Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Εφορία: Προσοχή, οι δηλώσεις θα έχουν λάθη!

Ακόμα δεν ξεκίνησε καλά-καλά η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής φορολογικών δηλώσεων, και το υπουργείο Οικονομικών προσέχει για να έχει, δίνοντας οδηγίες προς τους φορολογουμένους σε περίπτωση λαθών του συστήματος, προεξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο ότι θα υπάρχουν δυσλειτουργίες και προβλήματα, ειδικά στο θέμα της προσυμπλήρωσης των εντύπων.

Οι ελέφαντες καταλαβαίνουν τη γλώσσα των ανθρώπων


Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι ελέφαντες, όχι απλά ξεχωρίζουν τις διαφορετικές ανθρώπινες γλώσσες, αλλά μπορούν και να διακρίνουν στις φωνές μας το φύλο, την ηλικία και αν αποτελούμε απειλή.

Επ.Φαχαντίδης:«Η οικονομική κρίση άγγιξε και την ΠΟΕ»


Μόλις τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και γνωστός καρδιολόγος, Επαμεινώνδας Φαχαντίδης μιλά στην «Κ» για τα νέα του καθήκοντα, τα σχέδια και τους στόχους του. Ο νέος πρόεδρος αναφέρεται επίσης στην οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας, στην προοπτική ένωσης των δύο ομοσπονδιών καθώς και στο θέμα της μονής «Παναγία Σουμελά» στο Βέρμιο. Μάλιστα ο κ. Φαχαντίδης ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του και μιλά για τις σχέσεις που διατηρεί με το απερχόμενο προεδρείο.

Συνέντευξη στη Χρύσα Κυριακού

Οικονομική επανάσταση στο φυσικό αέριο

Μια νέα πιο απλή, πιο οικονομική και πιο φιλική για το περιβάλλον μέθοδο βιομηχανικής μετατροπής του φυσικού αερίου σε υγρά καύσιμα και άλλα χημικά παράγωγα, ανακάλυψαν οι αμερικανοί επιστήμονες.

Η καινοτόμα μέθοδος αναμένεται να είναι έτοιμη για πρακτική εφαρμογή σε τρία χρόνια και το πρώτο πιλοτικό εργοστάσιο θα κατασκευαστεί ένα έτος αργότερα.

Κρήτη: Η εξομολόγηση ενός τζογαδόρου - ''Είχα τα πάντα και έχασα μέχρι την οικογένειά μου''!

Η ιστορία του 62χρονου Ηρακλειώτη, δίνει τη διάσταση των επιπτώσεων τέτοιου είδους εξαρτήσεων και ταυτόχρονα, στέλνει μηνύματα για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.''Έχω δύο παιδιά αλλά στη πραγματικότητα είναι σαν να μην έχω κανέα'' λέει ο κ.Γιάννης στο flashnews.gr και συνεχίζει...

«Είμαστε έτοιμοι» να ακολουθήσουμε ξανά τον (στρωμένο με καλές προθέσεις) δρόμο προς την Κόλαση;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το δημοσιογραφικό καθήκον της «έγκαιρης προειδοποίησης» - και με δεδομένο το οδυνηρό παρελθόν του «λεφτά υπάρχουν» που οδήγησε σε ακόμη πιο οδυνηρά αποτελέσματα – απαιτεί να υπογραμμίσουμε μερικά σημεία από τις τελευταίες ομιλίες και συνεντεύξεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για δηλώσεις που έχουν ήδη περάσει στα ψιλά και απαρατήρητες – γεγονός που αποδεικνύει πως για άλλη μια φορά δεν επιτελείται η κορυφαία αποστολή της «έγκαιρης προειδοποίησης» του λαού.

Το μυστήριο με τους τεράστιους κύκλους στην έρημο Ναμίμπ (image gallery)


Οι μυστηριώδεις κύκλοι στην έρημο Ναμίμπ της Αφρικής εμφανίζονται όσο υπάρχουν άνθρωποι στην περιοχή.

Επί δεκαετίες, οι επιστήμονες επιχειρούν να εξηγήσουν την εμφάνιση των επιβλητικών κυκλικών σχεδίων στην έρημο και πλέον θεωρούν ότι ανακάλυψαν τον υπεύθυνο: τους τερμίτες.
Η έρημος Ναμίμπ στη νοτιοδυτική Αφρική είναι μιαάνυδρη περιοχή που φιλοξενεί στρουθοκαμήλους, λεοπαρδάλεις και άλλα μεγάλα ζώα. Παρόλα αυτά τους τεράστιους κύκλους διαμέτρου από δύο έως δώδεκα μέτρα δημιουργούν από τους μικροσκοπικούς κατοίκους της ερήμου: οι τερμίτες.

Παράνομη επιδότηση γερμανικών ενεργοβόρων βιομηχανιών

·        Τη στιγμή που η Κομισιόν εξετάζει τη νομιμότητα ‘κρατικών ενισχύσεων’ της Γερμανίας υπέρ των ενεργοβόρων βιομηχανιών της, η Γερμανία προκλητικά αυξάνει κατά 1 δις τις επιδοτήσεις προς τις βιομηχανίες της και ‘προειδοποιεί’ την Κομισιόν να «μην παίζει με τη φωτιά» !!!
  • ·        Απάντηση Αλμούνια σε Νίκο Χουντή.

Συνέντευξη του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, μέσα από την φυλακή

Δελτίο τύπου
Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, παραχώρησε συνέντευξη μέσα από τα κελιά της Τιμής, η οποία προβλήθηκε στην εκπομπή του Στέφανου Χίου.

Ολόκληρη η συνέντευξη

- Τι ειπώθηκε στον Κορυδαλλό κατά την διάρκεια των επισκέψεων από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής για την άρση της ασυλίας;

Το ντοκιμαντέρ του, Ποντιακής καταγωγής, Ομέρ Ασάν, "Η Ανταλλαγή" προβάλλεται στη Θεσσαλονίκη

To Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, στις 20.00, στο δημοτικό θέατρο Θέρμης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Ομέρ Ασάν, «Αδελφέ που πας. Μια Ιστορία Αποχωρισμού», ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη, συγγραφέα.

Διοργάνωση:
- Σύλλογος Ποντίων Θέρμης "Παναγία Σουμελά"

Άρχισαν οι δηλώσεις στην εφορία – Οι παγίδες στην ηλεκτρονική διαδικασία – Όλες οι αλλαγές

- Μόνο ηλεκτρονικά από φέτος οι δηλώσεις και μέχρι τέλη Ιουνίου
- Πολλές παγίδες στη συμπλήρωση φέρνουν αύξηση του φόρου
- Προσοχή στους νέους κωδικούς που εντάχθηκαν στη δήλωση από φέτος

- Δείτε το ... λυσάρι του υπουργείου Οικονομικών για τη φετινή δήλωση με 38 ερωτήσεις και απαντήσειςΆνοιξε το taxisnet και περιμένει τις δηλώσεις μισθωτών, συνταξιούχων και επαγγελματιών όλων των κατηγοριών.

Νέες έρευνες ξεκίνησαν για την εύρεση του Boeing της Malaysia

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για δυο μεγάλα αντικείμενα που μπορεί να συνδέονται με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines.
Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει στείλει τέσσερα αεροσκάφη στην περιοχή, 2500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πέρθης, για να ερευνήσουν μια έκταση 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.