Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δεν παραιτείται και δεν ζητάει παραιτήσεις υπουργών - Τώρα λέει ότι ήταν μπλόφα το δημοψήφισμα - Ανοίγει ο δρόμος για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας;

Ο πρωθυπουργός δεν παραιτείται και δεν θα ζητήσει παραιτήσεις υπουργών. Δεν θα δει τον Κάρολο Παπούλια και το βράδυ θα μιλήσει στην Βουλή. Οι κύριοι Αθανασάκης και Ρέππας είναι εξουσιοδοτημένοι από τον κ. Παπανδρέου για να μιλήσουν με τον κ. Σαμαρά.
Με αυτά τα λόγια στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού περιγράφουν τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου όπως τις εξέφρασε ο ίδιος μέχρι στιγμής στο υπουργικό συμβούλιο.
Λένε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα παραιτηθεί μέχρι να διαπραγματευτεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά τον σχηματισμό της νέας μεταβατικής κυβέρνησης. Λίγο πριν αρχίσει το υπουργικό ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κάρολο Παπούλια.

Τι έχει πει ο πρωθυπουργός μέχρι στιγμής

Μια μπλόφα ήταν σύμφωνα με τον κ.Παπανδρέου η ανακοίνωση δημοψηφίσματος. "Χρειάστηκε να απειλήσουμε με το δημοψήφισμα για να δεχτει ο Σαμαράς κυβέρνηση εθνικής ενότητας", φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, πληροφορίες λένε ότι πρότεινε συγκυβέρνηση, κάτι όμως που η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί.
Στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Στις 8 ο κ.Παπανδρέου θα μιλήσει στην Βουλή