Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ Κατά δεκάδες οι νέοι Έλληνες στη Γερμανία


Πέρασαν κιόλας δέκα μήνες από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της γαλλικής «Le Monde» με τίτλο «Οι νέοι στην Ελλάδα επιλέγουν τη μετανάστευση», και η επαλήθευση της αιμορραγίας της χώρας μας έρχεται από τη Γερμανία, τον τόπο που επιλέγουν να ζήσουν, απαντώντας στο εκβιαστικό λόγω κρίσης δίλημμα «να μείνουν στην πατρίδα φτωχοί ή να πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης».

Θα υπάρχουν αγροτικές ενισχύσεις και μετά το ευρώ;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κάτι που πέρασε εντελώς απαρατήρητο, είναι ότι την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν ενέκρινε την προκαταβολή, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, του 50% των αγροτικών ενισχύσεων για το 2012, τουτέστιν, 1,1 δις ευρώ.

Το συνολικό ποσό είναι 2,2 δις ευρώ και ήταν προγραμματισμένο να καταβληθεί στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Με κίνητρα η νέα εφεδρεία στο Δημόσιο

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ


Σε δύο πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέου τύπου εφεδρεία. Ο πρώτος περιλαμβάνει έξοδο σε τρεις φάσεις, με αρχική τη θεσμοθέτηση κινήτρων για όσους υπαλλήλους «αγγίζουν» την εφεδρεία και τελική τη συνταξιοδότησή τους. Ο δεύτερος αφορά όσους λάβουν αρνητική βαθμολογία στην αξιολόγηση, η οποία επισπεύδεται. Θα ξεκινήσει στα τέλη του 2012 και θα πραγματοποιηθεί για όλους τους υπαλλήλους. Στο νέο καθεστώς θα ενταχθούν και οι εκπαιδευτικοί με το τέλος του σχολικού έτους

Το “μακρύ καλοκαίρι” του Ολάντ


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Οι διακοπές διαρκείας του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος… ξεπέρασε τον Νικολά Σαρκοζί σε χρόνο αποχής από τα προεδρικά καθήκοντά του, ενόχλησαν τα γαλλικά ΜΜΕ. Και έδωσαν πάτημα σε ειρωνικά και πικρόχολα σχόλια για τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εισπράττει ραγδαία φθορά, μόλις μερικούς μήνες μετά την επικράτησή του στις εκλογές.

ΟΧΙ στα μέτρα που οδηγούν στο δημογραφικό θάνατο του Έθνους


Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου 



Είναι αισχρό και ελεεινό το μέτρο της περικοπής επιδομάτων πολυτέκνων, τριτέκνων και αναπήρων την ώρα που βουλευτές και κόμματα αρπάζουν αφειδώς εκατομμύρια.

Τα δικά μας τα παιδιά είναι τα καλύτερα!


Του Χαρίδημου Κ. Τσούκα
(Πηγή : http://news.kathimerini.gr)
Συστήσαμε πολιτική κοινότητα, πολίτες όμως δεν γίναμε. Ιδρύσαμε κράτος με βάση τα ιδεώδη του Διαφωτισμού, σύγχρονο κράτος όμως δεν φτιάξαμε.
Γίναμε μέλος της Ε.Ε., ευρωπαϊκή συνείδηση όμως δεν αποκτήσαμε. Δύο αιώνες, τώρα, η ανατολίτικη ψυχή μας παλεύει με τις εκσυγχρονιστικές μας παρορμήσεις. Διαθέτουμε νεωτερική πρόσοψη, αλλά προ-νεωτερική νοοτροπία.

Το τέλος της ελπίδας


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η δολοφονία του Μάικλ Κόλινς, στις 22 Αυγούστου του 1922 σήμανε ουσιαστικά το τέλος της ελπίδας για μια ειρηνική και ρεαλιστική επίλυση του Ιρλανδικού ζητήματος.

Χρυση Αυγή: "Δε χρειαζόμαστε μόνο χρόνο"


Γραφείο Τύπου



Η Ελλάς δεν χρειάζεται μόνο χρόνο. Χρειάζεται πολιτικούς άνδρες ικανούς να αντισταθούν στην πολεμική των τοκογλύφων.

Μια κρίση Δημοκρατίας


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη Bild, ήρθε στην πλέον κατάλληλη χρονική συγκυρία. Λίγο πριν ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεκινήσει μια σειρά κρίσιμων διεθνών επαφών, από τις οποίες και θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη, και στο περιθώριο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει και αναπτύσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις πολιτικές «τυφλής» λιτότητας τις οποίες έχει επιβάλλει και προωθεί η Γερμανία.

Συνάντηση πολιτών Κυμίνων-Δήμου Δέλτα για τους ψεκασμούς με μη εγκεκριμένο ζιζανιοκτόνο που οργάνωσε ο Γεωργικός Συνεταιρισμός με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Την Δευτέρα 20-08-2012 μετά από πρόσκληση του Γεωργικού Συνεταιρισμού Κυμίνων -Δήμου Δέλτα οργανώθηκε στα Κύμινα Θεσσαλονίκης συνάντηση σχετική με τη χρήση παράνομου ζιζανιοκτόνου σε ρυζοκαλλιέργειες στην Δυτική Θεσσαλονίκη