Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Με 50 ημερομίσθια οι παροχές ασθενείας από τον ΕΟΠΥΥ

Με 50 ημερομίσθια θα καλύπτονται στο εξής από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι παροχές ασθένειας σε είδος (ιατρική, οδοντιατρική και φαρμακευτική κάλυψη, νοσοκομειακή περίθαλψη κλπ), στους ασφαλισμένους και στα προστατευόμενα μέλη τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

Ρώσοι επιστήμονες ετοιμάζονται να βουτήξουν στην Τάφρο των Μαριανών

Η Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία (RGS) ανακοίνωσε την προετοιμασία βαθυσκαφών για κατάδυση στην Τάφρο των Μαριανών. "Τα τρία κορυφαία σχεδιαστικά - κατασκευαστικά γραφεία, παρουσίασαν τα σχέδιά τους για βαθυσκάφη, τα οποία μπορούν να καταδυθούν στην Τάφρο των Μαριανών", είπε ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Αρτούτ Τσιλινγκάροφ.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Οι εκλογές θα δώσουν την ευκαιρία, προσφέρονται κατά μια έννοια, σε αρκετούς «αγωνιστές» να εκφράσουν την… αγωνία τους για την Ελλάδα και τον… πόνο τους για τη συρρίκνωση του εισοδήματος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε τα αυνονόητα.

Στο 10% η διαφορά

Διαφορά 10% ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση την οποία διενήργησε η εταιρεία «VPRC» και θα δημοσιευτεί αύριο στο περιοδικό «Επίκαιρα».
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 22,5%, έναντι 12,5% του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, 12% του ΣΥΡΙΖΑ, 11,5% της Δημοκρατικής Αριστεράς, 11% των Ανεξάρτητων Ελλήνων, 3,5% της Χρυσής Αυγής, 3% του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, 2,5% των Οικολόγων και 2% της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Η Άνοιξη έφτασε, καιρός να έρθει και η νέα ώρα! Αλλάζουν τα ρολόγια την Κυριακή, με τους δείκτες να πηγαίνουν μια ώρα μπροστά.
Στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00 ώστε να μπούμε, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη θερινή ώρα.

Σχεδιάζουν ΧΥΤΑ για βιομηχανικά απόβλητα

Τον πρώτο ΧΥΤΑ βιομηχανικών αποβλήτων, και μάλιστα με τις… ευλογίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επιχειρεί να δημιουργήσει γνωστή εταιρεία που παράγει υποπροϊόντα μπαταριών.
 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Εμφύλιος για το χρυσό στη Χαλκιδική

Πολεμικό κλίμα επικρατεί από χθες το μεσημέρι στη βόρεια Χαλκιδική έπειτα από συμπλοκές μεταξύ μεταλλωρύχων και κατοίκων που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.
 Των Κώστα Καντούρη,
Μαρούλας Πλήκα

Βολές Νίκου Χουντή κατά του Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, κ. Μπαρνιέ και του πρώην Υπουργού Οικονομικών, κ. Βενιζέλου, για την παράνομη πώληση του ΟΤΕ.

    Μπαρνιέ: «Εξακολουθούμε να μελετάμε αυτό το θέμα…».

 Το θέμα της παράνομης πώλησης του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, έθεσε εκ νέου, προς τον αρμόδιο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, κ. Μπαρνιέ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, στη δημόσια ακρόαση που έλαβε χώρα, σήμερα, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δήλωση του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. κ. Νικ. Κιουτσούκη

Αφού η κ. Διαμαντοπούλου διασφάλισε τη μεταρρύθμιση της Παιδείας με τη συγκατάβαση των… ομοίων της και τα σχολεία ξέμειναν από βιβλία, αφού μπόρεσε να … αλλάξει το βιβλίο της ιστορίας το οποίο μίλαγε για … «συνωστισμό» στη Σμύρνη και αφού οι celebrities της Αράχωβας και της Μυκόνου, της συμπαραστάθηκαν στο έργο της πήραν τώρα το λόγο να μιλήσουν για την εξυγίανση των οργανισμών κοινής ωφέλειας, επικαλούμενοι τις δηλώσεις αρχηγών κομμάτων.

Προς οικοδόμηση «ιερό» ακίνητο στην παραλία

Τον δρόμο για την ανέγερση πολυώροφης οικοδομής από την εκκλησία στο επίμαχο οικόπεδο «Μάρμαρα Μόσχου» στην παραλία ανοίγουν οι διαδικασίες που ξεκίνησαν από τη διεύθυνση Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης για την ολοκλήρωση της πράξης τακτοποίησης.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ο Σταύρος Καλαφάτηςγια το πρόγραμμα "ΗΛΙΟΣ",

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ, οι διατάξεις του οποίου αφορούν μεταξύ άλλων και στο Πρόγραμμα "ΗΛΙΟΣ", έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το 4,3 % των κονδυλίων που δαπάνησε η ΕΕ για την προώθηση οίνου σε αγορές τρίτων χωρών απορρόφησε η Ελλάδα ενώ η Γαλλία απορρόφησε 37,1 % η Ισπανία 25,7 % και η Ιταλία 24,5%.

Απάντηση  Κομισιόν σε Νίκο Χουντή.
Στοιχεία για το πρόγραμμα στήριξης οίνου στην Ελλάδα και ιδίως για το πρόγραμμα ‘Προώθηση Οίνων σε Αγορές Τρίτων Χωρών’ έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή. Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, στην ερώτησή του, ζητούσε να λάβει στοιχεία για τη συμμετοχή ελληνικών εταιριών ή συνεταιρισμών στο πρόγραμμα προώθησης κοινοτικών οίνων σε αγορές τρίτων χωρών.

Μια χώρα… χωρίς Υπουργό Οικονομικών

Υποτίθεται ότι η Ελλάδα διέρχεται την ιστορικότερη κρίση στην εθνική διαδρομή της, με τη χρεοκοπία να εξελίσσεται σε… αγαπημένη συνήθεια για την καθημερινότητα του τόπου, όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας, ηθικής, αρχών και προτεραιοτήτων. Μια κρίση που απειλεί το μέλλον, έχοντας ήδη σταματήσει την πρόοδο του παρόντος.

Μια εικόνα που.. θα ξαναδούμε

Η εικόνα από τη χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι μια οπτική απεικόνιση του μέλλοντος που έρχεται. Ο τεχνοκράτης, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας ανέλαβε προ μερικών μηνών το δύσκολο έργο να ηγηθεί μιας μεταβατικής κυβέρνησης, με την κοινοβουλευτική στήριξη τριών κομμάτων, που προϊόντος του χρόνου έμειναν δυο. Τα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.

Η εξέγερση έφτασε… στην αυλή της Μέρκελ

Είναι αλήθεια ότι όσα σχεδιάζουν οι πολιτικοί, τα… κρυφοκοιτάζει η ζωή και γελάει με νόημα. Ειδικά όταν οι πολιτικοί δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ανάστημα, όπως συμβαίνει με την περίπτωση της Άνγκελα Μέρκελ.

Πρόταση Νόμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ»

Αιτιολογική έκθεση
Επί της αρχής της Πρότασης Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ ¨Μέτρα προστασίας των ανέργων και κυρίως των μακροχρόνια ανέργων¨.

Η Ισπανία δεν είναι… Ελλάδα

Η απάντηση είναι προφανής, όσο αποκαλυπτική είναι και η σχετική ερώτηση. Ποτέ στην Ελλάδα δεν θα ζήσουμε την περίπτωση ενός πολιτικού, που να έχει διατελέσει υπουργός, να οδηγείται στη φυλακή ή έστω να καταδικάζεται σε κάθειρξη, επειδή… πλήρωνε τον δημοσιογράφο ο οποίος έγραφε τους λόγους του, όχι από την τσέπη του, αλλά από το δημόσιο ταμείο.

Όταν η Ελλάδα άλλαξε γενιά…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣΗ 21η Μαρτίου είναι η μέρα που σημειολογικά υπογράφει τον πρόλογο του ερχομού της Άνοιξης. Ίσως της εποχής με το πιο χιλιοτραγουδισμένο εννοιολογικό περιεχόμενο, καθώς και μια απλή εκφορά της λέξης, φέρνει στο μυαλό και την καρδιά εικόνες ελπίδας και προσδοκίες. Εικόνες γεμάτες φως.

Μιλώντας για ζεϊμπέκικα και κανό

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν καταλάβαμε καλά από τη χαλαρή συζήτηση που είχε ο κ. Παπανδρέου με δημοσιογράφους – ποτέ μου δεν τις κατάλαβα αυτές τις μεταξύ τυρού και αχλαδίου συζητήσεις, που στις χρεοκοπημένες χώρες καταντούν ακόμη πιο εκνευριστικές – ο άνθρωπος παρέδωσε το κόμμα και την Ελλάδα και ξένοιασε, αφήνοντάς μας να βράσουμε στο ζουμί μας.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Τα πρόσφατα γεγονότα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες όπου οι εξάρσεις βίας μας φανερώνουν την κακή πλευρά της κοινωνίας μας, δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Προφανώς και δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, αλλά εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προβληματικής διαχείρισης ορισμένων θυλάκων βίας και ξεπερασμένης νοοτροπίας αντίδρασης.

Η “θαμπή συγγνώμη” και οι εκλογές

Το 2004, μετά τις διαδοχικές ήττες του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου άρχισε να σεργιανίζει στην πολιτική καθημερινότητα της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ

Αυτές τις μέρες στο Εφετείο της Κορυτσάς συνεχίζεται η διαδικασία των άδικων διώξεων κατά του Προέδρου της “Ομόνοιας” Κορυτσάς κ. Ναούμ Ντίσο, με την ψευδέστατη και χαλκευμένη κατηγορία της “βεβήλωσης” τάφων στην Μπομποστίτσα Κορυτσάς.

Να… καταργήσουμε τις εκλογές

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η Ιστορία δεν έχει καταλήξει ακόμη στην «ετυμηγορία» που θα εκδώσει για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, όσο πρόωρη κι αν είναι μια τέτοια προοπτική, από τη στιγμή που πρόκειται για εν ενεργεία πολιτικό, ο οποίος θέλει και πιστεύει ότι μπορεί να έχει μέλλον μπροστά του.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ «ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-ΜΑΪΜΟΥ»

Η έστω και καθυστερημένη απογραφή των δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων επιβεβαιώνει, όχι μόνο τη διείσδυση της διαφθοράς και στον ευαίσθητό χώρο της κοινωνικής πρόνοιας, αλλά και τη στρεβλή λειτουργία του συστήματος κατανομής των επιδοματικών παροχών.

Εκεί που είσαι, ήμουν…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μπορεί να απέχουμε ακόμη αρκετά από το να γίνουμε Ευρωπαίοι, είναι αλήθεια ωστόσο ότι το πολιτικό σύστημα του τόπου αρχίζει να παρουσιάζει προσλαμβάνουσες… Βρυξελλών. Όπως για παράδειγμα, έναν πρώην πρωθυπουργό και επί οκταετία αρχηγό ενός κόμματος το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του, επομένως αναπόφευκτα προσεγγίζει με κληρονομικό ψυχισμό, να παρακολουθεί, ως απλός βουλευτής, την ομιλία του διαδόχου του.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ

- Παν. Ψωμιάδης: είναι μεγάλο το ενδιαφέρον της ΝΔ για τα προβλήματα των ομογενών.
- Δημ. Τσάμης: ειδική μέριμνα για την πάταξη της γραφειοκρατίας που σας ταλαιπωρεί.
- Ανθούλα Πορφυριάδου: θα εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των παλιννοστήσαντων.

Σε ποιο ΠΑΣΟΚ προεδρεύει ο Βενιζέλος;

Το αντίτιμο των επιλογών
Αλήθεια σε ποιο ΠΑΣΟΚ προεδρεύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Στο ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη ή μήπως στο ΠΑΣΟΚ της 16ης Μάρτη; Ας μη βιαστούμε να απαντήσουμε, αν και πολύ σύντομα θα χρειασθεί να βιαστεί ο ίδιος να απαντήσει στη μεγάλη πρόκληση να τα «αλλάξει όλα» ή να τα αφήσει όλα όπως έχουν και να εισπράξει το αντίτιμο της επιλογής του.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΣΤ.ΔΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εξόρμησης της ΝΔ για την προβολή των θέσεων της στην ελληνική κοινωνία, με ομιλητή τον αντιπρόεδρο του κόμματος και Υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.

Ο Ηλίας Παπαγεωργίου “έφυγε”

Ένας άνθρωπος που ενέπνεε και έδινε ζωή στους γύρω του, ενθουσιώδης, συγκρουσιακός, αλλά ανθρώπινος, γοητευτικός, και πάνω απ΄ όλα έξυπνος και δημιουργικός, ο Ηλίας Παπαγεωργίου, έφυγε από τη ζωή τα χαράματα του περασμένου Σαββάτου.

Το μαρτύριο των ασφαλισμένων του ΤΑΠΟΤΕ Θεσσαλονίκης Συνεχίζεται. Δείτε το Βίντεο

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό του υποκαταστήματος του ΤΑΠΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ταμείου,  το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την διακοπή της πίστωσης από τα φαρμακεία εξακολουθεί να υπάρχει και να ταλαιπωρεί δεκάδες ανθρώπους καθημερινά που προσέρχονται για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση

Δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία έγινε από το ελληνικό Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 01:00 τα ξημερώματα και ήταν ονομαστική ύστερα από αίτημα του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ τόσο επί της αρχής, όσο και σε επιμέρους άρθρα.