Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Μπορεί να αποτραπεί το ιστορικό μας τέλος;


Tου Xρήστου Γιανναρά
O Aντώνης Mπενάκης πρόσφερε στο ελληνικό κράτος τις ιδιωτικές του συλλογές για να ιδρυθεί το Mουσείο που φέρει το όνομά του. Δώρισε το κτήριο του πατρικού του σπιτιού για να στεγαστεί το Mουσείο. 
Πρόσφερε και το απαιτούμενο οικονομικό κεφάλαιο για να μπορεί να λειτουργήσει. Γιος του Eμμανουήλ Mπενάκη (επίσης εθνικού ευεργέτη, επανειλημμένα υπουργού, δημάρχου Aθηναίων) και αδελφός της Πηνελόπης Δέλτα, ο «Tρελλαντώνης» έδωσε την ψυχή του στο μουσείο που έστησε, παρά το φόρτο και άλλων παράλληλων δραστηριοτήτων κοινωνικής προσφοράς.

Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης: Ποιους επηρεάζει

Η αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο έτη (από τα 65 στα 67) αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων στα όρια συνταξιοδότησης όλων των ενδιάμεσων περιπτώσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το όριο ηλικίας για την καταβολή μειωμένης σύνταξης θα αυξηθεί από τα 60 στα 62 έτη. Ανάλογη θα είναι η αύξηση σε όλα τα λεγόμενα «ενδιάμεσα» όρια ηλικίας, ενώ συζητείται μόνο η «διάσωση» όσων ασφαλισμένων θεμελιώνουν εφέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

«Χρυσή Αυγή» Τρομοκρατική επίθεση στην Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων


Γραφείο τύπου
Άγνωστοι εισέβαλαν σήμερα τα ξημερώματα και προκάλεσαν φθορές στα γραφεία της νεοσύστατης Τοπικής Οργάνωσης του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή στα Νότια Προάστια, τα οποία βρίσκονται επί της Λ. Ποσειδώνος στον Άλιμο. Οι... "γνωστοί - άγνωστοι" έσπασαν την εξώπορτα του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία, ανέβηκαν στον 2ο όροφο και με κλοτσιές έσπασαν την πόρτα του γραφείου.

Στον δρόμο των ψευδαισθήσεων

Του Σταύρου Λυγερού
(Πηγή : http://news.kathimerini.gr)
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν για το πακέτο των περικοπών και των νέων φόρων, αλλά μόνο όταν η τρόικα ανάψει το «πράσινο» φως θα ξέρουμε ότι το πακέτο οριστικοποιήθηκε. 
Στην Αθήνα εκφράζουν αισιοδοξία, αλλά και ότι ο δρόμος δεν είναι χωρίς εμπόδια. Δεν είναι μόνο η απαίτηση του ΠΑΣΟΚ να εξασφαλισθεί η επιμήκυνση πριν από την ψήφιση του πακέτου. Είναι κυρίως η αντίθεση μεταξύ του ΔΝΤ και του ευρωιερατείου.

Το στρατηγικό παιχνίδι που παίζει η Τουρκία στην πλάτη των μουσουλμάνων της Θράκης: Τα κοιτάσματα του Μπάμπουρα και το μισό Αιγαίο


Του Σάββα Καλεντερίδη
Η στρατηγική της Τουρκίας που κρύβεται πίσω από το παιχνίδι που παίζει στην πλάτη των μουσουλμάνων στη Θράκη
Η Τουρκία, αν και διαθέτει -ή ισχυρίζεται ότι διαθέτει- τουρκικές μειονότητες σε περισσότερες από δέκα πέντε χώρες, μέχρι στιγμής μόνο δυο από αυτές έχει περιλάβει σε έναν γεωπολιτικό σχεδιασμό με ιδιαίτερες πτυχές που σχετίζονται και με το ζήτημα της εκμετάλλευσης ενεργειακών πηγών αλλά και της μεταφοράς ενεργειακών αγαθών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη κεντρικής στρατηγικής και αντίστοιχων πολιτικών, με την εφαρμογή των οποίων οι μειονότητες θα μετατρέπονταν σε πολύτιμα εργαλεία στα χέρια της Άγκυρας, για την επίτευξη των γεωπολιτικών και των πολιτικών στόχων που είχε θέσει το τουρκικό κράτος.

«Χρυσή Αυγή» Η Μέρκελ ως φύλακας των γερμανικών κεφαλαίων

Η επικεφαλής των ευρωπαίων τοκογλύφων έρχεται στην Ελλάδα για να περιφρουρήσει τα γερμανικά κεφάλαια και τα υπερκέρδη του τραπεζικού συστήματος. Δεν μας παρέχει στήριξη, αλλά διαιωνίζει την οικονομική κατοχή της Πατρίδας μας.


Η πείνα οδηγεί εκατοντάδες οικογένειες στα κοινωνικά παντοπωλεία


Αντιμέτωπες με τον εφιάλτη της πείνας βρίσκονται πλέον εκατοντάδες οικογένειες στη Θεσσαλονίκη, καθώς αδυνατούν να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Αποτέλεσμα είναι να καταφεύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία των κατά τόπους δήμων, στα οποία όμως λόγω της μεγάλης ζήτησης υπάρχουν λίστες αναμονής.

 Της Φανής Σοβιτσλή
 ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΠΟΥΚΑ

Πρωτιά για το Κέντρο Αγροτοδιατροφικής Επιχειρηματικότητας


Απόφοιτοι πανεπιστημίου με μεταπτυχιακά, άτομα με ιδιαίτερη μόρφωση έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να εκπαιδευτούν στο Κέντρο Αγροτοδιατροφικής Επιχειρηματικότητας, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα, που θα λειτουργήσει από τις 23 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θέρμη.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Θεσσαλονίκη: Νοίκιαζε διαμερίσματα ενώ δεν ήταν δικά του


Συνελήφθη, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, πρωινές ώρες της 05-10-2012, 57χρονος για «Απάτη κατ΄ εξακολούθηση».

ισαγγελέας στο ΑΧΕΠΑ για τις ελλείψεις


ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΤ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ των εισαγγελικών αρχών προκάλεσε η αναφορά του διευθυντή της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με την οποία τελειώνουν τα στεντ (ενδοστεφανιαία προθέματα) και τα περιστατικά ασθενών με έμφραγμα δε θα μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν.

Μας τα 'παν κι άλλοι


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΊΤΣΙΔΗ
Δεν πρωτοτύπησε ο Τσίπρας με τον ΟΠΑΠ. Τα ίδια έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου, επερχόμενος προς το Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα εξαγόραζε τις μετοχές του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom και θα κρατικοποιούσε πάλι την «Ολυμπιακή». Ο κρατικός ΟΤΕ ήταν εκείνος που για να βάλεις τηλεφωνική γραμμή έπρεπε να μεσολαβήσει τουλάχιστον ο ιδιαίτερος βουλευτή.