Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Συμβάσεις μακράς διαρκείας στον πόλεμο κατά των κουνουπιών

Τέλος στις καθυστερήσεις και τους γραφειοκρατικούς σκοπέλους που συναντά τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών είναι αποφασισμένη να βάλει από του χρόνου η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

ΟΑΣΘ: Απειλεί και πάλι με χειρόφρενο


Με στάση πληρωμών και ακινησία των λεωφορείων σε όλο το νομό από τη Δευτέρα απειλεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, εάν δεν δοθεί μέρος των οφειλών του δημοσίου προς τον Οργανισμό, οι οποίες σύμφωνα με τη διοίκηση ανέρχονται σε 80 εκατ. ευρώ.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ανοιξε το TAXIS ΝΕΤ για την υποβολή των δηλώσεων


Ανοιξε το TAXIS ΝΕΤ για την υποβολή των δηλώσεων

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
Σε λειτουργία τέθηκε λίγο μετά τις 4.30 η εφαρμογή υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδημάτων 2012, στη διαδικτυακή σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων ΤΑXIS Net (www.gsis.gr/gsis_site/)

Ποιες ασθένειες «απειλούν» όλους τους Έλληνες


Υπέρταση, χοληστερίνη και σάκχαρο απειλούν την καρδιαγγειακή υγεία των Ελλήνων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας «PERSEAS», το 50% του πληθυσμού παρουσιάζει υψηλή αρτηριακή πίεση, το 45% παρουσιάζει αυξημένες τιμές χοληστερίνης και το 37% παρουσιάζει προδιαβητικά επίπεδα σακχάρου.

Aνακαλεί 14.000 αυτοκίνητα Micra η Nissan


Σε ανάκληση 14.152 αυτοκινήτων μοντέλου Micra προχωρά η Nissan, προκειμένου να ελεγχθεί η βίδα στήριξης του τιμονιού, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Η ανάκληση στην Ελληνική αγορά αφορά 14152 οχήματα, παραγωγής 2/12/2002 έως 12/5/2006. Η Nissan εντόπισε ότι σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις μπορεί η βίδα στήριξης του τιμονιού να μην έχει συσφιχθεί επαρκώς.

Εκλεψαν πάνω από 3.000 ΙΧ - Τα αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα ανταλλακτικά


Περισσότερα από 3.000 ΙΧ αυτοκίνητα είχαν κλέψει και αποσυναρμολογήσει πουλώντας στη συνέχεια τα ανταλλακτικά τους τα μέλη πολυμελούς σπείρας που εξαρθρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από την Ελληνική Αστυνομία.

Η αλήθεια είναι πως δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το γεγονός ότι στην προανακριτική επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ συνεχίζεται το σίριαλ των κατηγοριών κατά του προεδρείου – αυτή τη φορά με αντικείμενο το αν θα κληθεί και πάλι και κυρίως πότε ο πρέσβης κ. Χαλαστάνης – καταδεικνύει πως τελικά ούτε το έγγραφο από το οποίο προκύπτουν συγκεκριμένες ευθύνες συγκεκριμένου προσώπου μπορεί να ανακόψει τον μοναδικό λόγο ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή.

Ήλθε, λοιπόν, το έγγραφο και από αυτό προκύπτει πως η περίφημη λίστα είχε επισήμως παραδοθεί από την Γαλλία στην Ελλάδα, προκειμένου όμως αυτή να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους.

Η.Π.Α.: Κατάρρευση γέφυρας στην Ουάσινγκτον


Μαζική είναι η κινητοποίηση των Αρχών στην πολιτεία της Ουάσινγκτον ύστερα από την είδηση πως κατέρρευσε τμήμα γέφυρας του αυτοκινητοδρόμου 5 πάνω από τον ποταμό Σκάγκιτ, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC News.

Εντός του 2013 οι βάσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Εντός του 2013 οι βάσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Εντός του 2013 θα εκδοθεί η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας με την οποία θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την παροχή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την πιλοτική εφαρμογή του οποίου προανήγγειλε σήμερα από το βήμα του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, στο Ζάππειο, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.