Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, (α.α. 16/29.08.2024 ), με ισχύ από σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024.

Ο ψηφιακός χάρτης με όλα τα ενεργά ρήγματα της Ελλάδας

Έχει αυτή τη στιγμή 5.500 αναγραφές στον ελλαδικό χώρο

Όλα τα ρήγματα της Ελλάδας και τα χαρακτηριστικά τους, αποτυπώνονται ψηφιακά πλέον στον χάρτη που δημιούργησε η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ). Ο ψηφιακός χάρτης, που αξιοποιεί στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, τα Πανεπιστήμια Αθηνών, ΑΠΘ και Πάτρας και το ΕΛΚΕΘΕ, έχει αυτή τη στιγμή 5.500 αναγραφές στον ελλαδικό χώρο. «Προσοχή ο αριθμός αυτός δεν ταυτίζεται με τον αριθμό των ρηγμάτων γιατί για παράδειγμα ένα ρήγμα 40.000 χιλιομέτρων μπορεί να έχει 10 αναγραφές», εξήγησε στην «Καθημερινή» ο γεωλόγος της ΕΑΓΜΕ Δημήτρης Γαλανάκης.

Θεσσαλονίκη: Σε ποια φάση βρίσκονται τα μεγάλα έργα - Στοιχεία και ημερομηνίες

Το πανόραμα των υποδομών στην Κεντρική Μακεδονία - Κοινό έργο η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού και ο δυτικός προαστιακός σιδηρόδρομος - Μέχρι την άνοιξη ανάδοχοι για τους αυτοκινητοδρόμους Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και Δράμας – Αμφίπολης