Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Θυελλώδεις άνεμοι στη βόρεια Γαλλία - 250.000 σπίτια χωρίς ρεύμα.


Η καταιγίδα Aurora, που έφτασε στη Γαλλία από τον κοντινό Ατλαντικό, έφερε «θυελλώδεις ανέμους» τη νύχτα από την Τετάρτη έως την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στο βόρειο μισό της χώρα. Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου επηρέασαν τις ακτές της Νορμανδίας έως και 175 χλμ. την ώρα.

Εργασίες διαγράμμισης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες διαγράμμισης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021.

Αρχίζει η εκπαίδευση των πρώτων Ελλήνων δασοκομάντος.

Στην φάση της υλοποίησης μπήκε από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η διαδικασία για την δημιουργία Σώματος δασοκομάντος, με 500 συμμετέχοντες, οι οποίοι προγραμματίζεται να είναι στην διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ξεκινά η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων.


Ξεκινά η πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, όπως ανακοινώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ και σε περισσότερες μέρες λόγω του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Οι Βίκινγκς πρόλαβαν τον Κολόμβο και έφτασαν πρώτοι στην Αμερική

Ο Κολόμβος δεν ήταν σίγουρα ο πρώτος Ευρωπαίος που διέσχισε τον Ατλαντικό και έφθασε στην Αμερική.

Οι Σκανδιναβοί Βίκινγκς είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό και είχαν «κατακτήσει» την Αμερική τουλάχιστον από το 1021 μΧ, δηλαδή ακριβώς πριν 1.000 χρόνια και περίπου 4,5 αιώνες νωρίτερα από ό,τι την ανακάλυψε ο Κολόμβος.

Πάτερα παίξε της λίρας ψαλμωδία.

Πάτερα μια επιθυμία σου ζητώ για χάρη των παιδιών μας. Παίξε το κεμεντζέ να ιάσει η ψυχή μας. Παίξε τραγούδια θλιβερά για το κακό το ριζικό μας. Παίξε τραγούδια της χαράς για να ξαναβρούμε την ελπίδα. Όπως τότε σαν ήμασταν παιδιά και με το τραγούδι και τον χορό ονειροπολούσαμε για χρόνια ξέγνοιαστα και καλά.