Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΟΑΣΘ Εν αναμονή δωρεάν καρτών για τους ανέργους

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του ΟΑΣΘ για τη διάθεση δωρεάν καρτών απεριορίστων διαδρομών σε ανέργους της Θεσσαλονίκης βρίσκεται η κίνηση «Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Βολές πυροβολικού στο πεδίο Ασκού Προφήτη

Βολές πυροβολικού και βαρέων όπλων πεζικού (αντιαρματικών και πολυβόλων) θα εκτελεστούν στο πεδίο βολής-ασκήσεων Ασκού Προφήτη την επόμενη εβδομάδα από την 33 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία. 

Ολική επαναφορά για τις Συλλογικές Συμβάσεις - Δώδεκα νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις

Ολική επαναφορά για τις Συλλογικές Συμβάσεις - Δώδεκα νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις
ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Του Γιώργου Γάτου

Δώδεκα μέτρα σταδιακής εξόδου των εργαζομένων και των συνταξιούχων «από τα όρια του στενού κορσέ του Μνημονίου» χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώσουν τις «πηγές» χρηματοδότησης για την «κάλυψη» των παροχών ειδικά στα ασφαλιστικά ταμεία που εμφανίζουν έλλειμμα άνω των 2 δισ. ευρώ για την καταβολή των συντάξεων το 2015, εξήγγειλαν ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης, παραλαμβάνοντας χθες από τον Γ. Βρούτση τους «καυτούς» φακέλους του υπουργείου.

Μ. Σουλτς: Διαπίστωσα ότι ο Τσίπρας δε θα κάνει μονομερείς ενέργειες αλλά θέλει εποικοδομητική λύση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΟΥΛΤΣ

Για μια ειλικρινή συζήτηση, για θέματα ουσίας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Προσοχή στις αποκριάτικες στολές -Οσα πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Προσεκτικά πρέπει να επιλέγονται και να χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές οι αποκριάτικες στολές και τα διάφορα καρναβαλίστικα είδη, ιδίως αυτά που φοριούνται από παιδιά, όπως προκύπτει από σημερινή ανακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), το οποίο επισημαίνει ότι "οι απόκριες είναι μια περίοδος χαράς και διασκέδασης, όμως υπάρχουν και αρκετοί κίνδυνοι, τους οποίους πρέπει να γνωρίζουμε".

ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ - ΜΕΤΑ ΤΟ 1993 - ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67!

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ασφαλισμένων, που έχουν ασφαλιστεί μετά την 1/1/1993 και οι οποίοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη πολύ νωρίτερα από τα 62 έτη.
Πρόκειται για όσους υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ενσήμων.

Μέσα στην απόλυτη σιωπή ήχησε η καμπάνα του Μούντι’ς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Προχθές, Τρίτη 27 Ιανουαρίου, δυο μέρες μετά τις εκλογές που έφεραν στην εξουσία τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο – και μέσα στην απόλυτη σιωπή - ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι πιστωτικά αρνητικό (credit negative) για την Ελλάδα, επειδή εντείνει τους κινδύνους αναχρηματοδότησης και ρευστότητας της χώρας, υπονομεύει την εμπιστοσύνη των καταθετών και έχει δυσμενή επίπτωση στις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξής της.

Η αράχνη που υφαίνει ηλεκτροστατικό ιστό


Το ασυνήθιστο μετάξι της αράχνης Uloborus plumipes αποτελείται από ίνες διαμέτρου μερικών νανομέτρων (Πηγή: Hartmut Kronenberger, Katrin Kronenberger / University of Oxford) 

Πως γίνεται να έμεινε όρθια αυτή η γυναίκα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τύχη βουνό και μνημειώδη ψυχραιμία είχε μία γυναίκα που ενώ έκανε ποδήλατο, όχι μόνο δεν τραυματίστηκε όταν συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο, αλλά κατάφερε να μείνει όρθια!