Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Στη NASA δύο Έλληνες μαθητές λυκείου!

Αυτό είναι τύχη... Δύο μαθητές, από τα Χανιά και τη Δράμα αντίστοιχα επιλέχθηκαν για να εισβάλουν στα άδυτα της NASA! Αν και όχι βέβαια από καθαρή τύχη, αφού η Αλεξάνδρα Ζησιμοπούλου από τα Χανιά και ο Παρασκευάς Τζιτζιμπάσης από τη Δράμα κατάφεραν να διαπρέψουν στο μαθητικό διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής που πραγματοποιήθηκε για 16η χρονιά από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος. Όντας λοιπόν ανάμεσα στους 13 επιτυχόντες του διαγωνισμού, η Αλεξάνδρα και ο Παρασκευάς κληρώθηκαν για να συμμετάσχουν στην επίσκεψη στα αρχηγεία της NASA τον Ιούλιο, με την αρωγή του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Αθηνών.
Μπράβο στα παιδιά για τις γνώσεις και την τύχη τους
Cosmo.gr -


Κόβονται τα φθηνά δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Σωτηρης Νικας

Επιστολές προς τις τράπεζες θα στείλει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, την ερχόμενη εβδομάδα, ζητώντας τους αναλυτική έκθεση για το πώς αξιοποίησαν τις εγγυήσεις του Δημοσίου που τους έχουν παρασχεθεί μέχρι σήμερα.Εως τώρα, το Δημόσιο έχει δώσει δύο «πακέτα» εγγυήσεων, συνολικού ύψους 58 δισ. ευρώ, ενώ χθες, με νομοσχέδιο που έδωσε σε διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών, εγκρίνεται και τρίτο «πακέτο» ύψους 30 δισ. ευρώ. Το τελευταίο αυτό «πακέτο» έφερε και τις έντονες αντιδράσεις πολλών υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης.Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να στείλει τις επιστολές προς τις τράπεζες, αν και από το υπουργείο σημειώνουν ότι η αποστολή των επιστολών αυτών ήταν στις προθέσεις του υπουργού πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.Παράλληλα, στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι σε περίπτωση διανομής μερίσματος οι τράπεζες που συμμετέχουν στο πλαίσιο ενίσχυσης των τραπεζών με τη μορφή προνομιούχων μετοχών, υποχρεούνται στη διανομή αποκλειστικά μετοχών, ως μέρισμα και για τη χρήση 2010. Δηλαδή, το καθεστώς που εφαρμόστηκε πέρυσι, ισχύει και φέτος.Εκτός αυτών, με το νομοσχέδιο προχωράει και ο διαχωρισμός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ). Μία μέρα μετά τον ορισμό της Lazard ως σύμβουλος του Δημοσίου για την υπόθεση του ΤΠΔ, το υπουργείο Οικονομικών προχωράει με νομοσχέδιο στη δημιουργία εσωτερικού κλάδου του Ταμείου Παρακαταθηκών για τις εμπορικές (τραπεζικές) δραστηριότητες. Μελλοντικά, δίνεται η δυνατότητα ο κλάδος αυτός να αποσχισθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κομμάτι των τραπεζικών δραστηριοτήτων που θα δημιουργηθεί είτε θα πωληθεί είτε θα συγχωνευθεί με άλλη κρατική τράπεζα (πιθανόν την Αγροτική) ώστε να αξιοποιηθούν «πακέτο». Σε κάθε περίπτωση, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα εξάμηνο.
Πλην της διάσπασης του ΤΠΔ, η κυβέρνηση βάζει με το εν λόγω νομοσχέδιο και «φρένο» στα «φθηνά» δάνεια του Ταμείου καθώς απαγορεύεται πλέον η επιδότηση επιτοκίου για παροχή δανείων σε ιδιώτες. Αντίθετα, δεν αλλάζει το καθεστώς δανειοδότησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.





Ματωμένη Παρασκευή στη Συρία .

Με αίμα βάφτηκαν οι κινητοποιήσεις της Παρασκευής στη Συρία, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τις δυνάμεις στην περιοχή Μουανταμίε της Δαμασκού. Προηγήθηκε επίθεση πολιτών σε αυτοκινητοπομπή υποστηρικτών του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και ήταν η «απάντηση» σε διαδήλωση κατοίκων που κατήγγειλε τις δολοφονίες στην πόλη Ντέραα. Αυτό δεν ήταν το μόνο θανατηφόρο περιστατικό, καθώς στην πόλη Σαναμέιν, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ότι 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Οι διαδηλωτές από τη Σαναμέιν, ήθελαν να πάνε στη Ντέραα, που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων. Σύρος αξιωματούχος που θέλησε να μείνει ανώνυμος, έκανε λόγο για 10 νεκρούς στην πόλη Σαναμείν, στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας «Καταδικάζουμε έντονα τις προσπάθειες της συριακής κυβέρνησης για την καταστολή και τον εκφοβισμό των διαδηλωτών», τόνισε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.  Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών πραγματοποιήθηκαν και στην πρωτεύουσα Δαμασκό, επίσης για υποστήριξη των διαδηλωτών της Ντεράα, αλλά στην πρωτεύουσα της Συρίας εκδηλώθηκε και διαδήλωση υποστηρικτών του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είναι πρωτοφανής ύβρις για το Δημοκρατικό Πολίτευμα και απρέπεια για τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει σήμερα εκείνο το αλήστου μνήμης: «η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί»!Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να επικρίνει την πολιτική της Κυβέρνησης που οδηγεί την Οικονομία σε αδιέξοδο και την Κοινωνία σε μαρασμό.
Πολύ περισσότερο που η κριτική μας αποδεικνύεται απολύτως σωστή.
Το Μνημόνιο δεν βγαίνει! Και δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τα έσοδα του πρώτου διμήνου, που έπεσαν 9% αντί να ανέβουν 8% όπως προβλεπόταν...
Και για αυτό ευθύνεται η Κυβέρνηση κι όσοι υποστήριξαν το Μνημόνιο...
Ως προς την ουσία της απόφασης των Βρυξελλών, όπως είπε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς: η σταθεροποίηση και η εξυγίανση της Οικονομίας – και σε εθνικό και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο – είναι αυτονόητα σωστοί στόχοι. Αλλά δεν επιτυγχάνονται χωρίς Ανάπτυξη. Και, κυρίως, δεν επιτυγχάνονται με μόνιμη ύφεση...
Σημειώνουμε ότι ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε σε ερώτηση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων. Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε επιφυλάξεις ότι αυτό θα δημιουργήσει νέα σοβαρά προβλήματα στην αγορά ομολόγων. Άλλωστε, τα spreads στις αγορές ήταν και παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.
Τέλος, χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση αντίστοιχη με τη δική μας, δείχνουν πολύ μεγαλύτερη ικανότητα να διαπραγματευθούν. Η Ιρλανδία διασώζει τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές της και η Πορτογαλία αγωνίζεται να αποφύγει την ένταξή της στο Μηχανισμό Στήριξης. Άλλωστε, και οι δύο χώρες έγκαιρα είχαν αντλήσει κεφάλαια κι έτσι σήμερα μπορούν και διαπραγματεύονται.
Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση Παπανδρέου που πέρσι, ούτε άντλησε κεφάλαια όταν μπορούσε, ούτε και διαπραγματεύθηκε το παραμικρό».



taxalia ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ένταση στην παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Μικροένταση επικράτησε στην παρέλαση στην Θεσσαλονίκη όταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που διαδήλωναν κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης επιχείρησαν να μπουν στην παραλιακή λεωφόρο όπου γινόταν η παρέλαση και οι αστυνομικοί δεν τους το επέτρεψαν
Seleo.gr News

Χρόνια πολλά Έλληνες όπου γης