Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Οι συντάξεις, βασική πηγή εισοδήματος για το 48,6% των νοικοκυριών

Με τις συντάξεις ζουν πλέον τα μισά ελληνικά νοικοκυριά, καθώς οι συνταξιούχοι καλούνται συχνά να συντηρήσουν τις οικογένειες των άνεργων παιδιών τους. Η αυξανόμενη ανεργία και η επακόλουθη δραστική μείωση του εισοδήματος οδηγούν πολλά νοικοκυριά να περικόπτουν δαπάνες ακόμη και για τα τρόφιμα, σε βάρος συχνά της ποιότητας.

Ανάπηροι χωρίς πάσο για τον ΟΑΣΘ

Σε απίστευτη ταλαιπωρία υπόκεινται ηλικιωμένοι και ανάπηροι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, που δεν πρόλαβαν να ανανεώσουν το Δελτίο Μετακίνησης ΑμεΑ (πάσο), ενώ βρίσκονται υπό την απειλή προστίμου από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Θεσσαλονίκη: Η οικιακή βοηθός και τρεις συμπατριώτες της πίσω από τη "χρυσή" ληστεία στην Τούμπα! Στοίχισε τη ζωή σε μια 95χρονη...

Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, η μεγάλη κλοπή που είχε γίνει σε σπίτι στην περιοχή της Τούμπας, τον Ιούνιο του 2013.Συνελήφθησαν σήμερα ως δράστες, τρεις Γεωργιανοί, ηλικίας 28, 30 και 31 ετών ενώ αναζητείται και 34χρονη συμπατριώτισσά τους, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Οι εκπληκτικότερες φωτογραφίες καταιγίδων

Ο Mike Hollingshead κερδίζει τον άρτο τον επιούσιο με έναν αρκετά δύσκολο, επικίνδυνο και συνάμα συναρπαστικό τρόπο: κυνηγά καταιγίδες... και τις φωτογραφίζει.

ΔΑΚΕ Ι.Τ: "Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ “ΠΗΓΗ” ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Σε μια περίοδο που η ενεργειακή φτώχεια εξαπλώνεται επικίνδυνα  με περίπου 350 χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η συγκυβέρνηση με “τυφλή υπακοή” στις εντολές της Τρόικας  προωθεί την εκποίηση του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ολοκληρώνοντας το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ που είχε ξεκινήσει με το “δούρειο ίππο” της διάσπασης της ΔΕΗ το 2010.

Οι φωτογραφίες της ημέρας


EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

47ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ 45ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μεγάλη απάτη με σπιρουλίνα: Εβγαλαν 300.000 € εξαπατώντας 78.000 άτομα

Σχεδόν 80.000 καταναλωτές, απ' όλη την ελληνική επικράτεια, έπεσαν θύματα της «κομπίνας» με την πώληση του δημοφιλούς συμπληρώματος διατροφής σπιρουλίνα, που αποκαλύφθηκε από τις διωκτικές αρχές.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ίσως ένα από τα πολύ σοβαρά προβλήματα της χώρας να είναι αυτό της παντελούς άγνοιας των κανόνων που διέπουν την οικονομική ιστορία


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
EBR
Οι αγορές και η ανάπτυξή τους είναι ένα φαινόμενο στενά δεμένο με την πρόοδο της οικονομικής δραστηριότητας των ανθρώπων. Ως εκ τούτου, υπακούει στους ίδιους κανόνες που διέπουν τις σχετικές συμπεριφορές.

Ε. Ζαρούλια: "Η χούντα Σαμαρά απελευθερώνει τρομοκράτες και στερεί το δικαίωμα ψήφου στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής"

Γραφείο τύπου
Έχασε τα λόγια του ο υπουργός του Σαμαρά, Αθανασίου στις καταγγελίες της Χρυσής Αυγής κατά την επίκαιρη ερώτηση της Ελένης Ζαρούλια

Η Συναγωνίστρια Ζαρούλια αναφέρθηκε αρχικά στην λάσπη του καθεστώτος και των φερεφώνων των καναλιών πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή επιδιώκει με λόγια και με πράξεις την κατάλυση της Δημοκρατίας και του Πολιτεύματος, την στιγμή που ως νόμιμο πολιτικό κόμμα έχει καταθέσει δήλωση στον Άρειο Πάγο πως δεν αποσκοπεί κάτι τέτοιο. Βέβαια, την ίδια ώρα η χούντα Βενιζέλου - Σαμαρά έχει καταλύσει κάθε έννοια δικαίου και διάκρισης των εξουσιών με τις παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη και την σκευωρία που έστησε κατά της Χρυσής Αυγής.

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Του Γιάννη Τζέκου
        Για  μια  ακόμα  φορά  το κατά τα  άλλα και κατ΄ ευφημισμόν  δημοκρατικό  μόρφωμα  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  έδωσε ένα  ακόμα μάθημα δημοκρατίας στους ΥΠΗΚΟΟΥΣ του Έλληνες πολίτες !!!
      Όχι –όχι μη πάει το μυαλό  στο καλό!! Μη  σκεφτείτε  ότι  αποφάσισε  να  ασχοληθεί με την αξιοποίηση και λιμνάζουσα  λιστα της  κας ΛΑΓΚΑΡΤ , ή  με τους υπεύθυνους και υπόλογους  έντιμους  διαχειριστές  της προμήθειας των εξοπλιστικών  προγραμμάτων  και της SIEMENS . Άλλωστε  τα  παραπάνω  αφορούν τα υπουργεία εσωτερικών και οικονομίας .

Όχι, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι κυνικοί οι λιμενικοί μας. Εσείς είστε επικίνδυνοι!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται αυτές τις μέρες το Λιμενικό Σώμα και οι γενναίοι άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν σ’ αυτό, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και κινδυνεύοντας κάθε στιγμή σε αντίξοες συνθήκες – και όχι μόνο καιρικές – για την ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων μας, τη διάσωση και τις διακομιδές ασθενών, είναι εξοργιστικός.

Κάμερα στο κεφάλι γερακιού αποκαλύπτει τον τρόπο που επιτίθεται στο θήραμά του (video)

Μικροσκοπικές κάμερες στα κεφάλια και την πλάτη γερακιώνπροσκόλλησαν επιστήμονες του κολεγίου Haverford στην Πενσιλβάνια, για να μελετήσουν πως τα πουλιά κυνηγούν τα θηράματά τους.

ΧΑΟΣ. Αλλάζουν πάλι τις αποδείξεις που θα μαζεύουμε το 2014

Αλλάζουν πάλι τις αποδείξεις που θα μαζεύουμε το 2014
Συνεχίζεται το αλαλούμ με το μέτρο της συλλογής αποδείξεων από τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα αποσύρεται η πρόταση που προέβλεπε να «μετράει» το 50% των αποδείξεων από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων. Έτσι το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται ξανά σε αναζήτηση άλλων εναλλακτικών προτάσεων.

Αλλάζουν όλα στην ασφάλιση των αυτοκινήτων -Τι ισχύει, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο

Αλλάζει προς το αυστηρότερο η διαδικασία ασφάλισης αυτοκινήτου και κλείνει η περίοδος χάριτος του ενός μήνα από τη λήξη και μέχρι να πληρωθεί το νέο ασφαλιστήριο.

Οι αλλαγές θα γίνουν με την προώθηση της εγκυκλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, με στόχο να διαμορφωθούν προδιαγραφές ασφάλισης που θα αντιστοιχούν στις αντίστοιχες προδιαγραφές στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Κεμπέκ: 5 νεκροί και 30 αγνοούμενοι από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας

Ο απολογισμός από την πυρκαγιά στον οίκο ευγηρίας Résidence du Havre του Κεμπέκ αυξήθηκε χθες βράδυ σε πέντε νεκρούς και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τις επόμενες ώρες, καθώς συνεχίζεται η έρευνα στα ερείπια, προειδοποίησαν σήμερα οι αρχές τονίζοντας ότι 30 άνθρωποι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι. "Επιβεβαιώνουμε τώρα τουλάχιστον πέντε θανάτους", ανακοίνωσε η υπηρεσία Ασφάλειας του Κεμπέκ.

Θεσσαλονίκη: Νεαρός απειλεί να ανατιναχθεί στον Λευκό Πύργο!


- Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ στον Λευκό Πύργο μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων περαστικών
- Ο νεαρός απειλεί να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά, που όπως υποστηρίζει κρύβει στις τσέπες του.
- Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες από το σημείο
- Στο σημείο ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας - Έβγαλε την κουκούλα που φορούσε ο νεαρός

Σάλος από την πρόταση του ΚΕΠΕ για δουλειά χωρίς μισθό στους νέους

Κυβέρνηση: Η δωρεάν εργασία δε λύνει το πρόβλημα

Κατάργηση του κατώτατου μισθού για νέους, έως ένα έτος από τη πρόσληψή τους, προκειμένου να δίνεται ισχυρό κίνητρο στις επιχειρήσεις και προγράμματα επιδότησης σε θυγατρικές των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, προτείνει το ΚΕΠΕ, ωστόσο η κυβέρνηση δεν συμφωνεί. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, " η δωρεάν εργασία για νέους δε λύνει το πρόβλημα της ανεργίας".