Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΕΥΟΣΜΟΣ Γυμνό από προσωπικό το Κέντρο Υγείας


Γυμνό από γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό έχει μείνει το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου (ΚΥΑΤ). Παρά τον αρχικό σχεδιασμό, που προέβλεπε 24ωρη λειτουργία του, κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Άλλωστε το Κέντρο ανήκει διοικητικά στο «Γ. Παπανικολάου» και λειτουργεί με «δανεικούς» εργαζόμενους από το νοσοκομείο.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κέντρο παράνομης διακίνησης φαρμάκων


Κέντρο παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων, που αφενός εισάγονται από τρίτες χώρες και αφετέρου εξάγονται σε άλλες ευρωπαϊκές, έχει καταστεί η Θεσσαλονίκη.

 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΙΚΑ: Κανονικά η σύνταξη Μαΐου - Έως 9/5 η ηλεκτρονική δήλωση ΑΜΚΑ-ΑΦΜ


Στις 29/4 θα καταβληθεί η σύνταξη του Μαΐου ακόμη κι αν δεν έχουν καταχωριθεί στα αρχεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είτε ο ΑΜΚΑ είτε ο ΑΦΜ.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ταμείου, προκειμένου να μην ανασταλεί η σύνταξη Ιουνίου θα πρέπει, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πληροφόρηση συνταξιούχων για ΑΜΚΑ-ΑΦΜ» και «Πληροφόρηση συνταξιούχων εξωτερικού», οι συνταξιούχοι που δεν το έχουν κάνει να εισάγουν τα στοιχεία που λείπουν (ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ) μέχρι και 9.5.2013.

Αβραμόπουλος: Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έκλεισε με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο


«Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έκλεισε με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο. Καμία κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε από τις αξιώσεις. Ό,τι μας αρνήθηκαν, το διεκδικούμε. Η εκκρεμότητα των πολεμικών αποζημιώσεων υφίσταται», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικής επερώτησης 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Χουντής: «Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης πηγαίνει στους δανειστές και όχι στην καταπολέμηση της ανεργίας»


·  
·     Απάντηση Όλι Ρεν σε Νίκο Χουντή
Ενώ συνεχίζεται ο καβγάς μέσα στην τρικομματική κυβέρνηση, γύρω από την προσωπική κόντρα του Υπουργού Εργασίας με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, ουδείς ασχολείται με το γεγονός ότι, ενώ από 1/1/2011 είχε επιβληθεί έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 2%, στους μισθούς όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου (ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ, κλπ), δήθεν για την καταπολέμηση της ανεργίας, τα περισσότερα από τα τεράστια κονδύλια που μαζεύονται δεν πάνε τελικά για τον σκοπό που είχε προκαθορισθεί, αλλά χάνονται στη μαύρη τρύπα των δανειστών.

Κατάργηση ή αναστολή; Η διόρθωση είναι πάντα χειροτέρα του «λάθους»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Έχει περάσει ακριβώς μια εβδομάδα από την περί αναστολής του μνημονίου δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του Economist και μπορούμε πια να πούμε πως ουδέποτε αρχηγός κόμματος διορθώθηκε τόσες πολλές φορές από τα ίδια του τα στελέχη, που σε  μια προσπάθεια να μπαλώσουν την τρύπα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εμφανίζουν τον αρχηγό τους περίπου ανίκανο να χειρίζεται την γλώσσα.

Δεν είναι μόνο ο κ. Λαφαζάνης που αμέσως την επομένη σχεδόν τον ανακάλεσε στην τάξη, ξεκαθαρίζοντας (στον Σκάι) ότι «δεν υπάρχει καμιά αναστολή», διότι το μνημόνιο «θα ακυρωθεί, θα καταργηθεί και θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων».

Ανάγκη για «επανάσταση της κοινής λογικής» και αλλαγή νοοτροπίας που θα απελευθερώσει το δημιουργικό δυναμικό του τόπου


Συνάντηση του Ευρωβουλευτή Ι.Α.Τσουκαλά στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους της J&J σχετικά με τα συμπεράσματά τους για τον τομέα της υγείας στην Ελλάδα

Ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις συνέπειες της χρηματοοικονομικής κρίσης στον τομέα της υγείας είχε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρ. Κοινοβουλίου, με ανώτερα στελέχη της Johnson & Johnson που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Advanced Executive Learning Project της εταιρείας.

30.000 απολύσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα σε ένα χρόνο


Τα πάνω, κάτω έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες για περίπου 30.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα βρεθούν είτε άνεργοι, είτε σε τελείως διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον.