Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Φορολογικό: Οι τελικές αποφάσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς


Στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών παραπέμπει το ΠΑΣΟΚ για τις τελικές αποφάσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, οι τρεις πολιτικοί θα συζητήσουν και τις τελευταίες εκκρεμότητες που υπάρχουν σε θέματα που έχουν προτείνει τα κόμματα, χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο ποιες είναι οι εκκρεμότητες αυτές. 

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Κυριακή είναι ημέρα ιερή


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Κυριακή είναι ημέρα ιερήΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εναντίον των τραπεζιτών καταφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, κατά την αποψινή του επίσκεψη στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ενώ τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς κατά της εργασίας την Κυριακή.

NASA: Το μόνο που θα συμβεί στις 21/12 είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο


Καθησυχαστικό μήνυμα για την 21η Δεκεμβρίου που έχει «διαφημιστεί» ως το τέλος του κόσμου με βάση το ημερολόγιο των Μάγια, έχει αναγκαστεί να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η NASA, διαβεβαιώνοντας ότι το μόνο που θα συμβεί την εν λόγω μέρα είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Το τελευταίο φύλλο της Financial Times Deutschland κυκλοφόρησε σήμερα


Σήμερα κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Financial Times Deutschland με μαύρη την πρώτη σελίδα και τίτλο: «Επιτέλους στα μαύρα».

Δυνατότητα σίτισης στις στρατιωτικές λέσχες υπαλλήλων και των οικογενειών τους


Δυνατότητα σίτισης στις στρατιωτικές λέσχες υπαλλήλων και των οικογενειών τουςΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Δυνατότητα να σιτίζονται στις στρατιωτικές λέσχες των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αποκτά το εν ενεργεία πολιτικό προσωπικό (μόνιμο και συμβασιούχοι) καθώς επίσης και τα μέλη των οικογενειών τους.

Κίνα: Θα διαλύσουν 700 βουνά για να φτιάξουν μια πόλη


Κατασκευαστικές εταιρείες στην Κίνα σχεδιάζουν να ισοπεδώσουν 700 βουνά προκειμένου να φτιάξουν μια τεράστια πόλη!

Θεσσαλονίκη: "Η αδερφή σου είναι στο νοσοκομείο! Φέρε λεφτά"


Με αυτές τις κουβέντες, ο απατεώνας κατάφερε να εξαπατήσει  ηλικιωμένη   και να της πάρει... 28.800 ευρώ!

Εγκύκλιος τελεσίγραφο για εφεδρεία - 700 επίορκοι σε αυτοδίκαιη αργία



- Υπουργείο: "Αποδεσμεύστε άμεσα τους δημοσίους  υπαλλήλους που τίθενται σε   «διαθεσιμότητα»
- Εφόσον η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί το υπουργείο αποδεσμεύει ΟΛΟΥΣ τους υπαλλήλους Iδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Διοικητικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Αρχαία Μακεδονία μέσω κινητού


ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ
Με το "ΑΜΘ mobile", φτιαγμένο από φοιτητές του ΑΠΘ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γίνεται το πρώτο μουσείο της Ελλάδας που αποκτά εφαρμογή για χρήση σε συσκευές smartphone.
Η πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας συναντάει την τεχνολογική καινοτομία μέσα από μία νέα εφαρμογή made in Thessaloniki. Πρόκειται για το application «ΑΜΘ mobile», φτιαγμένο από φοιτητές του ΑΠΘ, μέσω του οποίου οι χρήστες smartphone μπορούν να γνωρίσουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

«Χρυσή Αυγή» Συνεχίζει το θέατρο ο Βενιζέλος


Συνεχίζεται και σήμερα η άθλια θεατρική παράσταση Βενιζέλου, που στοχεύει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα μείζονα προβλήματα και στη συγκάλυψη των σκανδάλων και της διαφθοράς του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ.

ΑΤΖΕΝΤΑ Καμπάνια ενημέρωσης για την ψωρίαση


Την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ψωρίαση και την αντιμετώπισή της θα έχουν και σήμερα οι Θεσσαλονικείς.

Επιμέλεια: Μαριάνα Ε. Παπαδάκη
atzentamap@gmail.com

Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιακή Εταιρεία (ΕΔΑΕ) στήνει και σήμερα, από τις 10.00 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ ενημερωτικό περίπτερο στον πεζόδρομο της Γούναρη (στη συμβολή με την οδό Τσιμισκή), στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την ψωρίαση. Στόχος των διοργανωτών της καμπάνιας είναι η αποστιγματοποίηση της ψωρίασης στην περιφέρεια για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Πλήρωσε με τη ζωή της την αγάπη για τη δουλειά της



Στα όνειρά της περιλαμβανόταν η δημιουργία ενός διαδικτυακού μουσείου ζωγραφικής με έργα των μαθητών της. Υπηρέτησε με πάθος και ζήλο την τέχνη μεταδίδοντας στα παιδιά την ομορφιά των εικόνων και των εικαστικών.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr
Ήθελε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του σχολείου να είναι προσεγμένος, να δώσει για άλλη μία φορά χαρά στους μαθητές, να τους περιβάλλει με μία αισιόδοξη πολύχρωμη γιορτινή ατμόσφαιρα. Έδωσε τη ζωή της για τα παιδιά, που τόσο αγαπούσε.

Σαββατοκύριακο με καταιγίδες, χιόνια και ισχυρούς ανέμους


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το απόγευμα και απο τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Στουρνάρας: Νέα περικοπή αμυντικών δαπανών αν χρειαστεί


«Εφόσον υπάρξουν αποκλίσεις θα γίνει νέα περικοπή των αμυντικών δαπανών», αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Στουρνάρας  ανέφερε πως το συγκεκριμένο μέτρο βρίσκεται ήδη στην ατζέντα της κυβέρνησης και ενδεχομένως να εφαρμοστεί ακόμα και μέσα στο 2013. 

Κομισιόν προς Ν. Χουντή: είμαστε αντίθετοι στην αναδρομική φορολογία των φωτοβολταϊκών … αλλά είναι αρμοδιότητα του κράτους


        Ν. Χουντής: η απάντηση της Κομισιόν αποτελεί ομολογία μιας αλλοπρόσαλλης, αντιπεριβαλλοντικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής που εφαρμόζεται σε βάρος της Ελλάδας
Αρνητική δηλώνει η Κομισιόν στην επιβολή αναδρομικής έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά, που θεσμοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση, αλλά φροντίζει να διευκρινίσει, ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα αλλά του κράτους. Αυτό απαντά η Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

«Χρυσή Αυγή» Σκληρά μέτρα και βαρύτερος οπλισμός, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των αλλοδαπών με τα καλάσνικοφ


Αλλοδαποί κακοποιοί με πλήρη εξάρτηση μάχης, αλεξίσφαιρα γιλέκα και καλάσνικοφ έχουν μετατρέψει τη χώρα σε "ζούγκλα". Αυτή η εισαγόμενη μορφή οργανωμένου εγκλήματος συνιστά ασύμμετρη απειλή και η αντιμετώπισή της απαιτεί σκληρά κατασταλτικά μέτρα και νέο, βαρύ οπλισμό για την ελληνική αστυνομία.

Κλειστό λόγω πένθους το δημοτικό που σκοτώθηκε η δασκάλα


Σε βαρύ πένθος έχουν «βυθιστεί» μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό του 21ου δημοτικού σχολείου στην Τούμπα Θεσσαλονίκης από τον τραγικό θάνατο της 41χρονης δασκάλας.

«Πόλεμος» στα Βόρεια Προάστια


Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 03:00 τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου – Αγίου Στεφάνου όπου και εντοπίστηκε τετραμελής σπείρα αλλοδαπών εξοπλισμένη με αυτόματα όπλα.

Τι σημαίνει φασισμός; Να πάτε να μάθετε!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Κατά έναν περίεργο τρόπο μπαίνουν πάντα ανάποδα οι πόλοι, η ουσία χάνεται και το μαύρο γίνεται άσπρο. 

Το ίδιο συνέβη και με τον τελευταίο πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, όταν όλοι ασχολήθηκαν με το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης της Ν.Δ., παραβλέποντας αυτό το οποίο με αυτό το έντονο ύφος ήθελε να αποτρέψει. 

Έτσι, θεωρείται σχεδόν φυσιολογικό κάποιοι να θέλουν να καπηλευτούν και να εκμεταλλευτούν κομματικά ένα έγκλημα που συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια και καταδικάστηκε από όλους. 

Σεισμός και προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ιαπωνία

Σεισμός και προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ιαπωνία

7,3 ΡΙΧΤΕΡ
Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις ακτές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Έβαλαν γκαζάκια έξω από το σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου


Ισχυρή ήταν η έκρηξη έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου  στην Κηφισιά. Οι δράστες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έβαλαν στο στόχαστρό τους δύο αυτοκίνηταΟι δράστες πυροδότησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό στις οκτώ το πρωί.

Σοκ στη Φθιώτιδα: 18χρονος σκότωσε τη γιαγιά του και ένα γείτονα


Διπλό φονικό τάραξε την κοινωνία του Μώλου στη Φθιώτιδα. Ένας 18χρονος, που συγκατοικούσε με την 89χρονη γιαγιά του, για άγνωστους λόγους ήρθε σε διαπληκτισμό μαζί της και σε κατάσταση αμόκ την μαχαίρωσε με συνέπεια η ηλικιωμένη να χάσει τη ζωή της.

Εξαίρεση αγροτών με χαμηλό εισόδημα από τον ΚΒΣ


Μια κατηγορία αγροτών, με πολύ μικρά εισοδήματα, δεν θα συμπεριληφθεί στη ρύθμιση για την τήρηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ για τους υπόλοιπους αυτό θα εφαρμοστεί το 2014.