Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

e-ΕΦΚΑ: Έναρξη λειτουργίας νέων τοπικών διευθύνσεων

Στη σύσταση νέων τοπικών διευθύνσεων, με την κατάργηση των παλαιών δομών και την ενσωμάτωσή τους στις νέες τοπικές, προχωράει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, έχοντας θέσει ως άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών, την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Μίκης Θεοδωράκης: Με δάκρυα και ριζιτίκα στην αγκαλιά της κρητικής γης

Ο τελευταίος των μεγάλων που γνώρισε η Ελλάδα, ο Μίκης Θεοδωράκης, αναπαύεται πλέον στην αγκαλιά της κρητικής γης. Όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία, τάφηκε στον Γαλατά Χανίων, στο χωριό που γέννησε τον παππού και τον πατέρα του, το χωριό των παιδικών του χρόνων και το μέρος που εμπνεύστηκε και συνέθεσε τον Επιτάφιο.

Ιστορικό ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, την Δευτέρα σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ ημερήσιας αιολικής παραγωγής, η οποία έφθασε στις 61,4 γιγαβατώρες, μέγεθος που αντιστοιχεί περίπου στη μισή ζήτηση (48%) της ημέρας. Συνολικά οι ανανεώσιμες πηγές κάλυψαν το 59% της ημερήσιας ζήτησης (48% αιολικά, 10% φωτοβολταϊκά, 1% λοιπές ΑΠΕ).

Στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, υλοποιείται μία ακόμη προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο «Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο» με την οποία ανάμεσα στα άλλα:

Αποκλειστικά δια ζώσης η εκπαίδευση φέτος.

Φέτος η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά διά ζώσης. Από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών -όπως ήδη ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων- μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες ως εξής: