Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Μίλησαν στο τηλέφωνο Γιώργος-Σαμαράς

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, και πριν ο Πρωθυπουργός ανέβει στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Οι δυο κορυφαίοι πολιτικοί αρχηγοί συνομίλησαν για πρώτη φορά, από τη στιγμή που ξέσπασε η μεγάλη κρίση, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έθεσαν επί τάπητος το θέμα της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με μεταβατικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο που έχει από την πρώτη στιγμή ορίσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να μην καταρρεύσει η χώρα, να αποδεσμευτεί η εκταμίευση της 6ης δόσης, και να ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας με την τρόικα.
Η συζήτηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά δείχνει ότι οι δυο πολιτικοί είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα, προκειμένου να βρεθεί «εθνική λύση». Και να μην παραταθεί άλλο το αδιέξοδο με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο σήμερα η Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι συναινεί στη συγκρότηση κυβέρνησης μεταβατικού χαρακτήρα, που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων ευρύτερου κύρους και αναγνώρισης.
Περιττό φυσικά να επισημάνει κανείς ότι οι σκέψεις περί δημοψηφίσματος έχουν πλέον εγκαταληφθεί.