Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΚΕΕΛΠΝΟ Οι κόκκινες περιοχές για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τη Δυτική Θεσσαλονίκη καταγράφει ως μία από τις βασικές περιοχές κινδύνου εμφάνισης κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

 Του Βαγγέλη Πλάκα
plakasv@gmail.com

Επτά νεκροί σε τροχαίο στην Αρτα

ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Επτά άτομα σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο 13ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Άρτας - Αθήνας, στο Κομπότι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα συνέβη όταν δύο αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν εννέα άτομα, συγκρούστηκαν μετωπικά.

Στα χέρια του Μητσοτάκη οι λίστες με 9.820 διαθεσιμότητες

Στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται οι λίστες της διαθεσιμότητας, η αποστολή των οποίων από τους αρμοδίους υπουργούς ολοκληρώθηκε χθες στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Αυτή είναι η «οικονομική αυτοτέλεια», κύριοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Υποθέτω ότι μετά τη σύλληψη του φερέλπιδος αντιδημάρχου Χαϊδαρίου για δωροδοκία και εκβιασμούς διαφόρων ιδιοκτητών καντινών, προκειμένου να τους εξασφαλίζει άδεια λειτουργίας, η ΚΕΔΕ θα το ξανασκεφτεί δυο και τρεις φορές πριν ξανακλείσει τους δήμιους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Οικονομικό Παρατηρητήριο των ΟΤΑ. 

Πικρό χιούμορ, αλλά αυτό δεν παλεύεται. 

Ο άνθρωπος που κατείχε επί χρόνια το κατ’ εξοχήν υπεύθυνο αξίωμα του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου, βρέθηκε με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα πάνω του! 

Και προφανώς στην περιοχή, ο κόσμος τόχε τούμπανο κι’ αυτοί κρυφό καμάρι. 








Ευκαιρία εξόδου με μειωμένα όρια για χιλιάδες γυναίκες

Την πόρτα εξόδου από τα 50 μέχρι τα 58 μπορούν να ανοίξουν χιλιάδες γυναίκες που πρόλαβαν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Μεγάλες τυχερές όσες «κλείδωσαν» το δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, ωστόσο και τη διετία 2011-2012 υπάρχουν παράθυρα εξόδου.

Αλλαντικά με απαγορευμένη χρωστική

Αλλαντικά με απαγορευμένη χρωστική ουσία ανακλήθηκαν από την αγορά, ύστερα από ελέγχους που διενήργησε ο ΕΦΕΤ. Κατόπιν ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας του φορέα εντοπίστηκαν προϊόντα που περιείχαν τη χρωστική Ε120 (κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες). Μία ουσία που έχει χαρακτηριστεί ως πρόσθετο μη επιτρεπόμενο στα συγκεκριμένα είδη τροφίμων.

Νεκρά τα αγγελούδια που έπεσαν σε αρδευτικό κανάλι

Σε υγρό τάφο για δύο αγγελούδια από τη Βουλγαρία, μετατράπηκε η κεντρική αρδευτική διώρυγα του ΓΟΕΒ Αλφειού - Πηνειού, στην περιοχή του Στρεφίου, το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Ήθελα να μείνω στον Ολυμπιακό»

Ξαφνιάστηκε και ο ίδιος ο Κώστας Παπανικολάου με τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, καθώς πρόθεσή του ήταν να μείνει στον Ολυμπιακό ή να πάει στο ΝΒΑ.Ο Έλληνας άσος μίλησε στο «Goal» για πρώτη φορά μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τους Ισπανούς, τόσο για το παρασκήνιο της υπόθεσης, όσο και για την μέχρι τώρα καριέρα του.

Πέτρος Φυσσούν: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά την έξωση που του έγινε

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες το μεσημέρι στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ο Πέτρος Φυσσούν, μετά από την αδιαθεσία που ένιωσε όταν η σπιτονοικοκυρά του τον πέταξε κυριολεκτικά στο δρόμο, για 400 ευρώ όπως υποστηρίζει η σύζυγός του.

Νέα γραμμή εγκαινιάζει ο ΟΑΣΘ

Νέα λεωφορειακή γραμμή εγκαινιάζει σήμερα ο ΟΑΣΘ, με στόχο να εξυπηρετήσει όσους θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα σε παραλίες που βρίσκονται κοντά στη Θεσσαλονίκη.Ειδικότερα, ανακοινώνεται ότι από σήμερα ξεκινά η λειτουργία της νέας λεωφορειακής γραμμής Νο 77Η «Επανομή - Ποταμός».

Επτά νεκροί από κατανάλωση μεθανόλης

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 41 διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Κούβας, αφού κατανάλωσαν μεθανόλη (ένα πηκτικό, εύφλεκτο και άχρωμο υγρό), μετάδωσε την Τρίτη η κρατική τηλεόραση.

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των καθηγητών που τίθενται σε διαθεσιμότητα

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ
Σε 2.122 ανέρχεται ο αριθμός των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη διαπιστωτική πράξη που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας στη «Διαύγεια».