Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Κουβέλης: Διαφωνούμε στα εργασιακά, παραμένουμε στην κυβέρνηση


«Η επιμονή της ΔΗΜΑΡ στα εργασιακά δεν συνιστά επιλογή ρήγματος στην κυβέρνηση» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης λίγο μετά τη διάρκειας 40 λεπτών συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θαυματουργό ΑΤΜ μοιράζει... ευρώ στο Σουφλί!


Και εκεί που έχει απελπιστεί κανείς και αναζητά λύση στα οικονομικά του προβλήματα να που ξεπροβάλλει σαν Μάννα εξ ουρανού το ΑΤΜ της... κρίσης!  Ποιο είναι αυτό; Μα ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, το οποίο δίνει περισσότερα χρήματα απ' όσα ζητά ο κάτοχος της κάρτας και μάλιστα χωρίς να τον χρεώνει γι' αυτά!

Οι πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο: Που, πως και πότε

Ενα νέο «μέτωπο» πολιτικής αντιπαράθεσης ανοίγει, μετά τη νομοθετική ρύθμιση που έχει καταρτίσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, με την οποία αποδέχεται στην πράξη το αίτημα της τρόικας για απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο. Η ρύθμιση, που θα ενσωματωθεί στο «πακέτο» των νέων μέτρων, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα μετά και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά, που εκτιμάται ότι θα απειλήσει την κυβερνητική συνοχή. Ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος έχει υποδειχθεί για την κυβερνητική θέση που κατέχει από τη ΔΗΜΑΡ, αποδέχθηκε τελικά να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία στην οποία θα περιγράφεται λεπτομερώς η διαδικασία με την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ή και θα απολυθούν 27.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από το βράδυ της Δευτέρας καλώντας όλους τους εργαζόμενους «χωρίς δικαιολογίες χωρίς μεμψιμοιρίες να βγουν στους δρόμους και να εμποδίσουν την ψήφιση των μέτρων».

Εκλογές και «ειρηνικό ξεσηκωμό» ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Να προβεί σε διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και απόσυρση του Μνημονίου κάλεσε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας παράλληλα την άμεση διενέργεια εκλογών και καλώντας τους πολίτες σε «ειρηνικό ξεσηκωμό».

Σε «Γολγοθά» μετατρέπονται από τη Δευτέρα οι μετακινήσεις για το επιβατικό κοινό.


Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την τρίτη οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου και τουΤραμ καθώς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Η απεργία αναμένεται να συνεχιστεί και την Τετάρτη ενώ τη Δευτέρα θα αποφασιστεί εάν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη ορισμένα δρομολόγια προκειμένου να μετακινηθούν οι πολίτες που θέλουν να μετάσχουν στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

ΟΑΣΘ. Στάση εργασίας την Τετάρτη



Στάση εργασίας την 7η Νοεμβρίου 2012Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 από ώρα 11:00΄ π.μ. και έως 16:00΄ μ.μ., συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Οικονομικές ναι… ασφαλείς όμως;


Σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης ή στους παραδοσιακούς τρόπους ζεστασιάς του παρελθόντος στρέφει τους Θεσσαλονικείς η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που πλήττει τα νοικοκυριά. 

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ Συμβόλαια θανάτου με υπογραφή ρωσικής μαφίας


Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποδεικνύεται η δράση της ρωσικής μαφίας στη Θεσσαλονίκη. Ο φάκελος πέντε ανεξιχνίαστων εκτελέσεων άνοιξε πάλι στα γραφεία του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας, μετά τη δολοφονία 37χρονου που βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη νεκρός με δύο σφαίρες στο κεφάλι σε πρανές της Εγνατίας οδού.

Του Κώστα Καντούρη

kantouris@hotmail.com

ΕΟΠΥΥ Ακόμη πιο ακριβές οι εξετάσεις


«Φωτιά» στις τσέπες 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων βάζει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). 

Της Νικολέττας Μπούκα

nikolettabouka@yahoo.gr
 
Ο νέος κανονισμός του Οργανισμού προβλέπει «μαχαίρι» έως και 40% στα ποσά αποζημίωσης που δικαιολογεί στους ασφαλισμένους του για τη διενέργεια διαγνωστικών κι εργαστηριακών εξετάσεων.
Ταυτόχρονα, θέτει σε νέα ταλαιπωρία τους νεφροπαθείς και τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, καθώς ψαλιδίζει έως και 50% τα ποσά αποζημίωσης που θα τους καλύπτει για τις μετακινήσεις που κάνουν προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση και μετάγγιση αίματος, αντίστοιχα.

Από τις 07/11 τελικά τα τέλη κυκλοφορίας - Δείτε πως θα τα προμηθευτείτε!


Μην περιμένετε ειδοποιητήριο. Από την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου ξεκινά η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, που από φέτος θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο. Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και ακολούθως να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking.

Κλειστά τα Τέμπη από αύριο έως τις 9 Νοεμβρίου


Από αύριο Δευτέρα έως την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα Τέμπη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης. Η απαγόρευση θα ισχύει από τις 07.00 έως τις 20.00 καθημερινά στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης από τον κόμβο της Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου.

Επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ


Επίθεση από περίπου 30 άτομα με καλυμμένα πρόσωπα, δέχθηκαν στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, οι άνδρες μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, μεταξύ των οδών Αγίου Δημητρίου και Γούναρη κοντά στο τουρκικό προξενείο.

Αυτοκινητοπομπές διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη


Τέσσερις αυτοκινητοπομπές σε ισάριθμους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα από επιτροπές λαϊκού αγώνα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Τρίτης και της Τετάρτης.

Σαμαράς: Κάνω έκκληση να προχωρήσουν όλοι μαζί μας


ΕΜΜΕΣΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ

Με την επανάληψη της δέσμευσης ότι τα υπό ψήφιση μέτρα θα είναι όχι μόνο τα τελευταία αλλά θα δώσουν αμετάκλητα τέλος στα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ, ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους βουλευτές του κόμματός του και εμμέσως του ευρύτερου κυβερνητικού συνασπισμού να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο απευθύνοντας παράλληλα έμμεση πρόσκληση προς την πλευρά της ΔΗΜΑΡ να μην υπαναχωρήσει.