Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Αντισυνταγματική η διαθεσιμότητα αποφάσισαν τέσσερα δικαστήρια

Η διαθεσιμότητα  παραβιάζει τόσο το Σύνταγμα, όσο και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, αποφάνθηκαν με επτά αποφάσεις τους τέσσερα δικαστήρια από διαφορετικές περιοχές της χώρας - Χίος, Ρέθυμνο, Ξάνθη και Μεσολόγγι.

Στη φυλακή οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στην Ιερισσό


Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες από την Ιερισσό Χαλκιδικής, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη τα νοσοκομεία


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω 24ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και εξάωρης στάσης εργασίας (9.00 - 15.00) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Διαβάστε τα νέα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τσουχτερά πρόστιμα στους οδηγούς  που «συλλαμβάνονται» να μην έχουν την άδεια οδήγησης ή να διαθέτουν διπλώματα που έχουν λήξει, αλλά και αλλαγές στον τρόπο έκδοσης αδειών οδήγησης, που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής από τη χώρα μας της αντίστοιχης κοινοτικής οδηγίας, προβλέπονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» 65 εκατ. ευρώ για τον αγροτουρισμό


Επιδοτήσεις από 35% έως 60% για τη δημιουργία αγροτουριστικών καταλυμάτων, καθώς και για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, δίνονται σε αγρότες, ιδιώτες ή και άνεργους στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», που υλοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Αναρρωτικές άδειες express


Τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις για να δικαιολογήσουν τις αναρρωτικές άδειες, βάζει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 Της Φανής Σοβιτσλή

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ «Το δημόσιο δεν έχασε ούτε ευρώ»


Άνω τελεία βάζει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στα πολιτικά σχέδιά του, τα οποία προέβλεπαν κατάθεση ώς το Πάσχα αίτησης στον Άρειο Πάγο για τη δημιουργία πολιτικού φορέα, και επικεντρώνεται στη δικαστική μάχη που έχει ενώπιόν του για την υπόθεση με τα «45άρια».

 Του Βαγγέλη Πλάκα

Ποιες είναι οι 4 ''δεξαμενές'' για απολύσεις-εξπρές



Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι
Την ώρα που η τρόικα απαιτούσε 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι να οδηγηθούν στην έξοδο το 2014 εκ των οποίων 7500 έως το Δεκέμβριο του 2013, η δικομματική κυβέρνηση αντιπροτείνει 15.000 απολύσεις συνολικά έως το 2014 , επιμερισμένες σε 4000 έως το Δεκέμβριο του 2013 και 11.000 έως το Δεκέμβριο του 2014.

Πτώση λεωφορείου σε χαράδρα 200 μ. στις Άνδεις


Τουλάχιστον 33 νεκροί και 10 τραυματίες.


Πολύνεκρο τροχαίο στο Περού. Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα από ύψος 200 μέτρων. Τουλάχιστον 33 είναι νεκροί και 10 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.
"Υπάρχουν 33 νεκροί και δέκα τραυματίες", είπε η επικεφαλής του τομέα Υγείας στη βόρεια περιφέρεια Λιμπερτάντ.

ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ. Φλόγα ανθρωπιάς από τον περαστικό που έσωσε τον 50χρονο στα Βριλήσσια


«Το έκανα από ανθρωπιά. Είδα έναν άνθρωπό να καίγεται. Δεν μπορούσα να τον αφήσω. Σταμάτησα με το αυτοκίνητο και τον κάλυψα με την ηλιοπροστασία του αυτοκινήτου και έτσι έσβησα τις φλόγες και σώθηκε», λέει ο Τάσος Μυλωνίδης, ο άνθρωπος που χθες στα Βριλήσσια έσωσε των 50χρονο άνεργο που αυτοπυρπολήθηκε προσπαθώντας να θέσει τέλος στη ζωή του.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας νέος Γ.Γ του ΚΚΕ


Με μια λιτή μεταμεσονύκτια ανακοίνωση το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου συνεδρίου με την εκλογή νέας επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε νέο Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του κόμματος τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα. Η κυρία Παπαρήγα παραμένει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.
Στο βιογραφικό του νέου γενικού γραμματέα που διένειμε το ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

Τα επεισόδια της Πάτρας (και όχι μόνο)



Της Αναστασίας Μανωλοπούλου

Εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε μπει σε περίοδο κρίσης.
Κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε μέρα η Ελληνική κοινωνία βουλιάζει στην μαύρη τρύπα που ολοένα και την “ρουφά” στα σπλάχνα της.
Κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε μέρα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζουν το προσωπικό τους αδιέξοδο και παλεύουν με τα δικά τους “θεριά”.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Αρχίζει η διαχείριση


Άρχισε να λειτουργεί το μοναδικό κέντρο πρώτης υποδοχής μεταναστών. Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Φυλάκιο Έβρου, ακριβώς εκεί όπου στεγάζεται και το κέντρο κράτησης. Χθες, τις υπηρεσίες επιθεώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

 Του Κώστα Καντούρη

ΑΓΟΡΑ Αρχίζει από τις 24 Απριλίου το πασχαλινό ωράριο


Από την Τετάρτη 24 Απριλίου τίθεται σε ισχύ στην αγορά της Θεσσαλονίκης το συνεχές ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών ενόψει των εορτών του Πάσχα. Το εορταστικό ωράριο θα ισχύσει μέχρι τις 7 Μαΐου.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ) τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. Τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τη 1 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 7 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.