Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ανοικτή Επιστολή του κ. Δημητρίου Καραπάνου προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ
Προ μιας εβδομάδος η Επιτροπή Νόμπελ απένειμε για φέτος το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στην Ε.Ε. Μία απόφαση απρόβλεπτη και της τελευταίας στιγμής που ξάφνιασε όλη την υφήλιο, όπως προκύπτει από πληθώρα δημοσιευμάτων των Διεθνών ΜΜΕ, κατά το πλείστον μη κολακευτικών.
Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία, μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων για το βραβείο, ήταν και ο Έλληνας ιερωμένος, πατέρας Γερβάσιος Ραφτόπουλος. Η πρόταση της υποψηφιότητας του, κατατέθηκε στις 8-12-2011 στην Νορβηγία, εν αγνοία του σεβάσμιου γέροντα, ο οποίος πολύ αργά το πληροφορήθηκε περί τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Έπιασαν τον εκπρόσωπο του Καντάφι



REPORTER
Έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι από αντάρτες της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης της Λιβύης, συνελήφθη ο τελευταίος εκπρόσωπός του, Μούσα Ιμπραήμ. Το επίσημο ανακοινωθέν της κυβέρνησης της Λιβύης αναφέρει ότι ο Μούσα Ιμπραήμ συνελήφθη από δυνάμεις που πρόσκεινται στο σημερινό καθεστώς της χώρας, στην πόλη της Ταρχούνα, από όπου και μεταφέρεται στην Τρίπολη για ανάκριση.

«Αρχηγός της μιζέριας ο Τσίπρας»



Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού.
Σε αυτήν τον χαρακτηρίζει αρχηγό της μιζέριας που έχει ως σχέδιο να βγάλει τη χώρα από την Ευρώπη και το ευρώ.

Παπούλιας: «Οι Έλληνες έχουν τη δύναμη να ξεπεράσουν την κρίση»



REPORTER
«Καλύτερες μέρες για την Ελλάδα» ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τιμώντας τους αγωνιστές της μάχης του Ελ Αλαμέιν που αποτέλεσε την αφετηρία του τέλους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τονίζοντας παράλληλα ότι «με αυτήν την δύναμη ψυχής που έχει ο Έλληνας, θα ξεπεράσει την οποιαδήποτε κρίση, έστω και αν, και πρέπει να το πούμε αυτό, υποφέρει τόσο πολύ».

Στο χείλος της έκρηξης βρίσκεται πλέον η Ισπανία


Κοινωνική αναστάτωση και αυτονομιστικός πυρετός στον μεγάλo αδύνατο κρίκο
Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου
(Πηγή : http://news.kathimerini.gr)
Με ένα μελοδραματικό βίντεο, ο Ερυθρός Σταυρός ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη πανεθνική καμπάνια, αναζητώντας χορηγούς για τη διάσωση των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Στον τηλεοπτικό δέκτη, μια πάμπτωχη οικογένεια -πατέρας, κόρη και γιος- μοιράζονται μια ομελέτα από ένα και μόνο αβγό. 

Στη Ρωσία και το Κουρδιστάν η σωτηρία της Ελλάδος

Του Σάββα Καλεντερίδη
(Πηγή : http://infognomonpolitics.blogspot.gr)
Αποτελεί εκπεφρασμένη πεποίθησή μας ότι η πατρίδα μας είναι δυνατόν να διασωθεί χωρίς να υποθηκεύσει τα πάντα μόνον, επαναλαμβάνουμε μόνον, αν αναπτύξει πολύπλευρα τις οικονομικές της σχέσεις με Ρωσία-Ουκρανία-χώρες πρώην ΕΣΣΔ και με το Κουρδιστάν.

Και ο Ρεν “βλέπει” εκταμίευση της δόσης


REPORTER
Μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, το θετικό για την Ελλάδα κοινό ανακοινωθέν των “17″ και το κλίμα βεβαιότητας που διαμορφώθηκε για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, ο Όλι Ρεν ήταν εκείνος ο οποίος πήρε σήμερα τη σκυτάλη και αφιέρωσε θετικά λόγια στην Ελλάδα.

Παρέλαση στην Αθήνα ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή!



REPORTER 
Επίδειξη δύναμης ετοιμάζει να κάνει η Χρυσή Αυγή με αφορμή τη 12η γιορτή της «Ελληνικής Νεολαίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στο άλσος του Ελληνικού Στρατού, στο Γουδή.
Στην είσοδο του πάρκου θα μοιράζονται μαύρες μπλούζες με το σήμα της Χρυσής Αυγής, ενώ  μεγάφωνα θα ακούγονται εθνικιστικά εμβατήρια και φυσικά η πρόσκληση αφορά μόνο σε Έλληνες.

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μακεδονία

Περιοδεία στη Μακεδονία πραγματοποιεί από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με πρώτο σταθμό το Ακριτοχώρι Σερρών, της μητρόπολης Σιδηροκάστρου, όπου θα επισκεφθεί το απόγευμα το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο καθολικό του, το οποίο έχει οικοδομηθεί με την παραδοσιακή βυζαντινή αρχιτεκτονική και τεχνοτροπία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στη Θεσσαλονίκη


Λόγω της διεξαγωγής του 1ου Διεθνή, Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Δρόμου Θεσσαλονίκης, καθώς και του Δρόμου Υγείας των 5.000 μέτρων και με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την ασφάλεια των δρομέων, ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τις 16.00 το απόγευμα και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για την τέλεση των αγώνων χρόνο, στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: 

Ισραηλινοί κομάντος σταμάτησαν το Estelle


REPORTER
Όπως εύλογα μπορούσε να περιμένει κανείς, με βάση την προϊστορία της υπόθεσης Μαβί Μαρμαρά, το πλοίο  ”Estelle” που ξεκίνησε ένα αντίστοιχο δρομολόγιο για τη Γάζα, έπεσε σε μπλόκο του ισραηλινού ναυτικού. Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, καθώς και οι αναφορές που γίνονται στο Twitter από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιγράφουν ένα σκηνικό έντασης, με δυνάμεις του ισραηλινού ναυτικού να σταματούν το πλοίο, και κομάντος να προσπαθούν να επιβιβαστούν σε αυτό.

Τσίπρας: Η συγκυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή


REPORTER
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, υπογραμμίζοντας ότι «η συγκυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή, καθώς έχει απαξιωθεί πολιτικά και ηθικά».

Τι αλλάζει στις ΔΟΥ που κλείνουν


Κλειστές για το κοινό θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη οι ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρονται οι υπηρεσίες άλλων ΔΟΥ που καταργούνται. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι ΔΟΥ των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία από την 22α Οκτωβρίου, θα έπρεπε να ολοκληρώσουν τις ταμειακές συναλλαγές, την Παρασκευή 19.10.2012, στις 13.30, προκειμένου να προβούν στην έγκαιρη κατάθεση των εισπράξεων στις εμπορικές τράπεζες.

Ο Κουβέλης διαλέγει υπουργούς



REPORTER
Με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά να βρίσκεται πλέον προ των πυλών, στη Δημοκρατική Αριστερά επανεξετάζουν τους όρους και το περιεχόμενο της συμμετοχής τους, ώστε αυτή τη φορά να εκπροσωπηθεί το κόμμα με πολιτικά στελέχη, και μάλιστα σε νευραλγικούς χώρους.

Μάντζαρης: Να σηκώσουμε γρήγορα κεφάλι




REPORTER


Ο Ολυμπιακός πρέπει να σηκώσει γρήγορα κεφάλι, μετά την βαριά ήττα από την Εφές στην Πόλη, ενόψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την Α1, όπως δήλωσε μετά το τέλος του ματς ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

“Βλέπουν” Άσαντ πίσω από επίθεση σε Λίβανο


REPORTER
Ο πολιτικός κόσμος του Λιβάνου, που δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τον Μπασάρ αλ Άσαντ, δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει τον ηγέτη της Συρίας ότι βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητο, που μεταξύ άλλων σκότωσε τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Βηρυτού.

Τα σκάνδαλα του Βατικανού στη μεγάλη οθόνη

ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ 
Τα σεξουαλικά σκάνδαλα της καθολικής Εκκλησίας κίνησαν το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη Τόμας (Τομ) ΜακΚάρθι και αποφάσισε να τα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Πριν από δέκα χρόνια η εφημερίδα “Boston Globe” δημοσίευσε την προσαγωγή πέντε ιερέων της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και αυτή ήταν η αιτία να ακολουθήσει μια σειρά γεγονότων.

“Πλησιάζουμε στο τέλος”


REPORTER 
Η πολιτική νίκη που πέτυχε η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπως αποτυπώθηκε στο κοινό ανακοινωθέν των 17 ηγετών της ευρωζώνης, καθώς και στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, σκόρπισαν ικανοποίηση στην ελληνική πλευρά.

Ο Τσίπρας προκαλεί ανασφάλεια στο 70%



REPORTER
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαβάσει κανείς μια δημοσκόπηση. Άλλοι την προσεγγίζουν επιδερμικά, κοιτάζοντας την πρόθεση ψήφου, ίσως και τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. Άλλοι, περισσότερο έμπειροι, ψάχνουν πιο βαθιά. Εστιάζουν και διαβάσουν τα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία, εκεί όπου συνήθως μπορεί κανείς να συναντήσει τις πραγματικές προθέσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Πεφταστέρια σήμερα το βράδυ


Μία ακόμη βροχή διάττοντων αστέρων, των Ωριωνιδών, θα εμφανιστεί στο νυχτερινό ουρανό αυτό το Σαββατοκύριακο και αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Οκτωβρίου. Τα πεφταστέρια θα είναι ορατά στο Βόρειο Ημισφαίριο της γης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Οπότε, άδικα θα νομίζατε ότι είδατε ένα σμήνος UFOs να εισέρχεται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη!

Από σήμερα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης


Ξεκινά από σήμερα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, αφού βενζινοπώλες, πρατηριούχοι και μεταπωλητές αποφάσισαν να διακόψουν το εμπάργκο.Και το αποφάσισαν λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων, όπως ανέφεραν.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Πώς θα γίνουν οι 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο


Προέρχονται από καταργούμενους φορείς και οργανογράμματα υπουργείων
Μετακινήσεις, επανεκπαίδευση προσωπικού αλλά και απολύσεις περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012.

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Η Καλντέρα ανήκει στο Δημόσιο


Οι εκτάσεις της παγκοσμίως γνωστής περιοχής της Καλντέρας (ή Καλδέρας) στη Σαντορίνη ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και ουδέποτε μετά τη σύσταση του ελληνικού κράτους έχουν περιέλθει σε ιδιώτες, υποστήριξε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος.