Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η πατρίδα μας θέλει δίπλα της

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ζούμε ιστορικές στιγμές και όλοι οφείλουμε, με σύνεση και ψυχραιμία, να διαχειρισθούμε το μέλλον των παιδιών μας. Τούτη την ώρα προέχει η πατρίδα και υπό αυτή την έννοια δεν υπάρχουν, δεν πρέπει να υπάρχουν, δεύτερες σκέψεις.
Υποστέλλουμε τα κομματικά λάβαρα και στεκόμαστε όλοι δίπλα στην πατρίδα. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να παρθούν γρήγορα αποφάσεις και να αναληφθούν ταυτόχρονα πρωτοβουλίες από την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Ο διασυρμός και η γελοιοποίηση της Ελλάδας πρέπει να σταματήσει τώρα. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται όλοι να αφήσουν στην άκρη το κομματικό συμφέρον, τις προσωπικές φιλοδοξίες και τις στείρες αντιπαραθέσεις που μας έφθασαν εδώ που φθάσαμε. Η πατρίδα μας χρειάζεται όλους, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς «δεσμεύσεις» που έχουν σημείο αναφοράς και αφετηρία αντιλήψεις και στερεότυπα που αναδύονται από το παρελθόν.
Συνεπώς η πολιτική ηγεσία έχει χρέος με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι της πατρίδας και με συναίσθηση του καθήκοντός της έναντι του λαού και της ιστορίας μας, να προχωρήσει άμεσα σε εθνική συνεννόηση προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Γι αυτό ο μόνος εθνικός δρόμος είναι:
-Να ματαιωθεί πάση θυσία η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
-Να δεσμευθούμε ότι θα εφαρμοσθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
-Να διαμηνύσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο ευρώ και στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-Και τέλος να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ανεξάρτητα από κόμματα και πρόσωπα, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αφού πρώτα αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπιστία της Ελλάδας διεθνώς.
Όλα τα άλλα οδηγούν στη καταστροφή.