Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο πιο ψηλός ουρανοξύστης

 
Το 2015 θα ξεκινήσει στο Αζερμπαϊτζάν η οικοδόμηση του πιο ψηλού κτιρίου στον κόσμο, 1050 μέτρων, που είναι 220 μέτρα ψηλότερα από το σημερινό ουρανοξύστη Burj Khalifa στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ.

Τι απέγιναν εκείνοι οι “πατριώτες”;

Aγαπητέ κύριε Διευθυντά,
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δώσει στον Ελληνικό λαό ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, τώρα μάλιστα που πάει για αρχηγός, δύο μόνο ακριβείς (δηλαδή, όχι «πειραγμένους») αριθμούς:
α) Πόσο τοις εκατό από το κόστος των μέτρων που επιβάλουν τα Μνημόνια πληρώνουν οι φτωχοί (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες κτλ.) και
β) Πόσο τοις εκατό πληρώνουν οι πλούσιοι και πολύ πλούσιοι (σκάφη, πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα, θερινά ανάκτορα κτλ.).
Απλά πράγματα και χωρίς φλυαρίες. Δύο ξερούς αριθμούς, χωρίς λόγια!

Ο Σόιμπλε “απάντησε” σε Ελλάδα και Παπούλια

Την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ επιχειρούσε, με τη μεσολάβηση του Μάριο Μόντι, να βρει μια συμβιβαστική λύση με τον Λουκά Παπαδήμο, για να δώσει το Eurogroup το «πράσινο φως», προκειμένου να δρομολογηθεί το Μνημόνιο ΙΙ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωνε ότι ο… σωφρονισμός της Ελλάδας εξελίσσεται σε προσωπική «βεντέτα» για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Ο Λαφοντέν “κάρφωσε” τη Μέρκελ

Η σχετικά αδιασάλευτη ηγεμονία της Άνγκελα Μέρκελ στην πολιτική ζωή της Γερμανίας, στηρίζεται κατά ένα μεγάλο βαθμό και στο γεγονός ότι είναι προφανής και ορατή η απουσία ενός «αντίπαλου δέος», σε επίπεδο πολιτικής προσωπικότητας, στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ολυμπιακός… σαν το ΚΚΕ

Παρακολουθήσαμε την περασμένη Τρίτη την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στη Μόσχα με τη Ρούμπιν Καζάν και αμέσως ήρθε στο μυαλό το ερώτημα: Υπάρχει ο Ολυμπιακός εξωτερικού και εσωτερικού; Κάτι σαν το… παλιό ΚΚΕ;

Ο Ρόμνεϊ απέκτησε πρόβλημα

Στις προεδρικές εκλογές του 2008, στις οποίες ο Μπάρακ Ομπάμα έκανε υγιεινό περίπατο, το ενδιαφέρον από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών είχε εστιαστεί στο Νο2 του ψηφοδελτίου που έθεσαν ενώπιον της κρίσης του αμερικανικού λαού.

“Ελιγμός” παπανδρεϊκών με Χρυσοχοϊδη!

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ήταν το πρώτο κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που… πυροβόλησε τον Γιώργο Παπανδρέου, αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν το Κίνημα στην πρωτοφανή σημερινή πολιτική κατάρρευση. Η κριτική που άσκησε, ενόχλησε, για τον πρόσθετο λόγο ότι θεωρήθηκε πως ξεπέρασε τα όρια, φτάνοντας σε σημείο προσωπικών προσβολών.

Μονόδρομος η αμφίπλευρη διεύρυνση

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις για την προσχώρηση του Μάκη Βορίδη και του Άδωνη Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία. Προσωπικά εκτιμώ ότι η πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αρκεί να στρέψει το βλέμμα του και προς την… άλλη κατεύθυνση ώστε να αναδειχθεί ο πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας της κεντροδεξιάς.

Δυο “γαλάζιοι” στις Βρυξέλλες

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει διαχρονικά το κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκό κόμμα της χώρας, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν σε επίπεδο θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στελέχη της.

Καλοί οι νόμοι, αλλά να εφαρμόζονται

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ
Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και είναι θέμα χρόνου να τη σπρώξουν για να κάνει το ολέθριο βήμα. Τα πάντα καταρρέουν και το ελληνικό ποδόσφαιρο πασχίζει να κρατήσει στα χέρια του τα κεκτημένα. Τα κεκτημένα που εξέθρεψαν παθογένειες και αρρωστημένα φαινόμενα που προκαλούν θανάσιμες παρενέργειες σε όλα γύρω τους.

Το ΠΑΣΟΚ που σχεδιάζει ο Βενιζέλος

Είναι γεγονός πως η επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, αυτής της «επιτέλους» αλλαγής του Προέδρου, δεν θα είναι η ευκολότερη.
Η δικαιολογημένη αγανάκτηση της κοινωνίας, για την πράσινη παράταξη, αποτυπώνεται όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις, αλλά και στον τρόπο που τα ίδια τα στελέχη λειτουργούν μεταξύ τους.
Το στοίχημα δεν είναι μόνο με ποιους όρους θα γίνει η επιβεβλημένη αυτοκάρθαση, αλλά και από ποιους.

Ηγέτης είναι…

Σύμφωνα με μια κοινωνιολογική προσέγγιση των ανθρώπινων σχέσεων, η ζωή μας είναι, μεταξύ άλλων, ένα άθροισμα συμπτώσεων. Μοιρολατρικό έτσι; Σε κάθε περίπτωση πάντως, στην προσωπική ατζέντα του μέλλοντος του καθενός, θα πρέπει να κατέχει δεσπόζουσα θέση η διαρκής, επίμονη και συνειδητή προσπάθεια να μην τρέχουμε πίσω από τα χαμένα χρόνια της ζωής μας.

Μας δανείζουν… μόνο για το χρέος

Ο μεγάλος συμβιβασμός που φαίνεται ότι επετεύχθη στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Λουκά Παπαδήμο, με τη μεσολάβηση του Μάριο Μόντι, προκειμένου να εγκρίνει το Eurogroup της Δευτέρας τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, αφορά στον ξεκάθαρο προσδιορισμό της…

Είμαστε Όλοι Έλληνες [ #WeAreAllGreeks #18F ]Δείτε το βίντεο

Μεγάλη κινητοποίηση, μέσω όλων των κοινωνικών δικτύων στο Διαδίκτυο, υπήρξε όλες τις προηγούμενες μέρες προκειμένου να διοργανωθεί μια παγκόσμια διαδήλωση αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» σε ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τη Νέα Υόρκη, σήμερα το μεσημέρι.
Οι διαδηλώσεις συμπαράστασης θα γίνουν σήμερα στις 14:00 (τοπική ώρα κάθε χώρας).
Με βίντεο που έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο και μηνύματα μέσω του facebook και του twitter, οι Αγανακτισμένοι σε όλο τον κόσμο αλλά και τα μέλη των απανταχού κινημάτων Occupy Wall Street ή Oakland καλούν σε μαζική συμμετοχή υπέρ της Ελλάδας.
Σε ανακοίνωσή τους, οι «Αγανακτισμένοι» αναφέρουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα», τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητά την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, κινητοποίηση προγραμματίζεται στο πάρκο Ζουκότι, της Νέας Υόρκης όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.