Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΑΘ. Προβλήματα υδροδότησης

 Σήμερα   Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ, από τις 08.00 έως τις 16.00 θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης δικλείδων στις οδούς Αργυροκάστρου με Λακωνίας, Αργυροκάστρου με Παρθενώνος, Αργυροκάστρου με Αλαμάνας και Αργυροκάστρου με Αριστοφάνους στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.
 Για τον λόγο αυτό θα σημειωθούν προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή του Ευόσμου που περικλείεται από τις οδούς Αργυροκάστρου - Ολυμπίας - Ηρακλείτου - Ακροπόλεως - Ρόδου του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς.

.

Νέες δημοπρατήσεις από την Εγνατία Οδό

Μέσα στο Νοέμβριο δημοπρατείται το τμήμα Στρυμωνικός – Λευκώνας – ανισόπεδος κόμβος Χριστού
Εντός του Νοεμβρίου δημοπρατείται από την «Εγνατία Οδός ΑΕ» το τμήμα Στρυμονικός - Λευκώνας - ανισόπεδος κόμβος Χριστού του κάθετου άξονα Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνας, που έχει συνολικό μήκος 96 χιλ., ενώ ήδη δόθηκε σε κυκλοφορία τμήμα του ίδιου άξονα στην περιοχή του κόμβου του Λαχανά.

Η Μέρκελ ανακοίνωσε την απόφαση για την Ελλάδα!

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μερικές ώρες πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών, η Άνγκελα Μέρκελ κατέστησε… περιττή τη συζήτηση που θα διεξαχθεί μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, και τη γενικότερη στρατηγική υπέρβασης των δομικών παθογενειών και της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, που απειλεί με αποσύνθεση ολόκληρη την Ευρώπη.

“Πρώτο πιάτο” η Ελλάδα στο θρίλερ της Συνόδου

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Αργά το βράδυ, ενδεχομένως ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες, αναμένεται να υπάρξει αποτέλεσμα από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
Η Σύνοδος ξεκίνησε το απόγευμα, και μετά από συνεδρίαση περίπου μιας ώρας διεκόπη, για να αρχίσει το παραδοσιακό δείπνο των ηγετών, και να ακολουθήσει η συνάντηση των ηγετών των 17 χωρών της ευρωζώνης.

Οι πολιτικοί “αναστενάζουν” στις παρελάσεις

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Όταν ένας πολιτικός όπως είναι ο κύριος Μπεγλίτης- που γενικώς δεν προκαλεί η παρουσία του και ο δημόσιος λόγος που εκπέμπει διακρίνεται για την ευπρέπειά του- αποδοκιμάζεται από τον κόσμο, φαντασθείτε τι περιμένει όσους παρευρεθούν στις παρελάσεις για την εθνική επέτειο.

Η ανεργία δε μειώνεται με την εξαθλίωση των μισθών και η ανάπτυξη δεν περνά μέσα από την κοινωνική φίμωση

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, εν μέσω μιας δεινής κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας, είναι η καταπολέμηση του φαινομένου της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης.

Η Μέρκελ ανακοίνωσε την απόφαση για την Ελλάδα!

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μερικές ώρες πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών, η Άνγκελα Μέρκελ κατέστησε… περιττή τη συζήτηση που θα διεξαχθεί μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, και τη γενικότερη στρατηγική υπέρβασης των δομικών παθογενειών και της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, που απειλεί με αποσύνθεση ολόκληρη την Ευρώπη.

Ανασυγκρότηση

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Με τον Φωτάκη πλέον ετοιμοπόλεμο, ο Μπόλονι μπορεί να προετοιμάσει την ομάδα του καλύτερα για το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, και πάλι, θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Γκαρσία, Λίνο, Αθανασιάδη και Τσουκαλά, ωστόσο με την επιστροφή του διεθνή μέσου θα έχει μία επιπλέον λύση στο χώρο του κέντρου.

Τι… καπνό θα βγάλουν οι Βρυξέλλες;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Σήμερα στις Βρυξέλλες, πιθανότατα θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της Ευρωζώνης σχετικές με την επανακεφαλοποίηση των Τραπεζών, με την ενίσχυση του ΕFSF καθώς και για το ύψος του κουρέματος, ώστε να είναι βιώσιμο το Ελληνικό χρέος.

Η Φώφη στην κούρσα της διαδοχής

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος… Όποιος προκριθεί από την «κίνηση των τριών» (Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Ραγκούσης)… Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης… Ο Χρήστος Παπουτσής.

Αντί για εκλογές… δημοψήφισμα (;)


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Παρακολουθώντας την εξέλιξη της χθεσινής πολιτικής ρητορικής της Κυβέρνησης, δύσκολα δεν θα διαπίστωνε κάποιος ένα «σημειωτόν», που ακολουθήθηκε από ένα «μπρος-πίσω», αναφορικά με το θέμα της έγκρισης της νέας δανειακής σύμβασης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Το “κούρεμα” εξαρτάται από την ΕΚΤ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η «επώδυνη διαπραγμάτευση», που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κατεύθυνση της εξεύρεσης κοινού τόπου για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, και τη γενικότερη στρατηγική για το μέλλον της ευρωζώνης, έχει μια σειρά από δύσκολες παραμέτρους, στις οποίες απαιτούνται συμβιβασμοί.

Ο “από μηχανής” Σίλβιο σώζει (;) την Ελλάδα

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Δεν είναι δυνατόν να αυξήσουμε τα συντάξιμα χρόνια για να γίνουμε αρεστοί στους Γερμανούς, απαντούν οι Ιταλοί στις πιέσεις και σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναλαμβάνει «δια ζώσης», να το καταστήσει σαφές στους εταίρους του.

Όσο «έσωζαν» τη χώρα μπορούσαν μόνοι τους. Στη χρεοκοπία θέλουν… παρέα!

Θολώνουν τα ήδη θολά νερά
Σοφία Βούλτεψη
Την ώρα που μέχρι την τελευταία στιγμή οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίζουν να κινούνται πάνω σε κινούμενη άμμο, σκορπίζοντας την αβεβαιότητα και εξάγοντας διαφωνίες, αφήνοντας μάλιστα να διαρρεύσουν ακόμη και σενάρια περί νέας συνάντησής τους την προσεχή Κυριακή, στην Ελλάδα η κυβέρνηση συνεχίζει να θολώνει τα νερά και να μην αποκαλύπτει το διαπραγματευτικό της σχέδιο – αν υπάρχει τέτοιο.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΠΕΜΠΤΗ 27/10 , 6 μμ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 30/10, 5 μμ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!

Μνημόνιο μέχρι το 2027!

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Δεν θα περίμενε κανείς τίποτα λιγότερο από μια Γερμανίδα πολιτικό η οποία μεγάλωσε στη… λάθος πλευρά του Τείχους του Βερολίνου, και σε λιγότερο από μια δεκαετία μετά την Πτώση του, κατάφερε να στείλει σε πολιτική εφεδρεία τον άνθρωπο που της άνοιξε την πόρτα της εξουσίας.

Ο Ν. Νικολόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του Achaia channel

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Achaia Channel, με την δημοσιογράφο Έφη Καρούνια, φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος σε διαδικτυακη συζητηση στις 31 Οκτωβρίου

Ο Λούλης εκτοξεύει “ρουκέτες”

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ο Γιάννης Λούλης δεν διήνυσε ποτέ έναν άκαπνο δημόσιο βίο. Ένας από τους πρωτοπόρους της πολιτικής επικοινωνίας στην Ελλάδα, συνήθιζε να είναι… μισό κλικ πιο αιχμηρός από όσο σήκωνε η πολιτική πραγματικότητα στη χώρα μας.

Εκδήλωση στη Λιβαδειά για το Μαντείο του Τροφωνίου

Μια χώρα σε καθεστώς πτώχευσης…

ΑΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την ευκαιρία των 30 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδος στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα, σήμερα Ευρωπαϊκή Ένωση, δημοσίευσε μια καλαίσθητη και ενδιαφέρουσα έκδοση, με τίτλο «Έργα και Αριθμοί, ένας πρώτος απολογισμός».

Θεσσαλονίκη: Εντονες αποδοκιμασίες πολιτών κατά Μπεγλίτη και Μαγκριώτη


Αντικυβερνητικά συνθήματα από «Αγανακτισμένους» έξω από τον Αγ. ΔημήτριοΠρωτοφανείς αποδοκιμασίες από εξαγριωμένους Θεσσαλονικείς υπέστησαν το πρωί ο υπουργός Άμυνας, κ. Π. Μπεγλίτης και ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Ι. Μαγκριώτης, την ώρα που εισέρχονταν στον ναό του Αγίου Δημητρίου για να παραστούν στην πανηγυρική δοξολογία του Πολιούχου της πόλης.

Η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η αξιοθρήνητη εικόνα που εμφάνισε ο πρωθυπουργός χθες κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το περιδεές ύφος του, η εμφανής άγνοια περί τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη, αποτελεί την απόδειξη της απόλυτης αποτυχίας του ίδιου και της εντελώς ανίκανης κυβέρνησης στην οποία ανέθεσε (δια της ψήφου του ελληνικού λαού) να βγάλει τη χώρα από την περιπέτεια.

Δεν Πληρώνω ενάντια στο χαράτσι: Σβήστε τα φώτα για 12 ώρες


Με το σύνθημα «Όλη η Ελλάδα στο σκοτάδι», το κίνημα «Δεν Πληρώνω» καλεί τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα από τις 7 μ.μ. της Παρασκευής μέχρι το πρωί στις 7 π.μ. του Σαββάτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαράτσι των ακινήτων.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στο Παλέρμο

Ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος εκπροσωπώντας την χώρα μας συμμετέχει στις εργασίες της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου που γίνονται στο Παλέρμο.
Ο Βουλευτής ως επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Εργασίας για την Ενέργεια και ως κύριος εισηγητής του νέου Πλαισίου Ασφάλειας για την προστασία της Μεσογείου και των παράκτιων χωρών από περιβαλλοντικά ατυχήματα όπως αυτό του Κόλπου του Μεξικού,

Καταργείται το 30% των οργανικών μονάδων του Δημοσίου


Τουλάχιστον 10.000 οργανικές μονάδες "κόβονται" στο Δημόσιο. Στόχος η κατάργηση μίας στις τρεις δημόσιες υπηρεσίες. Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφίων προς αποχώρηση εργαζομένων, στους 14 πρώτους φορείς

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία

Στους 459 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών τρεις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι. Συνολικά έχουν καταρρεύσει 2.200 κτήρια, σύμφωνα με το αραβικό Al Jazeera.

Χρόνια πολλά στον Δημήτρη και στην Δήμητρα

Το Πανηγύρι του χωριού μου

Εορτή του Αγίου Δημητρίου σήμερα και σε πολλά χωριά της υπαίθρου πραγματοποιούνται πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμή του αγίου. Μεταξύ των χωριών που πανηγυρίζουν, είναι και το χωριό Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης όπου εκκλησία του χωριού φέρει το όνομα του αγίου .