Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Αναβάλλεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ...
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο φόρο ακινήτων.

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη με κινέζικα στη Θεσσαλονίκη

Στις φλόγες παραδόθηκε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι μια αποθήκη κινεζικών ενδυμάτων και άλλων ειδών, στην οδό Γιαννιτσών, στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής και κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

ΑΓΡΟΤΕΣ Στους δρόμους για φορολογία και νέα ΚΑΠ

Σειρά κινητοποιήσεων ξεκίνησαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που συντάσσονται με την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τα φορολογικά μέτρα και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας

Ο «Ορίζοντας 2020» και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΙΤ) μπορούν να αποτελέσουν την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της Ευρώπης, δηλώνει ο Ευρωβουλευτής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς.


Τις προτεραιότητες για την ελληνική προεδρία της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δρ. Χρήστος Βασιλάκος, σε πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Α. Τσουκαλάς σήμερα στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Το μυαλό του Έλληνα! Πατέντα που κάνει το μάζεμα των ελιών παιχνίδι (Βίντεο)

Μία απίστευτη πατέντα σκέφτηκε ένας αγρότης από τα Κύθηρα σύμφωνα με την οποία το μάζεμα των ελιών είναι παιχνιδάκι.

Το μόνο που κάνει για να «ρίξει» τις ελιές είναι να κουνάει τα δάχτυλα του...

Εικόνες από την φωτιά στην Δυτική Θεσσαλονίκη


Ελεγχος σε δημοσίους υπαλλήλους που έβγαλαν πάνω από 100.000 στο εξωτερικό


ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Τον εξονυχιστικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι από το 2009 και μετά έστειλαν στο εξωτερικό χρηματικά εμβάσματα αθροιστικά άνω των 100.000 ευρώ, ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των ελεγχθησομένων φθάνει τους 2.000.

Επέζησε τρεις μέρες σε βυθισμένο ρυμουλκό στον Ατλαντικό

Παγιδευμένος στον βυθό του Ατλαντικού μέσα σε ένα αναποδογυρισμένο ρυμουλκό για τρεις ημέρες, ο Χάρισον Οτζέγκμπα Οκένε, παρακαλούσε για ένα θαύμα.

Ο νιγηριανός μάγειρας επιβίωσε αναπνέοντας το ολοένα συρρικνούμενο απόθεμα οξυγόνου. Το βίντεο της διάσωσης του Οκένε το Μάιο αναρτήθηκε έξι μήνες μετά και έγινε το απόλυτο viral μεσα σε μία εβδομάδα.

Νίκος Χουντής: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να θέσει σήμερα το θέμα της ονομασίας «φέτα» στο Κολέγιο των Επιτρόπων»

Η απώλεια για την Ελλάδα της αποκλειστικής χρήσης της ονομασίας «φέτα», στο πλαίσιο της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με τον Καναδά, που όλοι παραδέχονται εκτός από την κυβέρνηση, δεν ήταν αποτέλεσμα αμέλειας και λάθος χειρισμού. Ήταν εκ προμελέτης έγκλημα, που θα έχει μεγάλες αρνητικές συνέπειες σε βάρος της ελληνικής κτηνοτροφίας και οικονομίας.

Η Χρυσή Αυγή απαντά στις δηλώσεις Πελεγρίνη

Είναι πολιτική επιλογή της Χρυσής Αυγής να απέχει από το γελοίο πανηγύρι των φοιτητικών εκλογών που έχει μετατρέψει το ελληνικό πανεπιστήμιο σε τσίρκο κομματικών αντιπαραθέσεων.

Πρώτη κατοικία: Η επίθεση των Βρυξελλών στο όνομα του ανταγωνισμού


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η εκ μέρους του Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπροσώπου του Επιτρόπου του Όλι Ρεν υιοθέτηση των επιχειρημάτων της τρόικας όσον αφορά στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αποτελεί άλλη μια απόδειξη πως η ΕΕ παραμένει υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ και δεν είναι ακόμη σε θέση να διαμορφώσει δική της, ευρωπαϊκή, πολιτική.

Επεκτείνεται σε 100 ακριτικές περιοχές της χώρας το πρόγραμμα τηλεϊατρικής

Σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, από την Ορεστιάδα έως τη Γαύδο, επεκτείνεται το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τα υπουργεία Υγείας, Ναυτιλίας καθώς και το Διαδημοτικό Ιατρικό Δίκτυο. Η «σωτήρια» για την υγεία των ακριτών μας σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα συμπλήρωσε οκτώ χρόνια ζωής, έχοντας προσφέρει πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες σε τουλάχιστον 14.000 ανθρώπους.

Κατατίθεται αύριο το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 75% ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
Κατατίθεται αύριο, Πέμπτη, στη Βουλή, από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Σέρρες: Αυτό είναι το χωριό που επέστρεψε στη δραχμή!

Χωριό στις Σέρρες με 2.000 κατοίκους αποφάσισε μετά από λαϊκή συνέλευση να χρησιμοποιεί τη δραχμή!
Πρόκειται την Πηγή Σερρών, το πρώτο ελληνικό χωριό που υιοθέτησε αυτή την πρακτική.
Μια πρακτική που εφαρμόζεται σε χωριά της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, ενώ αντίστοιχες σκέψεις είχαν εκφραστεί παλαιότερα από τους δημάρχους Αγαθονησίου και Καστελόριζου.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕ... ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Την πραγματικά εντυπωσιακή ιστορική ομολογία ότι ο χαρακτηρισμός «Τούρκος» σήμαινε γάιδαρος στην οθωμανική εποχή και ήταν ένας άκρως υποτιμητικός χαρακτηρισμός, έκανε και μάλιστα σε δημόσια σύσκεψη, (1/12/2013), ο καθηγητής ιστορίας του πανεπιστήμιου Gazi της Άγκυρας, Cemalettin Taşkıran.

Φοιτητές έκαναν κατάληψη στο γραφείο του πρύτανη του ΑΠΘ(ΦΩΤΟ)

seleo apth katalipsi
Φοιτητές του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,
έχουν εισβάλλει στο γραφείο του πρύτανη, Ιωάννη Μυλόπουλου και έκαναν κατάληψη.

Μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ μελλοντικών εσόδων από την Αττική Οδό και τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου.

Ερώτηση του αναξάρτητου βουλευτή Νίκου Νκολόπουλου στην βουλή. Στην ερώτηση του ο κ Νικολόπουλος αναφέρει:
"Όπως αναφέρεται σε εμπεριστατωμένο άρθρο του Φώτη Κόλλια στην εφημερίδα  «Κυριακάτικη Δημοκρατία» στο φύλλο της 10ης Νοεμβρίου 2013:
«Στα μουλωχτά και λίγο προτού καταρρεύσει. στα τέλη Οκτωβρίου 2011, η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου είχε μεταφέρει στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) τα έσοδα που θα έχουν οι μελλοντικές γενιές από την Αττική Οδό και τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου ώστε να χρησιμοποιηθούν προεισπραττόμενα μέσω τιτλοποιήσεων για την ενίσχυση των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις και σε δεύτερο χρόνο για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.

ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ

Παρά τις θριαμβολογίες, οι αλλοδαποί παραγωγικοί επενδυτές κάθε άλλο παρά την Ελλάδα έχουν στην ατζέντα τους



του Κώστα Χριστίδη *