Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Ξηροκρήνη: μια ιστορική γειτονιά του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η περιοχή της Ξηροκρήνης πήρε το όνομά της από την ομώνυμη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, καθώς πρόσφυγες από την Πόλη, τη Μικρά Ασία, την Ανατολική Ρωμυλία και την Ανατολική Θράκη αποτέλεσαν τους πρώτους οικιστές της περιοχής μετά τις διώξεις των Θρακών από το 1915, τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, την ανταλλαγή πληθυσμών το 1923-24 αλλά και τα Σεπτεμβριανά του 1955. 

Εικόνα όπως την κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Βλέποντας την εικόνα με το αερόστατο να υπερίπταται, έχεις την εντύπωση ότι έχει δεθεί σε κάποια ηλεκτροφόρα καλώδια και βρίσκεται σε ακινησία, ενώ είναι αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Συνέδριο Αντιπροσώπων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στην έδρα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο Αντιπροσώπων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, όπου συμμετείχαν οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι των σωματείων-μελών απ’ όλη την Ελλάδα.

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συμμετοχική χρηματοδότηση φορέων που προστατεύουν το περιβάλλον και την άγρια ζωή.

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επέλεξε την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (Eurobirdwatching) και το Πάρκο Κερκύρας, μπροστά από τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου για να ξεκινήσει την εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) με σκοπό την στήριξη των φορέων «Δράση για την Άγρια Ζωή» και «Εχεδώρου Φύσις», στο πλαίσιο του έργου BlueCrowdfunding.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για δεύτερη φορά στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών FRUIT ATTRACTION 2021 στην Ισπανία.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, συμμετέχουν δυναμικά για δεύτερη φορά στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών FRUIT ATTRACTION 2021, που πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου 2021, στο εκθεσιακό κέντρο IFEMA- FERIA de MADRID, στην Ισπανία.

Δημήτριος Κυρίτσης: Έτσι γλύτωσαν την σφαγή από τους τούρκους οι κάτοικοι της Νυμφόπετρας.

Μια άγνωστη, σε πολλούς, πτυχή της ιστορίας της Νυμφόπετρας μας αποκάλυψε σε συνομιλία που είχαμε μαζί του ο κ. Δημήτρης Κυρίτσης ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά συνομιλίας, μας περιέγραψε την ιστορία αυτού του χωριού και τα πάθη των κατοίκων κατά την διάρκεια της κατοχής.

15.836 προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο το 2022

Ο υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων του Δημόσιου Τομέα για το έτος 2022. Ο προγραμματισμός αυτός εμφανίζεται πλήρως ισορροπημένος εμπίπτοντας στον κανόνα 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση), όπως έχει προκύψει από τις εκτιμήσεις που έχουν διενεργηθεί σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Πώς θα εφαρμοστεί η μείωση στα τέλη κινητής τηλεφωνίας.

Η μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου 2022. Πρόκειται για μηδενισμό των τελών για τους νέους μέχρι 29 ετών, ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι μία μείωση 10%.
Το συνολικό ποσό το οποίο αφαιρείται από τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας των πολιτών, είναι 68 εκατομμύρια ευρώ.