Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Δέκα κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τα άτομα με αναπηρία.

Για την Κυβέρνηση η προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία αποτελεί στρατηγική πολιτική επιλογή και εδώ και ένα χρόνο είναι σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις που στόχο έχουν την συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής δραστηριότητας. Ειδικότερα:

Ψηφιακή βεβαίωση του γνησίου υπογραφής για όλα τα ιδιωτικά έγγραφα

Δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες τέθηκαν στην υπηρεσία των πολιτών. Πρόκειται για την «Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου» και την «Ψηφιακή Βεβαίωση Ιδιωτικού Συμφωνητικού».

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα


Σε εφαρμογή από σήμερα τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση του 4ου κύματος της πανδημίας covid-19, τα οποία περιορίζουν περαιτέρω την κινητικότητα των ανεμβολίαστων. Συγκεκριμένα:

Κυρ. Μητσοτάκης σε Μπ.Τζόνσον: Είναι ώρα να αδράξουμε αυτή τη στιγμή και αυτή η γενιά να επανενώσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα


Με την προτροπή προς τον Βρετανό ομόλογο του, Μπόρις Τζόνσον, «κύριε πρωθυπουργέ είναι ώρα να αδράξουμε αυτή τη στιγμή» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει αναλυτικά τα επιχειρήματα της Αθήνας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης σε άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα, «Τhe Mail on Sunday». Στο συγκεκριμένο άρθρο ο πρωθυπουργός:

Απογραφή 2021: Πώς θα κάνετε αυτοαπογραφή – Τα 16 βήματα για την συμπλήρωση της φόρμας.


Απογραφή 2021: Η 22η απογραφή του ελληνικού κράτους είναι σε εξέλιξη. Οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛ.ΣΤΑΤ. έχουν αρχίσει να διανέμουν στις κατοικίες τους κλειστούς ανώνυμους φακέλους με τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής», με τους οποίους θα μπορούν οι πολίτες να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά.