Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Έτος ψυχανθών το 2014: Ενίσχυση της καλλιέργειας των ελληνικών οσπρίων

Στο τραπέζι της υγιεινής διατροφής επιχειρεί να επαναφέρει τα ελληνικά όσπρια το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υποστηρίζοντας την καλλιέργεια των ψυχανθών, εξαιτίας της πολυδιάστατης σημασίας τους τόσο για τη διατροφή του ανθρώπου όσο και για την κτηνοτροφία ως εξαιρετικής ποιότητας ζωοτροφές, αλλά και για την αειφορία του περιβάλλοντος.

Επιμέλεια: Φώτης Κουτσαμπάρης

ΠΟΝΤΙΟΙ Έστειλαν μήνυμα από τις Βρυξέλλες

Ο όπου γης ποντιακός ελληνισμός 95 χρόνια μετά τον ξεριζωμό και τη γενοκτονία που υπέστησαν οι πρόγονοί τους την περίοδο 1914-1923 από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές δεν επιδιώκει τίποτε περισσότερο από το «να πείσει την Τουρκία να συμφιλιωθεί με το ιστορικό παρελθόν της», όπως επισημάνθηκε και το 2006 σε σχετική έκθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Από τον «ακριτικό» Ευαγγελισμό η πρώτη ανακοίνωση υποψηφίων συμβούλων του Διαμαντή Λιάμα


Τον πιο απομακρυσμένο οικισμό του δήμου Βόλβης, τον Ευαγγελισμό, επέλεξε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, για να αρχίσει την ανακοίνωση των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού του «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη».
Πρόκειται για τέσσερις υποψήφιους τοπικούς συμβούλους της Τοπικής Κοινότητα Ευαγγελισμού και έναν υποψήφιο από τη Δημοτική Ενότητα Εγνατίας που διεκδικεί θέση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης.

Νέα τέλη κυκλοφορίας από το 2015

Δεδομένη θεωρούν στο υπουργείο Οικονομικών την εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος υπολογισμού και καταβολής των τελών κυκλοφορίας οχημάτων. Η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τις αλλαγές στη φορολογία του αυτοκινήτου έχει ήδη παραδώσει το πόρισμά της στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ. Μέρος των προτεινόμενων αλλαγών αφορά και τα τέλη κυκλοφορίας. 

Κινδυνεύουν τα μάτια των εφήβων από την αυξημένη χρήση ηλεκτρονικών οθονών;


Η χρήση ηλεκτρονικών οθονών έχει αυξηθεί δραματικά στις νέες γενιές και ερευνητές προσπαθούν να ανακαλύψουν τα οφέλη αλλά και τις συνέπειές τους.
Οι Βρετανοί οπτικοί προειδοποιούν, πως οι χρήστες που κάνουν υπερβολική χρήση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και tablets, έχουν πολλές πιθανότητες να πάθουν κάποιο οφθαλμολογικό πρόβλημα.

Χιλή: Πυρκαγιά κατέστρεψε 100 σπίτια στο λιμάνι Βαλπαραΐσο

Πυρκαγιά που ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στις ακτές του Ειρηνικού εκδηλώθηκε χθες, Σάββατο, σε τμήματα του λιμανιού Βαλπαραΐσο της Χιλής, καταστρέφοντας τουλάχιστον 100 κατοικίες και προκαλώντας την απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων καθώς οι αρχές μάχονταν με τις φλόγες.

Σεισμός - μαμούθ στα πολύπαθα νησιά του Σολομώντα

Δεν σταματά να σείεται η γη τις τελευταίες εβδομάδες στα Νησιά του Σολομώντα. Αργά το Σάββατο το βράδυ έγινε σεισμός μαμούθ 7,6 βαθμών.Ο σεισμός, έπληξε περιοχή κοντά στα Νησιά του Σολομώντα,και εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι από το Κέντρο του Ειρηνικού για τα Νησιά του Σολομώντα και την ευρύτερη περιοχή όπως το Βανουάτου και την Παπούα Νεα Γουινέα η οποία όμως στην συνέχεια ήρθη.