Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Γνωρίστε την Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.


Η Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης είναι μια βουτιά στην ιστορία της πόλης, ένα παραμύθι που θέλεις να το ζήσεις ξανά και ξανά. Τα στενά λιθόστρωτα και φιδογυριστά δρομάκια, αδιέξοδα που σε οδηγούν σε παραδοσιακές κρήνες και κληματαριές. Τα καφενεδάκια και οι ταβέρνες που στέγασαν έρωτες, καημούς και πίκρες των βασανισμένων προσφύγων για πολλές δεκαετίες.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και δέους, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κι ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, πραγματοποίησαν σήμερα (26/10) την επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της πόλης.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε στη Θεσσαλονίκη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως η τουρκική προκλητικότητα έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και για ζητήματα που αφορούν στη σημαντική και πολυπληθή κυπριακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης, αναβάθμισης της συνεργασίας της Κύπρου με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων και αυτοδιοικητικά θέματα, καθώς στην Κύπρο είναι σε εξέλιξη η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση.