Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ρυθμίσεις υπέρ καταναλωτών και υπερδανεισμένων νοικοκυριών

Στο νομοσχέδιο - σκούπα περιλαμβάνονται ακόμα ρυθμίσεις για την αύξηση της γονικής άδειας, τη μηνιαία υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, την αναγνώριση χρόνου εργασίας στα βαρέα και τον περιορισμό των ασφαλιστικών «πακέτων» του ΙΚΑ

Πλάνα του αμερικανικού στρατού με ελικόπτερο εκτός ελέγχου. Δείτε το βίντεο

Στο βίντεο φαίνεται ένα ελικόπτερο Απάτσι των ΗΠΑ  Να συντρίβεται σε χιονισμένο βουνό του Αφγανιστάν τον περασμένο Φεβρουάριο. Από τους χείριστες δεν έπαθε κανείς τίποτα. Δείτε το Βίντεο

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή


"Μεγαλώνει"κατά μία ώρα η μέρα από την Κυριακή, λόγω της αλλαγής της εφαρμογής της θερινής ώρας για το 2012. Έτσι, στις 03.00τα ξημερώματα θα πρέπει να ρυθμιστούν τα ρολόγια μία ώρα μπροστά προκειμένου να δείχνει 04.00.

ΑΠΟ 1ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ Αλλάζει ο τρόπος υποβολής των περιοδικών δηλώσεων

Αλλάζει από την 1η Ιουλίου ο τρόπος υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ), σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ενώ καθίσταται υποχρεωτική η καταβολή των αποδοχών, των ασφαλιστικών εισφορών και του φόρου μισθωτών υπηρεσιών μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ακόμη, παρατείνεται μέχρι τέλος Απριλίου η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών και υπαγωγή επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο προπτωχευτικό καθεστώς.

Δελτίο Τύπου: Η Χρυσή Αυγή για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου:

Να μη περάσουν τα     σκοτεινά σχέδια της Χούντας του Μνημονίου- OXI επεισόδια: Η                        συγκυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της θέλουν - με    αφορμή μια ενδεχόμενη αναταραχή από σκοτεινές       ανθελληνικές δυνάμεις - να αναβάλουν τις   εκλογές και να συνεχίσουν έτσι ανενόχλητοι το    ξεπούλημα της χώρας.

«Αρνούμαστε κατηγορηματικά την εξόντωση του Τύπου»

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Αρνούμαστε κατηγορηματικά την εξόντωση του Τύπου – και ειδικά του αδικημένου και ήδη πολύπαθου περιφερειακού Τύπου – που στα… μουλωχτά και παντελώς απροειδοποίητα, επιχειρείται από κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τροπολογίες νόμων που μπαίνουν στα πολυνομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων που κατατίθενται και περνούν από την Βουλή αυτές τις ημέρες».

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς στην ΕΕ

«Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας για την δημιουργία αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού», δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς
Την ευρύτερη χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, των ηλεκτρονικών τιμολογίων και την προώθηση της διαλειτουργικότητας των ψηφιακών υπηρεσιών ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έκθεση ιδίας πρωτοβουλίας που ενέκρινε η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του ΕΚ.

Κέντρο κράτησης μεταναστών στα Λαγκαδίκια

Ετοιμάζουν κέντρο κράτησης μεταναστών και στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η αποκάλυψη έγινε από τον ίδιο τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη συνάντηση που είχε με τους φορείς της Κοζάνης, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία κέντρου κράτησης στο στρατόπεδο «Πόρτη» στη Νεάπολη.

Ανασφάλιστα τα απορριμματοφόρα του δήμου Θεσσαλονίκης

Καθηλωμένα έμειναν χθες τα απορριμματοφόρα του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς η διοίκηση δεν φρόντισε για την έγκαιρη ανανέωση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων των οχημάτων, ενώ κατηγορήθηκε ότι προέβη και σε ψευδείς βεβαιώσεις ατυχημάτων, με σκοπό την εξασφάλιση αποζημίωσης ζημιών. Αποκομιδή δεν έγινε κι είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος η πόλη να βρεθεί εκ νέου σε κλοιό σκουπιδιών.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

25η Μαρτίου και ο κ. Παπανδρέου «γιορτάζει» με τον Ερντογάν την... Αραβική Άνοιξη!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ίσως να μην αξίζει να ασχολείται κανείς, αλλά και δεν πρέπει κάτι τέτοια να περνούν απαρατήρητα.
Ειδικά τώρα που η οργή – πάντα κακός σύμβουλος - έχει ξεχειλίσει και κάποιοι έχουν βγει στη γύρα και δίνουν υποσχέσεις ανάλογες του «λεφτά υπάρχουν»!

Γιατί επέστρεψαν οι θεωρίες χρεοκοπίας…

Η υπογραφή του Μνημονίου ΙΙ και η ολοκλήρωση του PSI ήταν τα δυο απαραίτητα συστατικά στοιχεία για να εισπνεύσει η Ελλάδα ανάσες απεγκλωβισμού από την καθημερινότητα της διακίνησης και διάδοσης καταστροφολογικών σεναρίων χρεοκοπίας.

Με τον Ρόμνεϊ, εκείνος που άλλαξε το μέλλον

Το 2002, το όνομά του έμελε να γίνει περισσότερο γνωστό από τα δυο άλλα μέλη της οικογένειάς του, που έφτασαν στο αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ.

Η Κάρτα του Πολίτη μένει στα χαρτιά...

Η αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης αιτία για χορό εκατομμυρίων ευρώ γύρω από τα δύο... τσιπ της κάρτας
 «…Ένας χορός εκατομμυρίων ευρώ γύρω από τα δύο... τσιπ της Κάρτας του Πολίτη έχει ως αποτέλεσμα η ψηφιακή ταυτότητα να μένει στα χαρτιά». αναφέρεται σε άρθρο της Καθημερινής.

Τα δέκα χρόνια που ανέτρεψαν τα πάντα

Πριν από σχεδόν 10 χρόνια, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έμοιαζε να είναι το «επόμενο στοιχείο» του μέλλοντος του ΠΑΣΟΚ. Είχε καταφέρει να εξαρθρώσει τη «17 Νοέμβρη», ως αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ήταν πολιτικός «προστατευόμενος» του Κώστα Σημίτη, ο οποίος έβλεπε στο πρόσωπό του τον διάδοχό του στην ηγεσία του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, και είχε μόλις καταφέρει να εκπαραθυρώσει τον Κώστα Λαλιώτη, τότε πανίσχυρο Γραμματέα του Κινήματος. Και μετά… ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της COCA COLA στο Βόλο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Την Τρίτη 20 Μαρτίου, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, ο 41χρονος συντηρητής στο εργοστάσιο της COCA COLA-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΣ Α.Ε. στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου Γ.Σ., πατέρας δύο μικρών παιδιών, έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στον πάτο ασηπτικής δεξαμενής χυμού, όπου επιχείρησε να μετακινήσει μικρό αναδευτήρα.

Γραμματεία Πολιτικού σχεδιασμού Ν.Δ. Οι Πολίτες Έχουν Μνήμη και Κρίση

Καθώς εισήλθαμε στην προεκλογική περίοδο είναι προφανής η αγωνία του κ. Βενιζέλου να αποστασιοποιηθεί από τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στην περιδίνηση μιας πρωτοφανούς κρίσης και στα πρόθυρα της οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας. Το ίδιο αγχωτική είναι η προσπάθειά του να εμφανίσει τη θητεία του στο υπουργείο οικονομικών ως επιτυχημένη λόγω της κατάληξης του «κουρέματος» και της δανειακής σύμβασης.

Ο Χρύσανθος “στρατηγός” της καμπάνιας

Στα χέρια του Χρύσανθου Λαζαρίδη θα ανατεθεί η κεντρική ευθύνη της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικής στρατηγικής και επιχειρημάτων, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος».

Επιστρέφει και ο Ζαγορίτης

Μετά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Μενέλαο Δασκαλάκη, ακόμη ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που συνέδεσε τη διαδρομή του στο κόμμα με την περίοδο της ηγεσίας του Κώστα Καραμανλή, επιστρέφει στις επάλξεις.

Κλείνει τα μάτια η Κομισιόν στις τεκμηριωμένες καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από τον Τουρκικό στρατό κατά ανταρτών του PKK.

  Απάντηση της Κομισιόν στο Νίκο Χουντή και άλλους ευρωβουλευτές.
Ενώ υπάρχουν τεκμηριωμένες καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από τον Τουρκικό στρατό κατά ανταρτών του PKK, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρκείται να εκφράσει  «την ανησυχία της όσον αφορά τους ισχυρισμούς»

Ισχυρή κυβέρνηση σημαίνει αυτοδυναμία

Η ώρα του Αντώνη Σαμαρά
Τώρα πλέον που η χώρα εισέρχεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίδο οφείλουμε να ξακαθαρίσουμε τη στάση μας ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις και κυρίως παρερμηνείες.

Ν.Δ. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ «ΦΟΥΣΚΩΜΑ» ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

Είναι προφανές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση από τις συνεχείς αποκαλύψεις για το «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009 που οδήγησε στην κρίση δανεισμού, στο μνημόνιο και σε αποτυχημένες πολιτικές που βύθισαν τη χώρα στην ύφεση.

Σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων στο Δημόσιο που οι μνημονιακές πολιτικές τούς εξώθησαν σε συνταξιοδότηση. Βρόγχος στο λαιμό τους τα στεγαστικά δάνεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα συνολικά έχουν υποστεί,από την αδιέξοδη πολιτική που εφαρμόζει η τρόϊκα και οι ελληνικές κυβερνήσεις, την πιο απάνθρωπη και βάρβαρη επίθεση που γνώρισαν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα,χωρίς βέβαια αυτό να δίνει καμία διέξοδο στην κρίση της χώρας.

ΣΤΗ ΝΔ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΓΑΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΣ- ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

Την προσχώρηση τους ανακοίνωσαν δύο σημαντικά στελέχη, ο ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος και ο Δημ. Ανδριόπουλος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Την αμέριστη στήριξή του στους εργαζόμενους της Αχαϊκής Τράπεζας εξέφρασε ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, συναντώμενος με εκπροσώπους τους, το βράδυ της Πέμπτης.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς αναχώρησε χθες για τετραήμερη επίσκεψη σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Τριτοκοσμικές εικόνες στο ΤΑΠΟΤΕ Θεσσαλονίκης.

Εικόνες ντροπής καταγράψαμε σήμερα το πρωί στο υποκατάστημα του ΤΑΠΟΤΕ της Θεσσαλονίκης. Εικόνες που δεν τιμούν ούτε την πολιτική ηγεσία ούτε την χώρα μας. Είναι απαράδεκτο οι ασφαλισμένοι να έχουν αυτή την αντιμετώπιση.