σενάριο ταινίας δράσης βγαίνει η επόμενη είδηση σε μια υπόθεση που άφησε άφωνες τις αρχές της Βραζιλίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Σήμερα, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στους φορείς ψυχοκοινωνικής φροντίδας, ευρεία αντιπροσωπεία του Συντονιστικού συναντήθηκε με την βουλευτή Λίτσα Αμμανατίδου και συνεργάτες του βουλευτή Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Ο απόστρατος που φτύνει στα μούτρα την κυβέρνηση


Συγκλονίζει η επιστολή απόστρατου αξιωματικού του Στρατού Ξηράς. Επιτίθεται ανοιχτά στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που εξήγγειλε

Η οργή που αισθάνεται ένας απόστρατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο σε επώνυμη επιστολή που δημοσιεύει η εφημερίδα "Δημοκρατία" και άλλες ημερήσιες εφημερίες, όπου επιτίθεται στους κυβερνώντες για τα νέα μέτρα.

Διάψευση περί εργασιακής εφεδρείας στα νοσοκομεία

Διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τα σενάρια περί εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στα νοσοκομεία.
«Κάποιοι» είπε ο υπουργός «για πολιτικές σκοπιμότητες βρίσκουν ευκαιρία να διακινήσουν φήμες για εργασιακή εφεδρεία. Αυτό είναι απολύτως ψευδές, καθώς αυτό το μέτρο δεν αφορά τα νοσοκομεία».

Νεκρός Βρέθηκε ο Νίκος Κοεμτζής

Νεκρός μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 14:00 στην Πολυκλινική Αθηνών ο Νίκος Κοεμτζής.
Λίγη ώρα πριν, πλήθος περαστικών εντόπισε στο Μοναστηράκι, άνδρα, ηλικιωμένο, που φαινόταν να είναι λιπόθυμος. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ το οποίο ανταποκρίθηκε αποστέλλοντας στο σημείο ασθενοφόρο. Οι άνδρες του ΕΚΑΒ, διαπιστώνοντας ότι ο 74χρονος ήταν χωρίς αισθήσεις, τον μετέφεραν στην Πολυκλινική Αθηνών, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σημείο.

Μάχη για να αποφύγει τις εκλογές δίνει η κυβέρνηση

Don’t cry for me Argentina…
Σοφία Βούλτεψη
Απεγνωσμένη μάχη μέχρις εσχάτων για να μην πάει σε πρόωρες εκλογές δίνει η κυβέρνηση, με το παράδοξο δίδυμο Παπανδρέου – Βενιζέλου να βρίσκεται απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία, αλλά και την κοινή λογική, όπως αυτή διατυπώνεται από παράγοντες του εξωτερικού, αλλά και από τον διεθνή Τύπο.

Νέα Δημοκρατία : " Όλοι οι εργαζόμενοι θύματα της μνημονιακής πολιτικής"

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος και ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων, κ. Γιάννης Μανώλης, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης και της τρόικα για την απόλυση 30.000 εργαζομένων προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ : Η Ν.Δ. ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ- ΘΥΜΑΤΑ

«ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΦΕΡΕΝΤΖΕΣ» ΤΟ ΑΣΕΠ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο «Μαρκόνι» και στο δημοσιογράφο Αντώνη Κουμιώτη, ερωτηθείς για την απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που αφορά την απόλυση 30.000 εργαζομένων απάντησε:

Το “σενάριο” που οδηγεί σε εκλογές


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η πιο σημαντική είδηση της χθεσινής ημέρας, του πρώτου 24ωρου με την ελληνική κοινωνία να βιώνει το σοκ της ανακοίνωσης των μέτρων της Κυβέρνησης, ήταν η εξομολόγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στα μέλη του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τα σενάρια για το μέλλον.

Πλησιάζει το σημείο πρόσκρουσης η Ελλάδα

Η Ελλάδα πλησιάζει το σημείο πρόσκρουσης και το ζητούμενο είναι αν μπορεί να αποφευχθεί το συστημικό σοκ που θα προκύψει. Όπως αποδεικνύεται ακόμη και αν αποτελούν επικοινωνιακού τύπου τεχνάσματα της κυβέρνησης, φαίνεται ότι 3 είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την χώρα.

Σταύρος Καλαφάτης: "Αναγκαίες οι διευκολύνσεις σε όσους αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια".

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ. 23357/23-09-2011 ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με θέμα «Επιτακτική η ανάγκη δραστικών διευκολύνσεων στα στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που έχουν χορηγηθεί σε δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους».

Η επιστροφή της Γιάννας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το «μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι» του 2004, όταν η εθνική ανάταση με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, κινητροδότησε μια αχαλίνωτη διάθεση για δημιουργία και πρόοδο, η Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν ένα από τα πρόσωπα του δημοσίου βίου που συνδεόταν… με τα πάντα.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών το κόλπο με το έλλειμμα;

«Ο τρόπος που συνυπολογίστηκε ο ΟΣΕ ήταν τέτοιος ώστε μειώθηκε το ΑΕΠ και αυξήθηκε το έλλειμμα»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα… green statistics και το ρόλο της Eurostat στην αναθεώρηση του ελλείμματος της χώρας μας. Η καθηγήτρια και μέλος του συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωή Γεωργαντά προχώρησε σε νέα καταγγελία-βόμβα αναφορικά με τον συνυπολογισμό του ΟΣΕ στο έλλειμμα, ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο 9» έφερε χθες στη δημοσιότητα έγγραφα της Eurostat που δείχνουν πόσο στενή ήταν η καθοδήγηση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας προς τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου για την αναθεώρηση του ελλείμματος.

Ο “Τιτανικός”… πάει Αργεντινή

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Το ΠΑΣΟΚ δεν σταματά να σε εκπλήσσει ποτέ. Ίσως αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημά του, να συνιστά και την βαθύτερη αιτία που έκανε τους Έλληνες να το «ερωτευτούν» με πάθος. Έστω κι αν κατανοούσαν ότι βίωναν μια διαρκή «μοιχεία», από τη στιγμή που το Κίνημα του Ανδρέα, του Σημίτη και του Γιώργου, φλέρταρε διαρκώς με την «απιστία» και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Αφού είναι τόσο πατριώτες, ας μας σώσουν χωρίς να πληρώνονται

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, οι υπουργοί, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι είναι δυνατόν με κάποιον τρόπο (κάποιο θαύμα;) να σωθούν και να παραμείνουν στο πολιτικό σκηνικό με απανωτές δηλώσεις περί «σωτηρίας της χώρας», γκρίνιες στα ιστολόγια και στα ΚΤΕ, συνεντεύξεις ενοχοποίησης των πάντων και δυσφήμησης της χώρας και των Ελλήνων, είναι μακριά νυχτωμένοι.
Αδύνατον να έχουν τυφλωθεί τόσο πολύ ώστε να μην βλέπουν αυτό που έρχεται.

Τι ζήτησε ο Ερντογάν από τον Ομπάμα

ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΚΡΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Λιάνα Μυστακίδου
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μοιάζει με λιοντάρι που βρυχάται. Πιστεύει ότι πέτυχε τους στόχους του κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, όμως, ο κ. Ομπάμα πήρε αυτά που ήθελε και του έδωσε μόνο υποσχέσεις. Ο κ. Ερντογάν ζήτησε από τον Αμερικανό Πρόεδρο να ενημερώνεται άμεσα για κάθε κίνηση των «τρομοκρατών» και να προμηθευτεί υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Predator, τώρα που ναυάγησε η συμφωνία για τα Heron με το Ισραήλ. Επειδή ξέρει βέβαια, ότι μια τέτοια απόφαση δύσκολα θα περάσει από το Κογκρέσο πρότεινε τρεις εναλλακτικές λύσεις:

Η Ρηγίλλης ξαναζωντανεύει!

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Το ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης, στο οποίο στεγάστηκε η κεντρική διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας, από την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1974, μέχρι και πέρσι, όταν επί ηγεσίας Αντώνη Σαμαρά το κόμμα μετεγκαταστάθηκε στα σύγχρονα γραφεία της Συγγρού, ξαναζωντανεύει.

Φήμες για παραίτηση Καμίνη


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Στα πρόθυρα της παραίτησης βρίσκεται ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η «Παρασκευή και 13». Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει ο Γιώργος Καμίνης με τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά από επίσημο αίτημα για ραντεβού, το οποίο είχε καταθέσει εδώ και πολύ καιρό, προσανατολίζεται στο να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

H “Παγκόσμια Έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα 2011-2012″ του WEF (World Economic Forum)


Τι είναι το WEF;

Το World Economic Forum (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) είναι ένας «ανεξάρτητος» διεθνής οργανισμός ο οποίος παρακολουθεί, καταγράφει και αξιολογεί την παγκόσμια κατάσταση της οικονομίας και συντάσσει ετησίως εκθέσεις, οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες στις πολιτικές ηγεσίες και σε μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, για τη διαμόρφωση οικονομικής πολιτικής και τη λήψη αποφάσεων που αφορούν σε επενδύσεις, διεθνές εμπόριο κλπ.