Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Ο Βασίλης Τακματζίδης υπηρέτησε την παράδοση με συνέπεια. Τι λέει ο γιος του Λευτέρης


Για πολλά χρόνια με την γλυκόλαλη φωνή του και το απαράμιλλο παίξιμο του με τα παραδοσιακά όργανα, το ούτι και το λαούτο διασκέδασε γενιές και γενιές. 

Απόστολος Λογοθέτης: Οι απόδημοι της Γερμανίας κρατούν την παράδοσή μας ζωντανή


«Μπορεί να βρισκόμαστε μακριά από την πατρίδα όμως σε κάθε ευκαιρία οι Έλληνες της Γερμανίας συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και δίνουν χρώμα Ελλάδας» μας είπε ο μουσικός Απόστολος Λογοθέτης που εργάζεται στην Γερμανία και αυτές τις ημέρες βρίσκεται για διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Νυμφόπετρα.

Νυμφόπετρα: Απρόσμενη συνάντηση με τους αδελφούς Κορεζελίδη


Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε, περνώντας από την ταβέρνα της κ. Βαρβάρας Καλπακίδου προχθές το απόγευμα. Συναντήσαμε τα αδέλφια Κορεζελίδη, Νικό, Θανάση και Γιάννη και στην πρόσκληση τους για ένα πότο δεν ήταν φυσικά δυνατόν να αρνηθούμε.

Αθανάσιος Καραφυλέας - Νυμφόπετρα: Είμαι υπερήφανος για τον Μακεδονομάχο παππού μου.


Δίκαια υπερηφανεύεται για το Μακεδονομάχο παππού του ο κ. Αθανάσιος Καραφυλέας κάτοικος Νυμφόπετρας και με θαυμασμό αναφέρεται σε αυτόν.

Χρήστος Μπακιρτζής: Κάθε φόρα που διαβάζω το βιβλίο με την ιστορία της Νυμφόπετρας συγκινούμε.


«Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το βιβλίο που γράψατε για την ιστορία της Νυμφόπετρας και κάθε φόρα συγκινούμε» μας είπε ο κ. Χρήστος Μπακιρτζής, τον οποίο συναντήσαμε στην πλατεία του χωριού.