Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Προφήτη Λαγκαδά



Εορτάστηκες εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προφήτη Λαγκαδά στο πλαίσιο της εορτής του τοπικού Αγίου, Προφήτη Ηλία προστάτη του χωριού. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ FLY OVER «Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων»


Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Fly Over, που συγκάλεσε στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, για το συντονισμό των δράσεων όλων των αρμόδιων φορέων, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα και με τη συμμετοχή των Υφυπουργών Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Ταχιάου και Βασίλη Οικονόμου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου, του Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Πασχάλη Συριτούδη και των εκπροσώπων των φορέων της πόλης (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, Δήμοι, ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Επιμελητήρια, Εμπορικοί Σύλλογοι, Οργανισμοί, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Πανεπιστήμια, κλπ).

Επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε εργαζόμενες μητέρες σε τέως ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΜΜΕ με αναδρομική ισχύ από τον Νοέμβριο του 2022


Με Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε, μητέρες εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ, σε τράπεζες και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης θα πληρωθούν αναδρομικά από τον Νοέμβριο του 2022 για παιδιά που γέννησαν από τότε μέχρι και σήμερα.

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – όρια νομού Καβάλας


Τις εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης- όρια νομού Καβάλας καθώς και στους κλάδους σύνδεσής της θα συνεχίσει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Πέμπτη 11 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Μέτρα προστασίας λόγω του καύσωνα



Μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών από τον καύσωνα λαμβάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σε αυτό το πλαίσιο από αύριο (Πέμπτη, 11 Ιουλίου) και για όσο διάστημα διαρκέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες θα βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών, από τις 7.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι, ο κλιματιζόμενος χώρος στο θυρωρείο του Κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Δυτική Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 64).

Αιφνιδιαστική 24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ



Αιφνιδιαστική 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη, 10 Ιουλίου, αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ. Η κινητοποίηση αυτή, που είναι άκρως αντικοινωνική, αποφασίστηκε λίγες ώρες πριν από τα εγκαίνια του Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Λεωφορείων ΟΑΣΘ, ενός σπουδαίου και σημαντικού έργου για τον Οργανισμό και συνολικά τη Θεσσαλονίκη.