Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Θεσσαλονίκη. Από το κέντρο στην Άνω Πόλη με τελεφερίκ.

Την κατ’ αρχήν σύμφωνη γνώμη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων αλλά και της διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης εξασφάλισε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με το σχεδιασμό της για την κατασκευή τελεφερίκ, το οποίο θα συνδέσει την Άνω Πόλη με την περιοχή του κέντρου.
Της Βαρβάρας Ζούκα

Το ετήσιο αντάμωμά του διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροκώμης

Το Σαββάτο 10 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροκώμης "ΚΟΓΟΣ" διοργανώνει για τρίτη χρονιά τον ετήσιο χορό του με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν είναι:




Νίκου Χουντή Ακάλυπτοι οι ασθενείς νόσου Χάνσεν και οι φορείς ηπατίτιδας στην Ελλάδα με το κλείσιμο του Γενικού νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα»

Ερώτηση του στην Κομισιόν και περιοδεία του στο νοσοκομείο

Τα ολέθρια αποτελέσματα της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει το  Γενικό νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», συζήτησε με την Διοίκησης και τους εργαζομένους του νοσοκομείου κατά την σημερινή του επίσκεψη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος.

Αναστολή πλειστηριασμών: Το θέμα είναι εθνικό και όχι οικονομικό


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι πως η συζήτηση για την απελευθέρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. 

Αν ήταν οικονομική, τότε θα μπορούσαν να ακουστούν και να συζητηθούν επιχειρήματα περί συσσώρευσης δανείων και κινδύνου να συμβεί και στην Ελλάδα ό,τι και πριν από μερικά χρόνια στις ΗΠΑ, δηλαδή η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων. 

Η συζήτηση δεν περιορίζεται επίσης στο δικαίωμα στην ιδιοκτησία ή στην ασφάλεια που παρέχει η εξασφάλιση «ενός κεραμιδιού πάνω από το κεφάλι μας». 

Η συζήτηση είναι ΕΘΝΙΚΟΥ περιεχομένου. 

Κούπα στη Μόσχα για τα πιτσιρίκια του ΠΑΟΚ

Με το τρόπαιο του τουρνουά «Lokoball» επιστρέφει η ομάδα Κ11 του ΠΑΟΚ, η οποία πρόσθεσε ακόμη μια διεθνή διάκριση στο παλμαρέ της.

Η ομάδα του Μιχάλη Χρηστάρα επικράτησε 2-0 της Ντιναμό Μόσχας στον ημιτελικό, ενώ στον μεγάλο τελικό επικράτησε 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι της Μπάλτικα Καλίνιγκραντ (1-1 η κανονική διάρκεια).



Μητσοτάκης: Ετοιμοι για τη διαθεσιμότητα των 12.500, προσλήψεις μέσα στο 2013

Μητσοτάκης: Ετοιμοι για τη διαθεσιμότητα των 12.500, προσλήψεις μέσα στο 2013

«ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΜΕ ΑΣΕΠ»
Ετοιμη για τη διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μησοτάκης, ενώ προανήγγειλε 5.000-10.000 προσλήψεις εντός του 2013 σε τομείς αιχμής.

5 τροφές για δυνατό μυαλό!

Ανακαλύψτε ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα για τον εγκέφαλο και αποκτήστε μυαλό… ξυράφι τρώγοντας…

1. Καρύδια

Αν τα παρατηρήσετε μοιάζουν με μια μικρογραφία του ανθρώπινου εγκεφάλου, και ίσως αυτός να είναι ένας τρόπος της φύσης να μας δείξει που κάνουν καλό.
Σε μελέτη του 2009 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition διαπιστώθηκε ότι τα καρύδια μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλό μας να παραμείνει νέος. Οι επιστήμονες κατάφεραν να αναστρέψουν τα σημάδια της γήρανσης στους εγκεφάλους αρουραίων προχωρημένης ηλικίας που τρέφονταν με καρύδια. Επίσης τα τρωκτικά ανέκτησαν την ικανότητα του εγκεφάλου τους να επεξεργάζεται τις πληροφορίες.

Χωρίς νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Από τις 9:00 έως και τις 16:00 σήμερα θα μείνουν χωρίς νερό οι κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας εργασιών της ΕΥΑΘ στη συμβολή των οδών Λιτοχώρου με Γρηγορίου Λαμπράκη.