Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Αποχώρησε η ΝΔ από τη Βουλή - Εθνική ενότητα ζητούν οι Βρυξέλλες

ΤΟΡΠΙΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Στη Βουλή μεταφέρθηκε πριν από λίγο το σκηνικό της πιο ταραχώδους πολιτικά ημέρας στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας. Στον αέρα και πάλι η απόπειρα σύγκλισης μετά τους μύδρους που εξαπέλυσε ο Α. Σαμαράς εις βάρος του Γ. Παπανδρέου.
Ο Αντώνης Σαμαράς λίγες ώρες μετά τη συναινετική διάθεση που φάνηκε να επιδεικνύει με την μεσημβρινή του πρότασή, και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου. προσήλθε στο Κοινοβούλιο, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον Γ. Παπανδρέου και ακολούθως κάλεσε την κοινοβουλευτική του ομάδα να αποχωρήσει από τη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης.
"Ο κ. Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Αυτό που του ζήτησα είναι να παραιτηθεί και να πάμε σε μία περιορισμένης δικαιοδοσίας και χρόνου κυβέρνηση" είπε ο κ. Σαμαράς απαντώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά δεν αναφέρθηκε στην ουσία της πρότασης Σαμαρά.
Στον πρόεδρο της ΝΔ απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ("αναρωτιέμαι ποιά είναι η μοίρα του τόπου", είπε ξεκινώντας την ομιλία του) ενώ αργότερα αναμένεται η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση της Βάσως Παπανδρέου στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ όπου μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλου ζήτησε το λόγο και αποκάλεσε "εκτός τόπου και χρόνου τον πρωθυπουργό".