Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

“Αφήστε τα παιχνίδια με τους θεσμούς”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Αυστηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, να μην εμπλέξει τους θεσμούς σε πολιτικά παιχνίδια και στρατηγικές στοχεύσεις, έστειλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στον οποίο έχει αναθέσει ο Αντώνης Σαμαράς την ευθύνη της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, στην εισήγησή του προς τα μέλη της Επιτροπής, με αφορμή την 5η συνεδρίασή της, δεν άφησε περιθώρια στο ΠΑΣΟΚ.«Η Κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το Σύνταγμα και την Αναθεώρησή του, την κορυφαία διαδικασία πολιτειακής μας αυτοεπιβεβαίωσης, ως μέσο για τη νομιμοποίηση της πολιτικής της ατζέντας. Επιλογή που, και τη διαδικασία απαξιώνει, αλλά και το ενδιαφέρον για τις πραγματικές στοχεύσεις της Αναθεώρησης αποπροσανατολίζει. Δεν επιτρέπουμε παιχνίδια με το Σύνταγμα και τους θεσμούς», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Κυβέρνηση.
Η Νέα Δημοκρατία πάντως, έσπευσε σήμερα από την πρώτη στιγμή να καλέσει την Κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, και να αποφύγει τους εντυπωσιασμούς και τα «πυροτεχνήματα», με αφορμή τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.



Η εθνική επανεκκίνηση ξεκίνησε από το ”Α”: Αγανάκτηση


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στην εποχή του διαδικτύου, που οι χωροχρονικές αποστάσεις και διαφορές μεταξύ των ανθρώπων, καταργήθηκαν στην πράξη με ένα και μόνο… κλικ, το σημερινό ξέσπασμα αγανάκτησης δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων, στο Σύνταγμα, τη Θεσσαλονίκη, και την Πάτρα, ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο.
Κυρίως όμως ήταν ανόθευτο και αυθεντικό, μιας και δεν βασίστηκε σε ιδεολογικές παρορμήσεις ή αναζητήσεις, δεν στηρίχτηκε σε κομματικές προσυγκεντρώσεις, δεν ύψωσε ψηλά πολιτικά λάβαρα. “Κανονίστηκε”, από την κοινωνία των ενεργών πολιτών του διαδικτύου.
Ήταν το ξέσπασμα μιας κοινωνίας στα όρια της, που δείχνει αποφασισμένη να πει το «φτάνει πια», με πράξεις και όχι λόγια. Η Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης έδειξε τον δρόμο. Όπως νωρίτερα τον είχαν δείξει, οι μαζικές κινητοποιήσεις του «ψηφιακού Ισλάμ», που ανέτρεψαν καθεστώτα δεκαετιών, στις χώρες του αραβικού κόσμου και στη Μέση Ανατολή.
Η εθνική επανεκκίνηση ξεκίνησε απόψε. Και ξεκίνησε από το… Α: Αγανακτισμένοι Έλληνες, που ζητούν πίσω την πατρίδα τους. Και συνεννοούνται μεταξύ τους μέσω του μεγάλου επιταχυντή που λέγεται διαδίκτυο. Χωρίς φίλτρα και παραφωνίες.



Ξέχασε… προς τα που πέφτει το Πολυτεχνείο


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Γενιά του Πολυτεχνείου έχει… τον τρόπο της να μην μας αφήνει να την ξεχάσουμε. Και να μας θυμίζει, συχνά και έντονα, ότι η κρίση την οποία βιώνουμε σήμερα, και θα κληρονομήσουν οι γενιές που έρχονται, είναι μια κρίση στο πιστοποιητικό γέννησης της οποίας, η… χιλιοτραγουδισμένη Γενιά φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της.
Η Μαρία Δαμανάκη υπήρξε η «φωνή του Πολυτεχνείου». Και σήμερα, 37 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μιας Δημοκρατίας για την οποία η Γενιά του Πολυτεχνείου είχε οράματα και προσδοκίες, μοιάζει να μην θυμάται καν… προς τα πού πέφτει το Πολυτεχνείο.
Όχι φυσικά χωροταξικά, αλλά πολιτικά, ιδεολογικά και κοινωνικά. Επίτροπος πλέον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Μαρία Δαμανάκη μας πληροφόρησε σήμερα ότι το ευρώ συνιστά τη μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Η ένταξή μας στην ΟΝΕ, το 2002, και όχι στην Ευρώπη, το 1981. Και τροφοδότησε σενάρια συνωμοσίας και ασκήσεις πανικού στην Αθήνα, προειδοποιώντας ότι αν δεν συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών, που ωστόσο θα φέρει αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας, θα επιστρέψουμε στη δραχμή.Η αφήγηση της Μαρίας Δαμανάκη, μοιάζει με αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Και έρχεται την κατάλληλη στιγμή, για να μην μας αφήσει κανένα περιθώριο απορίας, ως προς το τι συνέβη στην Ελλάδα όλα αυτά τα 37 χρόνια, και φτάσαμε στο σημερινό πρωτοφανές αδιέξοδο. Η εθνική διαδρομή προς τον… τοίχο, μοιάζει πολύ με εκείνη της Μαρίας Δαμανάκη στην πολιτική.
Από «φωνή των αγωνιζόμενων Ελλήνων», πέρασε στην ενεργό πολιτική, και μάλιστα στην κεντρική σκηνή. Βρέθηκε σε τρία κόμματα, το ΚΚΕ, τον Συνασπισμό και το ΠΑΣΟΚ, ενώ διεκδίκησε και τη δημαρχία της Αθήνας. Από το ΚΚΕ έφυγε όταν… δεν την εμπιστεύονταν για πρόεδρο, και από τον Συνασπισμό επειδή την είχαν… απομακρύνει από πρόεδρο. Ήταν η εποχή του πολιτικού φλερτ με τον «εκσυγχρονισμό» του Κώστα Σημίτη, που εξηγεί εν πολλοίς και το γιατί η Μαρία Δαμανάκη θεωρεί την ΟΝΕ μεγαλύτερο επίτευγμα από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.
Από το δε ΠΑΣΟΚ… δεν έφυγε, επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου της χρύσωσε το χάπι για τη μη υπουργοποίησή της το 2009, και την έστειλε στις Βρυξέλλες. Για να είναι οι δυο τους «μακριά και αγαπημένοι».
Δεν μπορεί πάντως κανείς παρά να συμφωνήσει με μια αποστροφή της δήλωσης Δαμανάκη: «Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας», είπε η Ελληνίδα Επίτροπος στην Κομισιόν. Και επειδή η ίδια έχει, τόσο παρελθόν όσο και ευθύνες, ως προβεβλημένη φυσιογνωμία ενός πολιτικού δυναμικού που καλλιέργησε την εθνική αυτοχειρία στην οποία φτάσαμε στις μέρες μας, θα μπορούσε να ξεκινήσει την ανάληψη των ευθυνών για τις οποίες μιλάει, υπογράφοντας μια παραίτηση. Συμβολική αλλά και συνάμα καθαρτήρια, ως χρέος απέναντι σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ακούγοντας μεταξύ άλλων και τη φωνή της από το Πολυτεχνείο.



Σήμερα το βράδυ στις 21:00 όλοι στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης


Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,
Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν κι εσάς: άνθρωποι που κάθε πρωί πηγαίνουν να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Είμαστε άνθρωποι που εργάζονται σκληρά κάθε ημέρα για να ζήσουν και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στους γύρω μας.
  Κάποιοι από εμάς είναι προοδευτικοί, κάποιοι άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί έχουν «πιστεύω», μερικοί δεν έχουν. Μερικοί έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία, και άλλοι είναι απολίτικοι.  Όλοι μας όμως είμαστε ανήσυχοι και θυμωμένοι από τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που βλέπουμε γύρω μας.
 Αυτή η κατάσταση μας πληγώνει όλους καθημερινά. Όμως αν ενωθούμε μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας.
Από σήμερα Τετάρτη 25 Μαίου 2011, ώρα 21:00 όλοι στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.
Οι «Αγανακτισμένοι της Πιερίας» ενώνουν τις φωνές τους ειρηνικά και διαμαρτύρονται!

Αδικαιολόγητη η κατάργηση των εισακτέων στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Καβάλας Παράρτημα Δράμας»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή
Κατά τη συνήθη πρακτική του, το Υπουργεία Π.Δ.Μ.Θ. ανακοίνωσε μέσω δελτίου τύπου την αναστολή εισαγωγής νέων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 στo Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Καβάλας Παράρτημα Δράμας.

Το εν λόγω τμήμα λειτουργεί μόλις δύο χρόνια, δηλαδή δεν υπάρχουν καν απόφοιτοι, συνεπώς είναι εξαιρετικά αμφίβολα τα κριτήρια βάσει των οποίων το Υπουργείο Π.Δ.Β.Μ.Θ. έκρινε την πορεία του τμήματος.

Σύμφωνα με το αρθρ. 17 παρ. 4 του Ν.3794/2009, προβλέπεται αλλαγή γνωστικού αντικειμένου ή συγχώνευση τμημάτων ΤΕΙ εφόσον «ο αριθμός των κατ’ έτος εγγεγραμμένων σπουδαστών είναι μικρότερος του αριθμού των εισακτέων στο τμήμα για 5 συνεχόμενα χρόνια. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν τηρηθεί η διαδικασία αυτή, μπορεί με απόφαση του ΥΠΔΒΘ, ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, να διακόπτεται υποχρεωτικά και η λειτουργία και να αναστέλλεται η εισαγωγή και η εγγραφή νέων σπουδαστών».

Ωστόσο, καθώς είναι προφανές ότι η παραπάνω ρύθμιση δεν μπορεί να αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, το κριτήριο βάσει του οποίου το Υπουργείο Παιδείας έλαβε την απόφασή του είναι ο αριθμός των πρωτοετών φοιτητών του ακαδ. έτους 2010-2011 που πήραν συγγράμματα και ο συνολικός αριθμός των φοιτητών (σε όλα τα έτη σπουδών) του Τμήματος που παρέλαβαν έστω και ένα σύγγραμμα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι φοιτητές του Τμήματος σε ανακοίνωσή τους «από το σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ, η παραλαβή των συγγραμμάτων δεν πραγματοποιείται στις αρχές των εξαμήνων, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να καλύπτουν τις ανάγκες τους από το εκτυπωτικό κέντρο του ΤΕΙ, με την μέθοδο της φωτοτυπίας, τόσο για τη θεωρία όσο και για το εργαστήριο του μαθήματος, με αποτέλεσμα να δηλώνουν ελάχιστοι ή κανένας αντίστοιχο σύγγραμμα στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ».

Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Οινολογίας, στο οποίο προβλέπεται πρακτική άσκηση φοιτητών, είναι συνδεδεμένο με την τοπική παραγωγή και οικονομία δεδομένου ότι στη Δράμα και στη γύρω περιοχή λειτουργούν πάνω από 10 οινοποιητικές επιχειρήσεις.



Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

  • Προτίθεται να επανεξετάσει τα κριτήρια, σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα, βάσει των οποίων καταργούνται τμήματα των ΤΕΙ, προκειμένου τυχόν τέτοιες αποφάσεις να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες;
  • Προτίθεται να ανακαλέσει την απόφασή της για ουσιαστική κατάργηση του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Καβάλας Παράρτημα Δράμας;





Οι ερωτώντες βουλευτές:



Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου



Αναστάσιος Κουράκης




Ο Καμπουράκης “έβγαλε στη σέντρα” τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ!


OFF THE RECORD
Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης, μετά τα μέτρα που παρουσίασε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και τις αποκρατικοποιήσεις τις οποίες ανακοίνωσε ο Γιώργος Πεταλωτής, είναι το γεγονός ότι οι βουλευτές αλλά και οι υπουργοί δεν δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις που τους απευθύνουν οι δημοσιογράφοι, και να συμμετάσχουν σε μια τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή.
Αυτό αποκάλυψε ο Δημήτρης Καμπουράκης, που μαζί με τον Γιώργο Οικονομέα καλύπτουν με επιτυχία την πρωινή ζώνη του Μεγάλου Καναλιού, παρουσιάζοντας την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Μιλώντας λοιπόν στο ξεκίνημα της σημερινής εκπομπής, ο Δημήτρης Καμπουράκης… έβγαλε στη σέντρα τα μέλη της Κυβέρνησης αλλά και του υπουργικού συμβουλίου, τα οποία δεν θέλησαν να βγουν στην εκπομπή, και να μιλήσουν για το πώς διαμορφώνεται πλέον το πολιτικό σκηνικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχο πρόβλημα έχουν αντιμετωπίσει οι παρουσιαστές και άλλων εκπομπών, που διαπιστώνουν έλλειψη προθυμίας από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθούν δημοσίως για τις εξελίξεις, και να υπερασπιστούν τα δημοσιονομικά μέτρα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και προστασία βασικών εργασιακών δικαιωμάτων στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, ζήτησε ο Κ. Πουπάκης σε σχετική ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην Ελλάδα μετά την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων, ασκείται ιδιαίτερη πίεση για άμεσες και βεβιασμένες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη αφενός τη δυσμενή χρηματοπιστωτική συγκυρία και το συνεπαγόμενο  κίνδυνο για περιορισμένα οφέλη της χώρας, και αφετέρου την έντονη ανησυχία για νέα έκρηξη της ανεργίας, με τραγικές επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και αρωγής, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης κατέθεσε  σχετική γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής δήλωσε σχετικά: «Η αναβάθμιση της λειτουργίας των κρατικών επιχειρήσεων και η αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών, στο βαθμό που δε θίγεται το δημόσιο συμφέρον και διασφαλίζεται ο έλεγχος του κράτους όπου απαιτείται, είναι βασικές και απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου αυτές να ανταποκριθούν με επάρκεια στις ανάγκες του διεθνούς ανταγωνισμού. Οι όποιες αποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις, όμως, πρέπει να πραγματοποιούνται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της παραγωγικής βάσης των επιχειρήσεων με ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Εισπρακτικές λογικές που επιβάλλουν μέσα σε κλίμα γενικότερου πανικού, την πώληση όσο-όσο, ακόμα και των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων, σε μια περίοδο μάλιστα που η αξία των μετοχών τους υπολείπεται σημαντικά της πραγματικής τους αξίας, στρέφονται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και σοβαρό στρατηγικό σχεδιασμό το κορυφαίο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως οι επιχειρήσεις αυτές είναι περιουσία του ελληνικού λαού, εθνικά κεφάλαια, βασικοί άξονες κοινωνικής και τιμολογιακής πολιτικής. Η όποια αξιοποίησή τους πρέπει να διασφαλίζει τα μέγιστα δυνατά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Υπάρχουν προτάσεις που συνδυάζουν την επανεκκίνηση της οικονομίας με την ανακούφιση της κοινωνίας. Όσο η κυβέρνηση αρνείται να τις υιοθετήσει τόσο καταδικάζεται σε πολιτική και κοινοβουλευτική απομόνωση, όποιο προσωπείο συναίνεσης και αν χρησιμοποιεί.»

Το “πυροτέχνημα” του δημοψηφίσματος

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Τη χειρότερη υπηρεσία στο έθνος και στο λαό θα προσέφερε, τη στιγμή αυτή, ένα δημοψήφισμα για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή Μνημόνιο 2, κατά το λαϊκότερο.
Πολλοί βιομήχανοι αντέδρασαν, στη χθεσινή πρόταση του Προέδρου του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής και άλλοι ενοχλήθηκαν από την εντύπωση που κινδυνεύει να δώσει ο βιομηχανικός κλάδος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παίρνοντας πρωτοβουλίες-πυροτεχνήματα, πολιτικών σκοπιμοτήτων και έξω από τα αυστηρά πλαίσια του ρόλου του.
Πώς είναι δυνατόν να γίνει, στη φάση αυτή, δημοψήφισμα με ερώτημα, που στην ουσία θέτει σε αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος! Όταν αποφασίστηκε το 1961, με τη Συμφωνία των Αθηνών από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, επιβεβαιώθηκε, παρά τις αρχικές κορώνες και λαϊκισμούς, από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενισχύθηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, εμβάθυνε από τον Κώστα Σημίτη και διατηρήθηκε με αποφασιστικότητα από τον Κώστα Καραμανλή;
Αλλά, και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς, ουδέποτε διανοήθηκαν να θέσουν θέμα προσήλωσης της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή ιδέα και ολοκλήρωση.
Η περίοδος που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, είναι κρίσιμη, επικίνδυνη, αλλά μεταβατική. Το «πονάει χέρι, κόβω χέρι» είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να της συμβεί. Αντί λοιπόν να γίνονται ανεύθυνες τοποθετήσεις, ας αποφασίσουν όλοι, όπου και αν ανήκουν επαγγελματικά και πολιτικά, να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους.
Θα ήταν π.χ. πολύ πιο αξιόπιστο, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, αντί να μπαίνει σε «ξένα χωράφια», να μας έλεγε ότι με πρωτοβουλία του ΣΕΒ σταματούν τα μονοπώλια, που είναι μάστιγα του κόστους ζωής, που γονατίζει τους Έλληνες, ειδικότερα στον τομέα των τροφίμων, απ΄ όπου προέρχεται. Ότι λαμβάνονται πρωτοβουλίες για να επαναπροσληφθούν, έστω και με ειδικό καθεστώς, οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι που απολύθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα. Ή…ακόμα, ότι οι βιομήχανοι επαναπατρίζουν τα νόμιμα κεφάλαια σε δισεκατομμύρια ευρώ, που διατηρούν σε ξένες τράπεζες, εκτός Ελλάδος.
Για να σωθεί η Ελλάδα, χρειάζεται την υπέρβαση όλων των κλάδων και επαγγελμάτων στον δικό τους τομέα. Δεν χρειάζεται σωτήρες.
Και αν απεφασίζετο η προσφυγή στο λαό, αντί για δημοψήφισμα, οι εκλογές είναι η καθαρή και ειλικρινής λύση.

Το κόλπο της “χρυσόσκονης”

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη (ή και «απολίτιστη», υποπτεύομαι) χώρα, οι συναντήσεις εργασίας του πρωθυπουργού με τους υπουργούς της κυβέρνησης του δεν αποτελούν είδηση. Ούτε βέβαια οι συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου, τυπικές ή «άτυπες», γίνονται αντικείμενο δραματικής προβολής από τα «Μέσα».
Η είδηση βρίσκεται ( εάν πράγματι υπάρχει είδηση) στο θέμα της συνεδρίασης, και όχι στο γεγονός της συνάντησης. Ο πρωθυπουργός συνεργάζεται και πάντως οφείλει να συνεργάζεται σε συνεχή βάση, με τους Υπουργούς που αποτελούν την υπό την προεδρία του κυβερνώσα Ομάδα.
Σε περίοδο μάλιστα τόσο μεγάλης Κρίσεως, όσο αυτή που περνά τώρα η χώρα, το υπουργικό Συμβούλιο οφείλει να βρίσκεται σε οιονεί «διαρκή συνεδρίαση» και ο πρωθυπουργός σε μόνιμη επικοινωνία με τα στελέχη της Κυβέρνησης. Είναι βέβαια κομμάτι δύσκολο να γίνεται αυτό από το Όσλο η άλλους πιο εξωτικούς προορισμούς, αλλά πρέπει να γίνεται.
Αυτή πάντως η δραματοποιημένη σκηνοθεσία αυτονόητων συναντήσεων εργασίας του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του, ως εάν επρόκειτο περί «ακροάσεως που ηυδόκησε να παραχωρήσει ο Άναξ στον Α ή Β υπήκοο- αξιωματούχο της Αυλής του», θυμίζουν βαθύ μεσαίωνα.
Ακόμη και ο πολυχρονεμένος Εμίρης του Κατάρ δεν το κάνει, πιστεύω, τόσο πολύ θέμα, όταν προστάζει τον Υπουργό του επί των οικονομικών (π.χ) να τσακιστεί κα να παρουσιαστεί μπροστά του πάραυτα. Και ας είναι και Πρίγκιψ ο υπουργός! «Αληθινός» δε.
Οι εκ των επικοινωνιολόγων «κολλητοί» του κ. Γ.Α Παπανδρέου καλά θα κάνουν λοιπόν να τον ειδοποιήσουν ότι το «κόλπο της χρυσόσκονης» έχει εξαντλήσει την αποδοτικότητα του (και εδώ και έξω από εδώ) και είναι ώρα να περάσουν όλοι στα…σοβαρά.
Το πιθανότερο είναι βεβαίως ότι δεν έχουν καν αντιληφθεί ποια είναι τα σοβαρά. Αυτό, δυστυχώς, είναι το μεγάλο μας δράμα. Γιατί όπως μας λένε τώρα, λεφτά δεν υπάρχουν!!! Μετά μεγάλης βίας, ίσως τη βγάλουμε μέχρι τις 18 Ιουλίου…λένε. Ίσως!

Αναθεώρηση και δημοψηφίσματα, αντί εκλογών;

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ για δημοψήφισμα φάνηκε να μην αιφνιδιάζει την Κυβέρνηση. Και μάλλον… δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, από τη στιγμή που προκύπτει ότι ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου περιλαμβάνει δυο «παράθυρα ευκαιρίας», σε μια εναλλακτική στρατηγική, προκειμένου να αποφορτιστεί το αρνητικό κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί για την Κυβέρνηση σε επίπεδο κοινωνίας, λόγω των σκληρών μέτρων που παρουσίασε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων που ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Γιώργος Πεταλωτής.
Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, επεξεργάζεται μια εισήγηση, την οποία έχει ήδη ακούσει προσεκτικά ο Γιώργος Παπανδρέου, που οδηγεί σε «φυγή προς τα εμπρός», προσπερνώντας τον σκόπελο των πρόωρων εκλογών.
Πιο συγκεκριμένα, εκκινώντας από ένα μίνιμουμ «συγκατάβασης» που θεωρούν στο Μαξίμου ότι προκύπτει από τις χθεσινές συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πρωθυπουργός προσανατολίζεται στο να ανοίξει θέμα κήρυξης της επόμενης κιόλας Βουλής ως Αναθεωρητικής, προτείνοντας θεσμικές τομές, που σύμφωνα με τον ίδιο έχει ανάγκη ο τόπος για να ξεφύγει από το σημερινό αδιέξοδο.
Παράλληλα, και αξιοποιώντας τη σχετική πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου, θα δρομολογήσει, όχι ένα αλλά σειρά δημοψηφισμάτων, επί θεμάτων-ταμπού. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι με τη μεθοδολογία αυτή θα υπερβούν τη φόρτιση και τις αντεγκλήσεις που θα προκαλούσε ένα και μόνο δημοψήφισμα.
Εκτός αυτού, προσδοκούν σε πολιτικά οφέλη, επενδύοντας στο να αξιοποιήσουν προτάσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας, με τις οποίες συμφωνούν, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι εκείνη η οποία υπερβαίνει διαχωριστικές γραμμές, και προωθεί κοινωνικές και ιδεολογικές συνθέσεις.

«ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ»

Tου Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη
Κυβέρνηση Ανίκανων Εκβιαστών και Εθνικών Μειοδοτών
Έπειτα από 1 χρόνο εφαρμογής του επαίσχυντου Μνημονίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά στην ολοκλήρωση της αποτυχημένης και αδιέξοδης πολιτικής της, με την κατά κοινή ομολογία λανθασμένη και επικίνδυνη συνταγή, η οποία όχι μόνο δεν παράγει αποτελέσματα αλλά δεν εκπληρώνει και κανένα στόχο, παρ’ όλη τη λεηλασία του ελληνικού λαού.
            Την ώρα που η κοινωνία, βυθισμένη στην ανεργία, τη φτώχεια και τον πληθωρισμό, έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής, οι κυβερνώντες αναζητούν «συμπαραστάτες» για να κλιμακώσουν την επίθεσή τους ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.
            Εξαγγέλλουν νέα φοροεπιδρομή για να υφαρπάξουν ότι απέμεινε από το εισόδημα των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων, ενώ επιβάλλουν νέο χαράτσι σε μισθούς και συντάξεις επιδιώκοντας τον οικονομικό αφανισμό των ελλήνων πολιτών. Η εφαρμογή ενιαίου ΦΠΑ μετατρέπει είδη πρώτης ανάγκης σε πολυτέλεια και η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης παγώνει εκτός από την κοινή γνώμη και χιλιάδες νοικοκυριά, που καταδικάζονται στην ανέχεια και οδηγούνται στην εξαθλίωση. Οι έκτακτες εισφορές γίνονται μόνιμες, όταν η λέξη «μεσαίωνας» δεν επαρκεί πλέον για να χαρακτηρίσει την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Φτάνει πια με τα εκβιαστικά διλήμματα και τους δήθεν μονόδρομους.
            Τα εθνικά μας κεφάλαια, οι κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις και η ακίνητη περιουσία, τα «ασημικά» μας βγαίνουν στο σφυρί, προσθέτοντας στις λίστες των ανέργων χιλιάδες εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το Υπουργικό Συμβούλιο επικυρώνει μέτρα-διαταγές της τρόικας με όρους κατοχικής κυβέρνησης, χωρίς καμία δημοκρατική και συνταγματική νομιμοποίηση. Η άμεση παραίτηση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας είναι λαϊκή απαίτηση και πράξη στοιχειώδους πολιτικής ευθιξίας.
            Δεν είναι οι «τσιφλικάδες» που βάζουν πωλητήριο στην ελληνική γη αλλά οι «κτηματομεσίτες» μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτοί φιλοδοξούν να καταστήσουν την Ελλάδα τριτοκοσμικό προτεκτοράτο των διεθνών τοκογλύφων. Αυτοί υποθηκεύουν την εθνική μας κυριαρχία για να ικανοποιήσουν τις κερδοσκοπικές απαιτήσεις των δανειστών μας. Αυτοί καταπατούν την αξιοπρέπειά μας, στερώντας κάθε ίχνος ελπίδας και προοπτικής.
            Η όποια κομματική συμφωνία δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και κοινωνική συναίνεση. Όσοι εποφθαλμιούν κυβερνητικές θέσεις και υπουργικές καρέκλες παίζοντας παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού γίνονται συνένοχοι σε ένα έγκλημα χωρίς ιστορικό προηγούμενο.
            Το Μνημόνιο όπως και όσο το διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν βγαίνει, δημιουργεί νέα προβλήματα και δεν λύνει κανένα. Είναι ένα μακρύ τούνελ ύφεσης χωρίς έξοδο ανάπτυξης. Μετά από τόσες θυσίες και περικοπές τα spreads βρίσκονται πάνω από 1400 μονάδες, ενώ η «μαύρη τρύπα» του Προϋπολογισμού ξεπερνά ήδη τα 3.3 δις €. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέλος του μηχανισμού στήριξης, σεβόμενη τις αρχές της ίδρυσής της και την αλληλεγγύη των λαών που τη συναποτελούν, πρέπει να προωθήσει το αίτημα μιας βιώσιμης επαναδιαπραγμάτευσης των όρων δανεισμού. Οφείλει να αντιληφθεί πως εκτός από τις απαιτήσεις των δανειστών υπάρχουν τα όρια και οι ανάγκες των δανειζομένων.
            Η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο κοινωνικός ιστός θρυμματίζεται. Οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τη χώρα. Η ανατροπή της πολιτικής, που οδηγεί στη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου σε βάρος του κόσμου του μόχθου και της εργασίας είναι επιβεβλημένη. Όλοι οι εκπρόσωποι κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων πρέπει να φανούμε αντάξιοι της θέσης και του ρόλου μας. Απαιτείται πανστρατιά, υπεύθυνη στάση και συντονισμένη δράση. Οφείλουμε  ενωμένοι να εγγυηθούμε, σε συνεργασία με τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου, καθώς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, τη διεξαγωγή ενός ευρύτατου κοινωνικού διαλόγου. Να διεκδικήσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.
Η κοινωνική αντίδραση πρέπει να οργανωθεί πέρα και έξω από τα στενά όρια της κομματικής ταυτότητας. Έχει έρθει η ώρα να εκφραστεί ο κυρίαρχος λαός με κάθε προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία.
            Το Συνδικαλιστικό Κίνημα μέσα από μια νέα σχέση ευθύνης με την κοινωνία των εργαζομένων, τους άνεργους και τους συνταξιούχους πρέπει να βρεθεί στην πρωτοπορία του αγώνα. Ο κόσμος πρέπει να μας εμπιστευτεί ξανά και να βρεθεί δίπλα μας στους δρόμους. Η αδράνεια είναι φυγομαχία και η σιωπή συνενοχή. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. Δεν μπορεί και δεν πρέπει το μέλλον της χώρας να προδιαγράφεται ερήμην μας.
 Όλοι μαζί μπορούμε αρκεί να το πιστέψουμε.

Η “πάσα” που έδωσε ο ΣΕΒ στον Γιώργο

Η χθεσινή παρέμβαση του Δημήτρη Δασκαλόπουλου στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, με την πρόταση περί της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ξένισε και αιφνιδίασε. Πολύ περισσότερο, επειδή ο πρόεδρος των βιομηχάνων δεν μίλησε αόριστα για κάποιο δημοψήφισμα, αλλά πολύ συγκεκριμένα, επί διλήμματος το οποίο φαίνεται ότι είχε επεξεργαστεί καλά μέσα του, προτού το δημοσιοποιήσει: «Ναι ή όχι στην Ευρώπη».
Την πρόταση Δασκαλόπουλου ακολούθησε η συναινετική ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου ότι η Κυβέρνηση δεν θα ήταν αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και η… αιφνίδια ανακάλυψη ότι τη λέξη «δημοψήφισμα» είχε χρησιμοποιήσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κατά την εισαγωγική ομιλία του στην προχθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Με την πρόταση περί δημοψηφίσματος, ο ΣΕΒ και ο πρόεδρος του δίνουν μια «πολιτική πάσα» στον Γιώργο Παπανδρέου, σε μια συγκυρία κατά την οποία η Κυβέρνηση έδειχνε να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο.
Έχοντας εισπράξει αρνήσεις σχεδόν από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, επί της ουσίας της πρότασής του για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί πλέον να… εισακούσει την προτροπή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, και να θέσει ένα δημοψήφισμα, επί συγκεκριμένου ερωτήματος, στο οποίο θα λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις. Και φυσικά, στη συνέχεια θα μπορεί να διαχειριστεί το αποτέλεσμα ενός τέτοιου δημοψηφίσματος επικοινωνιακά, ως «λαϊκή έγκριση» του «οδικού χάρτη» που έχει χαράξει, κάνοντας και κάποιες… διορθώσεις, με βάση τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά στο «Ζάππειο 2».
Γιατί φυσικά, στο ερώτημα αν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στην Ευρώπη ή όχι, ουδείς εχέφρων Έλληνας θα απαντούσε αρνητικά. Μόνο που το ερώτημα δεν είναι αυτό. Άρα, τίθεται παρελκυστικά…

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ
Η ΔΕΗ είναι εθνικό κεφάλαιο, ο δημόσιος χαρακτήρας της είναι κοινωνική υπόθεση
    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των διεθνών τοκογλύφων «βγάζει στο σφυρί» τους δημόσιους οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Αφού ολοκλήρωσε τη φάση της συστηματικής και μεθοδευμένης απαξίωσης των κρατικών επιχειρήσεων, «αποφασίζει και διατάσσει» την εκποίησή τους σε μια περίοδο, που η χρηματιστηριακή τους αξία υπολείπεται σημαντικά έναντι της πραγματικής.
            Η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη και πλέον κερδοφόρα κρατική επιχείρηση με τεράστια κοινωνική προσφορά και ανεξάντλητες παραγωγικές δυνατότητες, μπαίνει σε περίοπτη θέση στη «λίστα των υπό παραχώρηση φιλέτων», με το όποιο χρηματικό όφελος από την παραχώρηση του 17% των μετοχών της να μην ξεπερνά το ύψος της κερδοφορίας της για τον επόμενο 1 με 1.5 χρόνο.
            Το ηλεκτρικό ρεύμα από κοινωνικό αγαθό βαπτίζεται «εν μια νυκτί» εμπόρευμα. Ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση θα αλλοιώσει σε μεγάλο βαθμό τον κοινωνικό χαρακτήρα της επιχείρησης, οδηγώντας σε μεγάλες αυξήσεις τιμολογίων, την ώρα που περισσότερα από 1 εκατ. νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος. Αυτό άλλωστε έχουν δείξει και οι αντίστοιχες ιδιωτικοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη. Αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς ποιος ιδιώτης θα διατηρήσει ίδια την τιμή της κιλοβατώρας σε όλη την ελληνική επικράτεια, από την πόλη όπου παράγεται το ρεύμα μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό;
            Το σχέδιο διαμελισμού και πώλησης της ΔΕΗ εξηγεί και όλη τη συντονισμένη επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοί της, προκειμένου να αποδυναμωθεί η συνδικαλιστική παρέμβαση. Δήθεν ανεξάρτητοι ελεγκτές, οι συνήθεις ύποπτοι «τηλεοπτικοί εισαγγελείς», καθώς και κυβερνητικά στελέχη, που μέχρι χθες τους χτυπούσαν στον ώμο, προσπάθησαν να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον τους. Ο ελληνικός λαός όμως γνωρίζει πως το δημόσιο συμφέρον δεν κινδυνεύει από τους όποιους «τσιφλικάδες» αλλά από τους «κυβερνητικούς κτηματομεσίτες» που ξεπουλούν τα «ασημικά» της χώρας για ένα «κομμάτι ψωμί».
             Η καθολική παραχώρηση του ΟΤΕ θα αφήσει τη χώρα χωρίς τηλεπικοινωνιακή δυναμική στην εποχή του διαδικτύου και της πληροφορίας. Η απαξίωση και εκποίηση του ΟΣΕ υπονομεύει τις επίγειες μεταφορές και τη δυνατότητα διασύνδεσης των ακριτικών περιοχών με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στερεί από το έλληνα μικροκαταθέτη τη μοναδική τράπεζα με κοινωνικό προφίλ και λαϊκό χαρακτήρα. Το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ ισοδυναμεί με την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του υπεδάφους μας σε «ξένους επενδυτές». Η αμυντική βιομηχανία της Ελλάδος συρρικνώνεται με την πώληση των ΕΑΣ, όταν μάλιστα συνεχίζουμε να διαθέτουμε τεράστια ποσά σε εξοπλιστικά προγράμματα. Η πρόσβαση σε φθηνό στεγαστικό επιτόκιο καταργείται με την εκποίηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι αστικές συγκοινωνίες -βασικό μέσο μετακίνησης των εργαζομένων- θα απολέσουν την κοινωνική τους διάσταση με την αύξηση των εισιτηρίων. Τα κέρδη από τα καζίνο, τον ιππόδρομο και τα κρατικά λαχεία θα πηγαίνουν πλέον σε ιδιώτες, όπως και η διαχείριση των αεροδρομίων, των λιμανιών και του φυσικού αερίου.

            Το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα χωρίς περιουσία, σε κράτος φάντασμα. Χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση και χωρίς καμία πειστική εξήγηση υποθηκεύεται κάθε παραγωγική δυνατότητα. Επιχειρήσεις που μπορούν να αποτελέσουν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης δημιουργώντας θέσεις εργασίας κυριολεκτικά χαρίζονται στα ιδιωτικά συμφέροντα, από μια κυβέρνηση που οι μόνες ευκαιρίες που δημιουργεί είναι οι τιμές ευκαιρίας για τα εθνικά μας κεφάλαια.

            Η αντίδραση πρέπει να είναι δυναμική και συνολική. Το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι η αφετηρία της αντεπίθεσης των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές, που εκποιούν τον εθνικό μας πλούτο και τοποθετούν το δημόσιο συμφέρον κάτω από τις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων. Η παρουσία μας πρέπει να είναι μαζική και καθολική ανεξάρτητα από τον εργασιακό χώρο που ανήκουμε. Πρέπει να βρεθούμε απέναντι σε κάθε μέτρο που εξαντλεί την κοινωνία, σε κάθε απόφαση που οδηγεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

           

Να ξυπνήσουμε, επιτέλους!


ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
Είμαστε ένας λαός αποχαυνωμένος,ένας λαός εκμαυλισμένος καί μικροβολεμένος.Οταν ο Πάγκαλος δήλωνε μέ περισσή προκλητικότητα ότι μαζί τά φάγαμε ήξερε τί έλεγε.Ετρωγαν αυτοί τά φιλέτα καί στόν κόσμο πέταγαν ένα κόκκαλο μέ λίγο κρέας πάνω του…Κι όλοι μας νοιώθαμε ευτυχισμένοι.
Ετσι μάς εκμαύλισαν καί σήμερα παρ’ όλα όσα μάς κάνουν δέν τολμάμε νά σηκώσουμε κεφάλι.Μάς εξαθλιώνουν πλήρως,μάς πουλάνε σκλάβους στίς σύγχρονες γαλέρες κι εμείς εκεί,τρομαγμένοι,υποταγμένοι καί πάντα μικροβολεμένοι.Νά φοβόμαστε μή χάσουμε,τί πιά,τίποτε δέν μάς αφήνουν.Υποθηκεύουν τή ζωή μας,τή ζωή τών παιδιών μας,τών εγγονιών μας.Κι αντί νά ξεσηκωθούμε κοιτάμε πόσο…ξύγκι έχει απομείνει πάνω μας καί πόσο ακόμη θά ψευτοζήσουμε μ’ αυτό.
Τά νέα μέτρα πού εξήγγειλαν αποτελούν τή χαριστική βολή γιά τόν τόπο,ούτε επί τουρκοκρατίας δέν υπήρχε τέτοια φοροεπιδρομή.Κι εμείς ακόμη καθόμαστε…
Καί τό πιό εύγλωττο -όσο κι άν είναι επονείδιστο γιά μάς- ακούστηκε πρίν τρείς μέρες στήν κεντρική πλατεία τής Μαδρίτης,στήν Πουέρτα ντέλ Σόλ,όπου διαδήλωσαν μαχητικά οί Ισπανοί.Ενα από τά συνθήματα ήταν καί τό ακόλουθο,μή φωνάζετε δυνατά γιατί μπορεί νά ξυπνήσουν οί Ελληνες.Μάς λοιδωρούν γιατί ανεχόμαστε τήν υποδούλωση μας.
Πόσες καί πόσες φορές δέν δήλωσαν μέσα σ’ ένα χρόνο καί ο κ. Παπανδρέου καί ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι δέν θά ληφθούν άλλα επώδυνα γιά τό λαό μέτρα. Κι όμως ξαναπαίρνουν τά χειρότερα όλων.Είναι ΨΕΥΤΕΣ,ναί μέ κεφαλαία γράμματα,κι εμείς ακόμη τούς ανεχόμαστε αντί νά έχουμε μεταβάλει τό Σύνταγμα σέ πλατεία Ταχρίρ τού Καίρου.Καμιά συναίνεση στήν εξαθλίωση πού μάς επιβάλουν επειδή δέν τολμούν νά βάλουν τό μαχαίρι μέσα στά κομματικά τους σπλάχνα καί νά κάνουν χαρακίρι.
Πότε επιτέλους θά ξυπνήσουμε ;

ΥΓ.Οί συνεχείς δηλώσεις τού προέδρου τού ΣΕΒ είναι μάλλον καί άκαιρες καί άστοχες.Δέν έχω δεί τήν κυβέρνηση νά επιμερίζει και σ’ αυτούς κάποιο βάρος.Ολα πάλι στήν πλάτη τού…κυρίαρχου λαού !

"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ"