Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Σχολάρι Λαγκαδά: Ένα ερειπωμένο κτήριο μιας άλλης εποχής


Περνώντας από το χωριό Σχολάρι του Λαγκαδα, στο κεντρικό δρομο, δεσπόζει ένα πανύψηλο ερειπωμένο κτήριο θυμίζοντάς μας άλλες όχι και τόσο μάκρυνες εποχές.

Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε το Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη να είναι πιο ανθρώπινη στην καθημερινότητά της»


«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε το Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη να είναι πιο ανθρώπινη στην καθημερινότητά της» δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο Fm και τον δημοσιογράφο Νίκο Γιώτη.

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης «πράσινα φανάρια» - Περαίας - Ν. Επιβατών – Αγίας Τριάδας - Νέας Μηχανιώνας



Οι εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό (Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης «πράσινα φανάρια» - Περαίας - Ν. Επιβατών – Αγίας Τριάδας - Νέας Μηχανιώνας) καθώς και στους κλάδους σύνδεσής της συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία έως και την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

ΟΣΕΘ: Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση με δημάρχους και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης



Επαφές με δημάρχους του νομού και φορείς της αυτοδιοίκησης ξεκίνησε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) προκειμένου να ενημερώσει και να διαβουλευτεί για τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη και το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών γραμμών της Θεσσαλονίκης που θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο.

Ατραξιόν τείνουν να γίνουν οι πελαργοί στη Νυμφόπετρα


Δεν περνά μέρα και ώρα που κάποιοι εποχούμενοι περαστικοί να μη κάνουν μια στάση στη Νυμφόπετρα προκειμένου να απαθανατίσουν τις δεκάδες φωλιές των πελαργών που έχουν κυριολεκτικά εγκατασταθεί σε όλο το χωριό.