Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΕΜΠΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ

Ο αναβαθμισμένος ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι καθοριστικός για την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Επί του παρόντος, γίνεται προσπάθεια να υιοθετηθούν, από την μια, αναπτυξιακές πολιτικές και, από την άλλη, να εξεταστεί η βιωσιμότητα των πολιτικών και η δημοκρατική νομιμοποίηση της τρόϊκας, μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ξεκίνησε η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΚ στις 5 Νοεμβρίου 2013. Έτσι, χρήσιμο είναι να γνωρίζουμε ότι η συνεργασία μεταξύ Προεδρίας και Κοινοβουλίου δεν περιορίζεται στην μεσολάβηση στο πλαίσιο της διαδικασίας «συναπόφασης», αλλά επεκτείνεται και σε άλλα πεδία.

του Λεωνίδα Αντωνακόπουλου * 
EBR

ΑΓΡΟΤΕΣ Ζεσταίνουν τα τρακτέρ

Σε δύο γραμμές κινούνται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών όσον αφορά τον σχεδιασμό των αντιδράσεών τους στα ζητήματα που τους απασχολούν.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Στη μία πλευρά η Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) του ΚΚΕ, που έχει ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις με την έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες, και από την άλλη οι υπόλοιπες οργανώσεις, που επιδιώκουν επίλυση των ζητημάτων μέσω διαβούλευσης με κυβερνητικά στελέχη.

Τα πιο επικίνδυνα ταξίδια της Ευρώπης. Δείτε φωτογραφίες











Εμπειρίες για λάτρεις της αδρεναλίνης. Αποδράστε τώρα!Όλοι ξέρουμε ότι η Γηραιά Ήπειρος είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για τον πολιτισμό, την ιστορία και τη γαστρονομία της, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να σας προσφέρει μερικές από τις μεγαλύτερες συγκινήσεις. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορέσετε τις μπότες σας και να σβήσετε από την ατζέντα σας τα μουσεία. Στη θέση τους σημειώστε παγετώνες, ηφαίστεια, πελώρια κύματα και αλπικά μονοπάτια.

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΤΑ ΜΜΕ

Το 2014 μπορεί να αποδειχθεί μία εξαιρετικά οδυνηρή χρονιά για τα εγχώρια μέσα μαζικής επικοινωνίας, καθώς βέβαια και για τους εργαζόμενους σε αυτά.

Σε αυτό το ζοφερό τοπίο, θετικές είναι οι εξελίξεις που παρατηρούνται στον ηλεκτρονικό Τύπο, ο οποίος, όμως, παρά την ταχεία διείσδυσή του στις συνήθειες του κοινού, για την ώρα αντιμετωπίζει και αυτός σοβαρά προβλήματα εσόδων.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου*
EBR

Aνακοίνωση Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών

"Στις 8/1/14 η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Αθήνα στήθηκε η φιέστα της ανάληψης. Κακόγουστο αστείο, χειρότερο από κάθε άλλη φορά, σε μια χώρα ερημωμένη, ερειπωμένη από την πολιτική αυτής της κυβέρνησης, αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αν «πιάσουμε» τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των απορριμμάτων θα αποζημιώνουμε εργολάβους;

·  
·       Ο όρος για την υποχρέωση παράδοσης  «εγγυημένης ποσότητας»  απορριμμάτων στις συμβάσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία
·          Ερώτηση Ν. Χουντή στην Κομισιόν

Ερώτηση προς την Επιτροπή κατέθεσε σήμερα ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής  στην οποία αναφέρει ότι ο «όρος για εγγυημένη ποσότητα που έχει τεθεί στη σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ανάδοχο στο έργο "ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων παραβιάζει την οδηγία πλαίσιο για τα απόβλητα 2008/98/ΕΚ».

Τρομοκρατία: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διάλεξε στρατόπεδο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αφού επί δεκαετίες ολόκληρες προσφέρθηκαν απλόχερα ηθική και (δυστυχώς) κοινοβουλευτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία και στους τρομοκράτες, τώρα χύνονται κροκοδείλια δάκρυα επειδή ένας από αυτούς αποφάσισε να παραβιάσει τους όρους της άδειάς του και να συλλαβίσει ένα κείμενο – επιτομή ηθικής νομιμοποίησης, η οποία πλέον περιλαμβάνει και τα μνημόνια!

Στάση εργασίας 11.00-15.00 των νοσοκομειακών γιατρών


Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι προχωρούν σήμερα Πέμπτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι συντονίζουν τη δράση τους με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καθώς και άλλους υγειονομικούς φορείς.

Φιλία ετών διαλύθηκε... για ένα βαρέλι λίρες

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ένας κάτοικος Τρικάλων, όταν ο «συνέταιρος» και φίλος του, τον εγκατέλειψε, μετά από την ανακάλυψη ενός βαρελιού γεμάτο με λίρες.

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε γνωστός δικηγόρος των Τρικάλων, όταν ένας κάτοικος του γνωστοποίησε τον λόγο της επίσκεψης του.

Αλαλούμ με το νέο φόρο υπεραξίας

Στον πάγο βρίσκονται χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων εξαιτίας της αδυναμίας των συμβολαιογράφων, λόγω κενών στη νομοθεσία, να υπολογίσουν τον νέο φόρο υπεραξίας 15% που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014. Ο φόρος υπεραξίας επιβάλλεται στους πωλητές ακινήτων και προκύπτει από τη διαφορά της τιμής κτήσης και την τιμή πώλησης του ακινήτου.