Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 12-12-2013

Νεφώσεις στα ανατολικά και στο Αιγαίο με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και καλό καιρό με αρκετό κρύο στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης χώρας, περιμένουμε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013. Ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ενδέχεται να εκδηλώνονται στα ανατολικά τμήματα της Θράκης και κυρίως στον Έβρο, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα βρέξει στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια με χιονοπτώσεις στα ορεινά.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΝΑΚΕΙΑ

Η φιλολογία ότι μεγάλα δημόσια έργα μπορούν να περιορίσουν τις επιπτώσεις της λιτότητας και να δώσουν λύσεις σε αναπτυξιακά προβλήματα, το μόνο που πετυχαίνει είναι να κάνει ακόμη πιο ευάλωτη, σε μεσοπρόθεσμη βάση, την ήδη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης

του Γεδεών Ραχμάν *

Ξεκινά η αξιολόγηση των εποπτευόμενων φορέων

Στη σύσταση Ομάδας Εργασίας, με σκοπό το συντονισμό του έργου αξιολόγησης των εποπτευόμενων φορέων των καθ' ύλη αρμόδιων υπουργείων και της εκπόνησης προτάσεων-σχεδίων στελέχωσης αυτών, προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ Η ΕΕΔΕ

Το φετινό CEO Summit της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων είναι ίσως το σημαντικότερο της τελευταίας πενταετίας


ο Τομέας Ηγεσίας της ΕΕΔΕ διοργανώνει το 7ο CEO Summit, με θέμα «Η Ελλάδα της Ανάκαμψης: από παθητικοί θεατές, ενεργοί συμμετέχοντες», στις 12 Δεκεμβρίου, στο Athenaeum InterContinental σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, το ΙΟΒΕ, την Λέσχη Επιχειρηματικότητας και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Αισθητικές αναπλάσεις στήθους αλλά και προσώπου

Με αυτόλογο λίπος, που λαμβάνεται από την κοιλιά, τους μηρούς ή τους γλουτούς, πραγματοποιούνται, πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο, οι περισσότερες αισθητικές αναπλάσεις στήθους αλλά και προσώπου!
Η μέθοδος αυτή  κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια καθώς η χρησιμοποίηση του αυτόλογου λιπώδους ιστού, ο οποίος είναι πλούσιος σε βλαστοκύτταρα,  έχει θεαματικά αποτελέσματα τόσο για την αύξηση του όγκου (γέμισμα), όσο και για αισθητική ανάπλαση (διαμόρφωση ατελειών της γραμμής σε διάφορα μέρη του προσώπου και σώματος).

Κ. Πουπάκης: Να αξιοποιηθεί επιτέλους και στην Ελλάδα το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση. Υιοθέτηση του αναθεωρημένου Κανονισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με ετήσιο προϋπολογισμό 150 εκατομμύρια ευρώ και συμπερίληψη των αυτοαπασχολούμενων στους δυνάμει δικαιούχους του, εγκρίθηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Kανονισμός που θεσπίζει το αναθεωρημένο πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ) για την περίοδο 2014 - 2020.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ «ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ»

Όλα δείχνουν ότι, τα όσα έγραφε ο Τζων Κέννεθ Γκαλμπραίηθ το 1958 στο βιβλίο του για την «Κοινωνία της Αφθονίας» και τα προβλήματα που δημιουργεί, επαληθεύονται με εξαιρετικά επικίνδυνο τρόπο στην Κίνα
Η Κίνα ήταν μία κοινωνία με την μεγαλύτερη ισότητα μεταξύ των μελών της –αλλά υπό συνθήκες φτώχειας. Σήμερα, είναι μία κοινωνία με μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών από τις ΗΠΑ.

του Mark Leonard *

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μεταφέρεται ο ΕΟΠΥΥ

Τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ στον εθνικό ενιαίο ασφαλιστικό φορέα της χώρας παρουσίασε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης του Οργανισμού. Η μετατροπή θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες – από την κυβέρνηση έχει δοθεί εντολή να προχωρήσουν με ταχύ ρυθμό οι διαδικασίες και να περατωθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ωραιόκαστρο: Της επιτέθηκε αγέλη σκύλων

Μία κοπέλα δέχθηκε επίθεση από αγέλη τριών σκυλιών, το απόγευμα της Τρίτης, στη συμβολή των οδών Κονταξοπούλου με Χειμάρρας στο Ωραιόκαστρο. Η κοπέλα, αντέδρασε προσπαθώντας να τα απομακρύνει με την τσάντα που κρατούσε και από τις φωνές της έσπευσαν άμεσα γείτονες και την βοήθησαν, αναφέρει το οraiokastro24.gr.

30 χρόνια στο εργοτάξιο του ΕΣΥ - Τί μάθαμε από την ιστορική εμπειρία;

Η τρέχουσα αντιπαράθεση για την πρωτοβάθμια φροντίδα και τον ΕΟΠΠΥ μας υπενθυμίζει τις αναταράξεις μετά από κάθε απόπειρα για επιδιόρθωση του ΕΣΥ που συχνά κατέληγαν στην εκπαραθύρωση όσων εννοούσαν στα αλήθεια αυτό που επιχειρούσαν.


Σήμερα οι μεταρρυθμίσεις που δίνουν συνέχεια στο νόμο 4052/2012 (ΕΟΠΠΥ) πρέπει να υλοποιηθούν επί τη βάσει των δεσμεύσεων του «Μνημονίου»: Ο γενικός στόχος τους είναι να μειωθούν οι υπάρχουσες αναποτελεσματικότητες, να αξιοποιηθούν οι οικονομίες κλίμακας και να βελτιωθεί έτσι η ποιότητα της υγειονομικής φροντίδας.

του Πάνου Καζάκου* 

Νίκος Χουντής στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: «Ωμός εκβιασμός οι απαιτήσεις της Τρόικα για τους πλειστηριασμούς κατοικιών».

"Τον ωμό εκβιασμό της Τρόικας απέναντι στην Ελλάδα για το θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών των κατοικιών, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τέλος στις παθήσεις του χεριού

Οριστικό τέλος στους βασανιστικούς και χρόνιους πόνους από τις παθήσεις του χεριού (τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες, αρχόμενες αρθρίτιδες) βάζει μια νεα θεραπεία  με τοπικές ενέσεις που περιέχουν αυτόλογους παράγοντες (ενζυμα) από το αίμα του πάσχοντος!
Τα θεαματικά αποτελέσματα ,της  πρωτοποριακής θεραπείας που εφαρμόζεται πλέον και στη χώρα μας ,παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη στο κοινό σύνεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χεριού και Άνω Άκρου.

Εντός ή εκτός Ευρώπης; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρατά δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το άκρως αντιευρωπαϊκό κείμενο που η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε στην 4η Συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Κυριακή, θέτει σε απόλυτη αμφισβήτηση την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίου κόμματος και αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση του ίδιου του προέδρου του κόμματος.

Οι επανασυνδέσεις θα στοιχίσουν 50 λεπτά στους υπόλοιπους καταναλωτές

Τη διαβεβαίωση ότι θα επανασυνδεθούν όλα τα κομμένα οικιακά τιμολόγια ηλεκτροδότησης παρείχε ο Γιάννης Μανιάτης.
Ο υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ειδικής κατηγορίας στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στην οποία θα ενταχθούν μερικές χιλιάδες οικογένειες που είναι γραμμένες στα κοινωνικά συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας και που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους.

Μέσω ΑΣΕΠ όλες οι προσλήψεις στη Βουλή


ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ
Δημοσιοποιείται από την 1η Ιανουαρίου, μέσω της Διαύγειας της Βουλής και το Β' Μέρος του Κανονισμού που ρυθμίζει μεταξύ άλλων τη λειτουργία, το οργανόγραμμα και τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Διώξεις σε 255 πολίτες για τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ

Διώξεις σε 255 πολίτες για τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ

Κατηγορίες για μια σειρά αδικήματα που σχετίζονται με τα επεισόδια στις μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του περασμένου Ιουνίου, στην πλατεία Ταξίμ και σε άλλα σημεία της Κωνσταντινιούπολης απήγγειλαν οι εισαγγελείς σε βάρος 255 προσώπων, μεταξύ των οποίων και επτά ξένοι πολίτες.

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ στην Χαλκιδική

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:04 στην Κεντρική Μακεδονία.
Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 31χλμ. βορειοανατολικά του Πολυγύρου και 1χλμ. νότια της Αρναίας.