Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Στην Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης. Ενα κάρο φορτωμένο αναμνήσεις

Βιώματα και αναμνήσεις, από το παρελθόν ζωντανεύουν τα δεκάδες αντικείμενα που συγκέντρωσε σε χώρο του σπιτιού του κάτοικος της Νυμφόπετρας..

Στην Κύπρο, παραιτήθηκαν

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μια ανείπωτη τραγωδία έζησε σήμερα ο Ελληνισμός, με τους νεκρούς, τους τραυματίες και τις ματωμένες καρδιές στην Κύπρο, στο ασύλληπτο δυστύχημα στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς..

Από το ευρώ στη δραχμή ή… στον φοίνικα;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Προτού γίνει Δήμαρχος Πειραιά και «αγκάθι» για την παραδοσιακή, αρτηριοσκληρωτική νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Παναγιώτης Φασούλας διετέλεσε «αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ, στον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και φυσικά την Εθνική Ομάδα..

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 30 τραυματίες στη ναυτική βάση της Κύπρου

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 30 είναι οι τραυματίες από ισχυρή την έκρηξη που σημειώθηκε στις 5:40 το πρωί, κοντά στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι, 20 χιλ. ανατολικά της Λεμεσού. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκρηξη προκλήθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε στη ναυτική βάση σε εμπορευματοκιβώτια γεμάτα με πυρομαχικά και μεταφέρθηκε στον παρακείμενο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Βασιλικού. Στη βάση δεν υπηρετούν Έλληνες φαντάροι..

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα των παράνομων επιχειρηματικών πρακτικών της Siemens


Απάντηση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά
«Η καταπολέμηση της διαφθοράς θα πρέπει να αποτελέσει μέρος μιας διαρθρωτικής λύσης στο πλαίσιο της ελληνικής οικονομικής ανάκαμψης», δηλώνει η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, κα Σεσίλια Μάλμστρομ, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ,.

Ε. Αμμανατίδου Πασχαλίδου: «Περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα στη Χαλκιδική με την υπογραφή του Γ. Παπακωνσταντίνου».

Αγνοώντας όλες τις εκθέσεις των αρμόδιων φορέων (Α.Π.Θ, Τ.Ε.Ε, Δασαρχείο Αρναίας) και την πλειονότητα των κατοίκων της βόρειας Χαλκιδικής, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψε στις 8 Ιουλίου την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στην περιοχή Σκουριές, ανάβοντας έτσι το πράσινο φως στην εν λόγω εταιρεία, θυγατρική της «European Goldfields», να προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου κακοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, της υγείας των κατοίκων και της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής..

Ο Δημαράς “ακρωτηριάζει” το ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η λεγόμενη Δημοκρατική Παράταξη, όπως επιμένει να αυτοπροσδιορίζεται το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει γνωρίσει τις πολιτικές διασπάσεις του χώρου της Κεντροδεξιάς..

Να δοθεί παράταση στο Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αγροτικών εκμεταλλεύσεων λόγω κατάρρευσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΥΠΑΑΤ

Ερώτηση της κ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου στην βουλή
Είναι γνωστό ότι το Μέτρο 1.2.1. που αφορά τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων άνοιξε στις 18 Φεβρουαρίου και κανονικά έπρεπε να κλείσει 20 Ιουνίου. .

Η Ελλάδα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί προτιμάει να θάβει τα απορρίμματα της στους ΧΥΤΑ και τους ΧΥΤΥ αντί να ακολουθεί πολιτικές πρόληψης και ανακύκλωσης

Το κίνημα κατά των ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ και της προώθησης της ανακύκλωσης δικαιώνεται
• Απάντηση του Επίτροπου περιβάλλοντος κ. Potočnik στον Ν. Χουντή.Η Ελλάδα «προβαίνει σε υγειονομική ταφή έως και του 82% των αστικών αποβλήτων της», «έναντι 38% του μέσου όρου της υπόλοιπης Ευρώπης» αντί να προωθεί, την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση όπως θα όφειλε με βάση την οδηγία 2008/98 την οποία θα έπρεπε να είχε ήδη ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο. Αυτή «η σημαντική εξάρτηση από την υγειονομική ταφή στην Ελλάδα δεν ευνοεί τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων» της Ελλάδας, γι αυτό «ως πρώτο βήμα», η Επιτροπή κίνησε διαδικασία παραπομπής της χώρας, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΚΟΙΝΟΒ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

 ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ LIDL ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
 ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, Η Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ SUPER MARKET, ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ!
 ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΣΩΝ SUPER MARKET, ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΜΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ! .

Παίζουν με τη φωτιά σήμερα σε Βρυξέλες και Αθήνα

Σήμερα, το θέμα του χρέους συζητείται στο Eurogroup, ενώ νωρίτερα, οι «αρχιτέκτονες του χάους» οργάνωσαν συνάντηση, υπό τον Πρόεδρο της ΕΕ Χερμαν Βαν Ρομπάι και με την συμμετοχή του επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν..

Ε. Αμμανατίδου -Πασχαλίδου: «Και αυτό το καλοκαίρι, οι πυρκαγιές απειλούν δάση και περιουσίες»

Η αντιπυρική περίοδος αναμένεται τη φετινή χρονιά ιδιαιτέρως δύσκολη καθώς παραδοσιακές ανεπάρκειες σε προσωπικό και μέσα έχουν ενταθεί εξαιτίας της μειωμένης χρηματοδότησης, ενώ λόγω των έντονων βροχοπτώσεων έχουν συσσωρευτεί υψηλά επίπεδα καύσιμης ύλης..

Η δικαίωση του “όχι”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η τελευταία δημοσκόπηση της «Κάπα Research» για το «Βήμα της Κυριακής» καταγράφει μεν τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ… μόνο στο 1,3%, δείχνει ωστόσο, με τα ποιοτικά ευρήματά της ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει πολλούς λόγους για να αισθάνεται δικαιωμένος..

Εικόνες χωρίς λόγια


Η προστασία της απασχόλησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων από αυθαιρεσίες επιχειρήσεων και τυχόν αποχώρηση πολυεθνικών εταιρειών από τη χώρα μας.

Ερώτηση του κ. Π. Λαφαζάνη στην βουλή
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση μας, αλλά και από δημοσιεύματα του τύπου, διαγράφεται άμεσος κίνδυνος να αποχωρήσει από τη χώρα η γερμανικών συμφερόντων MediaMarkt ή να κλείσει σειρά «θυγατρικών» της (Saturn), περιορίζοντας σημαντικά τις δραστηριότητες και την παρουσία της στην πατρίδα μας..

Η φιμωμένη είδηση του μήνα, που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!!!

Η δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς..

Οι FT μας χρεοκόπησαν… ήδη

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Δεν είναι μονάχα οι αμερικανικές εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικά δίκτυα, που προπαγανδίζουν για το «αναπόφευκτο» της χρεοκοπίας της Ελλάδας, δημιουργώντας υπόνοιες για το… ύψος των χρημάτων που έχουν ποντάρει στα CDS της δημοσιονομικής εκτροπής της χώρας μας..

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΡΑ των δανείων σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχει χορηγήσει το ΤΕΜΠΜΕ (νυν ΕΤΕΑΝ) ζητά ο κ. Π. Λαφαζάνης

Σύμφωνα με στοιχεία του ΒΕΑ, από τις 57.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ και χρηματοδοτήθηκαν με 5,5 δισ. ευρώ, πάνω από το 70% δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις πληρωμές των δόσεων των δανείων τους από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να απειλείται τόσο η βιωσιμότητά τους όσο και η διατήρηση των εγγυήσεων του Δημοσίου. .

Η “Ελευθεροτυπία” τα βάζει με το Καστρί

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στην επίθεση περνάει και πάλι σήμερα η «Ελευθεροτυπία», ασκώντας σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση, καθώς στρέφει τα βέλη της ευθέως στο Καστρί και τον αδελφό του Πρωθυπουργού Αντρίκο Παπανδρέου..

Η χώρα Ελλάς και ο χώρος Ελλάς

ΤηςΛιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Μέσα σε 4 χρόνια, σε μια χώρα 16 εκατομμυρίων κατοίκων, πούλησε, ξεπούλησε 14.000 ανατολικογερμανικές επιχειρήσεις. Ήταν η διαβόητη «Treuhand», το ταμείο - εταιρεία των αποκρατικοποιήσεων της ενοποίησης των Γερμανιών. Είχε υπολογίσει 900 δισ. δολάρια κέρδος και άφησε πίσω της 172 δισ. δολάρια ζημία. Άφησε, όμως, και 2.500.000 ανέργους (σε πληθυσμό 16 εκατ.), αποβιομηχάνισε τεράστιες περιοχές και χρέωσε στην «αριστερά» τη δολοφονία του επικεφαλής της εταιρείας, Ρόβεντερ...