Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η Θεσσαλονίκη ανέτοιμη μπροστά σε ένα μεγάλο σεισμό


Ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα ανακύψουν από ενδεχόμενο μεγάλο σεισμό είναι η Θεσσαλονίκη, καθώς, παρά τη σεισμική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στον νομό, δεν έχουν καταγραφεί τα ασφαλή κτίρια για την προστασία των πολιτών, δεν γίνεται πλέον συστηματική ενημέρωση σε σχολεία και άλλους χώρους, ενώ δεν υπάρχει επάρκεια καταφυγίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Της Φανής Σοβιτσλή

ΑΓΡΟΤΕΣ Τίτλοι τέλους για τα μπλόκα


Ραντεβού στην Αθήνα ανήμερα της επετείου του Κιλερέρ έδωσαν οι αγρότες, οι οποίοι έπειτα από τριάντα οκτώ ημέρες κινητοποιήσεων αποφάσισαν να αποχωρήσουν σήμερα συντεταγμένα από τα μπλόκα των εθνικών οδών.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ισόβια κάθειρξη σε Β.Παπαγεωργόπουλο και Μ.Λεμούσια για την υπεξαίρεση - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης!


 Ισόβια κάθειρξη επέβαλλε το δικαστήριο στους Β.Παπαγεωργόπουλο και Μ.Λεμούσια για την υπόθεση της υπεξαίρεσης - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης. Επιπλέον στο Μιχάλη Λεμούσια επιβλήθηκε και ποινή κάθειρξης 18 ετών ενώ ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 9 έτη επέβαλλε το δικαστήριο και σε βάρος του Παναγιώτη Σαξώνη. Στους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης επέβαλλε ποινή κάθειρξης 10 και 15 έτη. Στον Π.Σαξώνη επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 1.779.000 ευρώ για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.
 «Θέλω να δηλώσω ότι ουδεμία σχέση έχω με την υπόθεση. Κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» είπε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής. «Πάντως  όχι εμείς», απάντησε αφοπλιστικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο «φτερωτός γιατρός» που προσγειώθηκε στη φυλακή


Από τα έδρανα της οδοντιατρικής και τους αθλητικούς στίβους, στη δημαρχία της Θεσσαλονίκης και μετά τις δικαστικές αίθουσες το κελί της φυλακής. Αυτοί είναι οι βασικοί σταθμοί της πορείας που διέγραψε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μετά την σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτος για ισόβια κάθειρξη.

Οι Σαμαρείτες εκπαιδεύονται στη Ν. Απολλωνία


Η 3η Πανελλήνια Εκπαίδευση-Αξιολόγηση Εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διεξάγεται στα Λουτρά Ν.Απολλωνίας το Σαββατοκύριακο

Ο Τομέας Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την υποστήριξη του δήμου Βόλβης, διοργανώνει το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Νέας Απολλωνίας, την 3η Πανελλήνια Εκπαίδευση-Αξιολόγηση Εκπαιδευτών. Πρόκειται για μια σημαντική και επιβεβλημένη οργάνωση, λόγω της αυξημένης ζήτησης που γνωρίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), τόσο σε πολίτες, όσο και σε εθελοντές.

«Χρυσή Αυγή» Στη φυλακή οι νταβατζήδες με το μαύρο πολιτικό χρήμα και όχι οι φουκαράδες


Στη φυλακή να στείλουν τους μεγαλοαπατεώνες με το μαύρο πολιτικό χρήμα και όχι τους φουκαράδες μικροοφειλέτες. Το άθλιο κράτος να πάψει να καλύπτει τις μίζες των πολιτικών κομμάτων, τα σκάφη, τα ελικόπτερα και τις παράνομες βίλες των νταβατζήδων.

H ΔΡΑΣΗ για την ποινική δίωξη για χρέη άνω των 5000€ στο Δημόσιο


Η ΔΡΑΣΗ θεωρεί ότι η εντολή που δόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στις εφορίες να ασκήσουν ποινικές διώξεις σε όσους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο είναι κοινωνικά άδικη και δεν λαμβάνει υπόψιν τις δεδομένες συνθήκες στις οποίες καλούνται να επιβιώσουν χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά.    

Τελικά, να τιτλοποιήσουμε τα πετρέλαια σε δολάρια ή όχι;




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Υποθέτω ότι με τόσους πολλούς σωτήρες γύρω τριγύρω, δεν πρέπει να το συζητάμε: Έχουμε ήδη σωθεί και δεν το ξέρουμε. 

Από πού ξεφύτρωσαν όλοι αυτοί που έχουν τις λύσεις στο τσεπάκι τους, είναι απορίας άξιον. 

Και το ακόμη πιο περίεργο είναι πως υπάρχουν κάποιοι που τους πιστεύουν – διότι προφανώς έχουν πέσει θύματα μιας πρωτοφανούς γκεμπελικής προπαγάνδας.

"Χρυσή Αυγή" Πώς ένα μάθημα Ελληνικής Μυθολογίας έδωσε τροφή για ύβρεις στα ΜΜΕ του ανθελληνικού συστήματος


Η Χρυσή Αυγή δεν κάνει προπαγάνδα σε ανήλικα παιδιά, αυτό τον ρόλο τον έχει αναλάβει επισήμως το κράτος, που διενεργεί προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Οι "επίμαχες φωτογραφίες" αφορούν ένα μάθημα αρχαίας ελληνικής μυθολογίας σε μικρούς φίλους του Κινήματός μας. Πολύ σύντομα ξεκινούν και μαθήματα Ιστορίας στα κατά τόπους γραφεία της Χρυσής Αυγής με ελεύθερη προσέλευση για όλους τους Έλληνες.

Απάντηση της Κομισιόν σε Νίκο Χουντή για την προωθούμενη εγκατάσταση μονάδας βιολογικού καθαρισμού στην Τήνο



Κομισιόν: «Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΕΠΕ) θα πρέπει να παρέχεται και στους ενδιαφερόμενους πολίτες η δυνατότητα να διατυπώνουν παρατηρήσεις , τις οποίες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι αρμόδιες αρχές στη χορήγηση αδειών».
Απάντηση για  την προωθούμενη  εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή Κόκκινα-Μαρμαριές της νήσου Τήνου έδωσε στον Νίκο Χουντή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει ερώτηση προς την Κομισιόν όπου έθετε το ζήτημα των ανησυχιών και αντιδράσεων των κατοίκων για το εν λόγω έργο, ζητούσε την παρέμβαση της Κομισιόν και ρωτούσε, αν όφειλε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να συνεκτιμήσει εναλλακτικές θέσεις για την εγκατάσταση της εν λόγω μονάδας βιολογικού καθαρισμού προκειμένου να μην προκαλείται «όχληση» στο αστικό περιβάλλον.
Η πλήρης απάντηση της Κομισιόν έχει ως εξής :

Ποινική δίωξη για χρέη πάνω από 5.000 ευρώ


Με αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης απειλεί το υπουργείο Οικονομικών χιλιάδες μικροοφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ. Προς την κατεύθυνση αυτή ενεργοποιεί σχετική διάταξη του 2011, η οποία είχε ατονίσει, καθώς έως σήμερα οι συλλήψεις αφορούσαν φορολογούμενους με πολύ υψηλότερες οφειλές (συνήθως πάνω από 150.000 ευρώ).

Θρίαμβος Ρεάλ: 3-1 τη Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου


ΜΕ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΚΑΙ ΒΑΡΑΝ

Ο Ζοσέ Μουρίνιο «εξαφάνισε» τον Μέσι με διπλά και τριπλά μαρκαρίσματα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε πάρτι απέναντι σε Πικέ και Πουγιόλ.

Δημόσιο: διαθεσιμότητα τώρα και απολύσεις σε μερικούς μήνες


Ψάχνουν ποιους υπαλλήλους θα στείλουν... σπίτι τους με διαθεσιμότητα  για να ξεκλειδώσει η δόση Δεν έχει βγει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα το θέμα των απολύσεων. Η κυβέρνηση με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός προσπαθεί να αποδείξει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώνονται όμως οι τροικανοί επιμένουν πως εκτός από τις συνταξιοδοτήσεις η Ελλάδα έχει υπογράψει στο μνημόνιο επιπλέον μείωση των υπαλλήλων κατά 25.000 ως 27.000 (αν υπολογιστούν και οι 2.000 του 2012).