Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες στα δυτικά μετά το μεσημέρι περιμένουμε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ: Η ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


Νίκος Κατσαρός
Π.Πρόεδρος Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων(ΕΦΕΤ)
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Στις 16 Οκτωβρίου 2010 εγκρίθηκε απο την UNESCO στην Ναϊρόμπι της Κένυα η Μεσογειακή Διατροφή ως μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Την πρόταση υπέβαλαν η Ισπανία, η Ιταλία ,η Ελλάδα και το Μαρόκο.

Υπεγράφη απόφαση για οικονομική ενίσχυση αγροτών σε περιοχές Natura 2000

Υπεγράφη απόφαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, για οικονομική ενίσχυση αγροτών σε περιοχές Natura 2000, με στόχο την προστασία και βελτίωση των Οικοτόπων.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ Πρόγνωση με ένα ένα… κλικ

Ένα νέο σύμμαχο στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού έχουν πλέον οι Ελληνίδες. Πρόκειται για την πρωτοπόρα και βραβευμένη ηλεκτρονική εφαρμογή Mastos για iPhone και iPad, την πρώτη του είδους στην Ελλάδα, που διατίθεται δωρεάν και έχει ως στόχο να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τις γυναίκες σχετικά με τη νόσο.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Ασπίδα απέναντι στον καρκίνο η ελιά

Καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους, σύμφωνα με μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης.

Στο εξωτερικό αναζητούνται οι γονείς της ανήλικης που άρπαξαν οι τσιγγάνοι

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Τους φυσικούς γονείς της τετράχρονης ξανθιάς και με καταγαλάνα μάτια «Μαρίας», όπως την αποκαλούν οι αστυνομικοί, που απήγαγε το ζευγάρι των τσιγγάνων και βρέθηκε στον οικισμό των Φαρσάλων, αναζητούν οι Αρχές.

Προσωρινή δικαίωση για 91 σχολικούς φύλακες του δήμου Θεσσαλονίκης

Προσωρινή διαταγή με την οποία επιστρέφουν στις θέσεις τους 91 σχολικοί φύλακες του δήμου Θεσσαλονίκης, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Εκλογές στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου Παπαδιαμαντοπούλου 17α στην Πάτρα, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου ώρα 18:30 - 21:30 και σε περίπτωση μη απαρτίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ώρα 18:30 - 21:30. με όσα μέλη είναι παρόντα.

Συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 26 Οκτωβρίου

Δελτίο τύπουΗ Χρυσή Αυγή είναι εδώ! Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Σταθμό Λαρίσης. 
Οι Έλληνες Εθνικιστές στέλνουν το ηχηρό μήνυμα ενάντια στις άδικες, παράνομες, αντισυνταγματικές και αμιγώς πολιτικές διώξεις κατά του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου και των δύο βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.

Νέος Μητροπολίτης Αργολίδος ο Ηγούμενος της Ι.ΜΟΝΗΣ Σαγματά Ἀρχιμ.Νεκτάριος Ἀντωνόπουλος!


Μὲ πολὺ ἐνθουσιασμὸ δέχτηκε τὸ πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας καὶ οἱ Ἀργολιδεὶς ,πρὸ ὀλίγου, τὴν ἐκλογὴ ἀπὸ τὴν Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας , τοῦ γνωστοῦ Κληρικοὺ καὶ συγγραφέως π.Νεκτάριου Ἀντωνοπούλου, ὡς Μητροπολίτου Ἀργολίδος.

Επιστήμονες «απενεργοποίησαν» το χρωμόσωμα που προκαλεί το σύνδρομο Down


 
Αμερικανοί επιστήμονες προέβησαν σε μία πολύ σημαντική ανακάλυψη καθώς κατάφεραν να «απενεργοποιήσουν» εργαστηριακά το χρωμοσωμικό αντίγραφο που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη του συνδρόμου Down.

Ορόσημο στην ιστορία της πυρηνικής σύντηξης – Επιστήμονες αντέγραψαν για πρώτη φορά τον Ήλιο

Ένα σημαντικό ορόσημο στη διαδρομή για τον υπέρτατο στόχο της παραγωγής ενέργειας από θερμοπυρηνική σύντηξη
κατάφεραν να περάσουν Αμερικανοί ερευνητές, αντιγράφοντας σε εργαστηριακές συνθήκες τον τρόπο με τον οποίο ο ήλιος παράγει την ενέργειά του.

Χιλιάδες θέσεις εργασίας από τη ριζική ενεργειακή αναβάθμιση σε κτήρια

Βαθιά ανάσα στο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την Ευρώπη και ιδίως χώρες όπως η Ελλάδα, αναμένεται να δώσει ο κλάδος της ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων και κτηριακών εγκαταστάσεων εν γένει.

Πώς θα μοιραστούν τα ταμεία 12,1 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό

ΣΕ ΟΓΑ - ΙΚΑ Η ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ
Αναλυτικά στοιχεία για το πώς διαμορφώνονται τα ποσά επιχορηγήσεων των ασφαλιστικών ταμείων από τον τακτικό προϋπολογισμό, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Δεκαεπτά συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας

Σε 17 συλλήψεις και 285 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Αντιμέτωποι με το μυστήριο της Κέρου οι αρχαιολόγοι

Συμπόσιο με τίτλο «1963-2013: Πενήντα χρόνια συστηματικών ερευνών στην Κέρο» έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την έναρξη της συστηματικής αρχαιολογικής έρευνας στο νησί, όπου το καλοκαίρι του 1963 διαπιστώθηκε εκτεταμένη αρχαιοκαπηλική δραστηριότητα.

Εύβοια: Θρήνος για την 33χρονη που χαροπάλευε για 16 μέρες

Για δεκαέξι ολόκληρες μέρες πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε κρίσιμη κατάσταση. Για μερόνυχτα ήταν στο πλευρό της η οικογένεια της.
Χθες όμως "λύγισε" και δεν κατάφερε να επιστρέψει στην Εύβοια ζωντανή. Η άτυχη κοπέλα βρίσκονταν σε αυτοκίνητο και πήγαινε στα Ψαχνά.

O Γκρούεφσκι αποκάλεσε την Ελλάδα «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας»

Επιμένει προκλητικά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι. 
Μιλώντας την Πέμπτη σε μέλη του κόμματος του, αποκάλεσε την Ελλάδα… «Former Ottoman Province of Greece (Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας), σχολιάζοντας τη χρήση του όρου «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (FYROM) από την ελληνική πλευρά.

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Βρυξελλών


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι προφανές πως όσος καιρός κι’ αν περάσει, όσα πακέτα δανείων και αν λάβουμε, όσα χρηματοδοτικά κενά και αν δημιουργηθούν, θα επιστρέφουμε πάντα στο θεμελιώδες πρόβλημα, αυτό που καθόρισε τη μοίρα της χώρας μας τα τελευταία επώδυνα χρόνια και, όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να την καθορίζει για αρκετά ακόμη.

Σέρρες: Αναγνωρίστηκε ο κακοποιός που λήστεψε και γρονθοκόπησε 53χρονο

Δυο εβδομάδες έρευνας ήταν αρκετές για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του νεαρού οδηγού που λήστεψε έναν 53χρονο ο οποίος έκανε ωτοστόπ στην περιοχή Δημητρίτσι των Σερρών, στις 4 Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο 21χρονος Βούλγαρος δεν έχει εντοπιστεί ακόμη και αναζητείται.

Παπαγεωργόπουλος: Δεν είναι δυνατόν να είναι στη φυλακή ένας «παντελώς αθώος» άνθρωπος

Επιστολή με την οποία παρουσιάζει την επιχειρηματολογία του ενόψει της εκδίκασης της έφεσης του στο πενταμελές Εφετείο έστειλε μέσα από τις φυλακές Διαβατών ο καταδικασμένος για υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Στο νοσοκομείο ο Φώτης Κουβέλης

Στο νοσοκομείο ο Φώτης Κουβέλης
Στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» διακομίστηκε το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που βρισκόταν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο πριν αναχωρήσει για περιοδεία στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Θεσσαλονίκη: Κλειστή η εσωτερική περιφερειακή οδός λόγω διαρροής υδάτων

Κλειστή είναι από τις 2.30 τα ξημερώματα η εσωτερική περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς δυτικά, λόγω διαρροής υδάτων στο οδόστρωμα.

Βάζουν χέρι στο εφάπαξ του Δημοσίου

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ
Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει δημοσίους υπαλλήλους που έχουν δανειοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και βγαίνουν στη σύνταξη.

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την άρνηση της διοίκησης του ΑΠΘ να στείλει τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων

Ποινικές ευθύνες σε βάρος των πρυτανικών  αρχών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την άρνησή τους να συντάξουν καταλόγους με τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων, αναζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε εντολή να γίνει προκαταρκτική έρευνα για το θέμα, ώστε να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος της διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Γόρδιος δεσμός ξανά το δημόσιο

Σε γόρδιο δεσμό αναδεικνύεται και πάλι το θέμα του Δημοσίου καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προσκρούουν στη σκληρή στάση της τρόικας.

Βρέθηκε πτώμα σε παραλία της Θεσσαλονίκης

Πτώμα ανδρός, μετρίου αναστήματος, 65 ετών περίπου, που φορούσε μπλε μαγιό με άσπρη ρίγα, εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονίκη.

Στα 96 μπαίνει σήμερα ο Μητσοτάκης

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος κλείνει τα... 95.
Γεννημένος στις 18 Οκτωβρίου 1918, ο κ. Μητσοτάκης παραμένει ένας από τους μακροβιότερους Έλληνες πολιτικούς.

Άγρια δολοφονία πρατηριούχου στην Χαλκιδική

Σοκ προκαλεί η άγρια δολοφονίας ενός 32χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ της Πέμπτης.

Το νερό αδυνατίζει - Πότε πρέπει να το καταναλώνετε για να δείτε αποτέλεσμα

Στη πιο γνωστή χημική ένωση το Η2Ο, δηλαδή το γνωστό σε όλους μας νερό βρίσκεται, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το ...μυστικό για ιδανικές αναλογίες.
Σύμφωνα με τους ερευνητές της Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Σαριτέ στο Βερολίνο όσοι συνηθίζουν να πίνουν δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα, ανεξάρτητα από τη διατροφή τους, χάνουν δύο κιλά περισσότερα από τους υπολοίπους. Και αυτό γιατί, όπως εκτιμούν οι ειδικοί το νερό δημιουργεί αίσθημα κορεσμού και περιορίζει την επιθυμία για φαγητό.