Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Νεκρός βρέθηκε ο 55χρονος που αγνοούνταν από χθες τα ξημερώματα

Νεκρός εντοπίστηκε νωρίς το απόγευμα ο 55χρονος που αγνοούνταν από χθες τα ξημερώματα, όταν στην προσπάθειά του να σώσει τον 24χρονο γιο του, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε από τις λιμενικές αρχές, περί τις 2.15 το απόγευμα βρέθηκε το πτώμα του 55χρονου σε θαλάσσια περιοχή της Επανομής Θεσσαλονίκης. Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αρχών, η σορός του άτυχου άντρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείους του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 55χρονος βρέθηκε σε απόσταση 6,5 χιλιομέτρων από την περιοχή όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του. Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ο γιος του εγκλωβίστηκε μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του, το οποίο παρασύρθηκε από χείμαρρο, στην επαρχιακή οδό Θέρμης - Τριαδίου. Ο 24χρονος αστυφύλακας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς του που έσπευσαν στο σημείο, αλλά όταν αυτοί έσπασαν το τζάμι του αυτοκίνητου για να τον βγάλουν έξω, παρασύρθηκαν όλοι μαζί από το χείμαρρο. Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τελικά ο 24χρονος πιάστηκε από τα κλαδιά ενός δένδρου και διασώθηκε, όπως επίσης και η μητέρα του. Αντιθέτως, ο 55χρονος πατέρας δεν είχε την ίδια τύχη και μετά από έρευνες, βρέθηκε τελικά σήμερα νεκρός.

ΑΠΕ

Διακοπή της κυκλοφορίας στην διασταύρωση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κιλκίς με την οδό Μελισσοχωρίου-Δρυμού

Κλειστή θα παραμείνει από την ερχόμενη Δευτέρα και για δύο μήνες η οδός Μελισσοχωρίου - Δρυμού του Δήμου Μυγδονίας Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση με τη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κόμβος της συγκεκριμένης επαρχιακής οδού με την εθνική οδό. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της οδού Δρυμού - Λητής και η σύνδεση με τη νέα εθνική οδό θα γίνεται μέσω του ισόπεδου κόμβου Δρυμού - Λητής, που παραδόθηκε στην κυκλοφορία την προηγούμενη Δευτέρα.
ΑΠΕ

Λόγω εργασιών κλειστό τμήμα της Εγνατίας Οδού την Τρίτη

Μετ' εμποδίων θα διεξάγεται την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, η κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα από τον κόμβο του Βενέτικου Γρεβενών έως τον κόμβο του Μετσόβου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας Εγνατία Οδός Α.Ε. στο πλαίσιο των απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία του αριστερού κλάδου, από τις 07:00 έως τις 19:00. Στο διάστημα αυτό, η κυκλοφορία θα γίνεται από την επαρχιακή οδό Γρεβενών - Κρανιάς - Μηλιάς - Μετσόβου.


Εντοπίστηκε πτώμα άνδρα στο Θερμαϊκό

Ψαράδες από τους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης εντόπισαν πριν από λίγο πτώμα άνδρα να επιπλέει σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την προβλήτα της περιοχής. Ήδη έχει ενημερωθεί το Λιμενικό, το οποίο βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή συμμετέχοντας στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου που είχε παρασυρθεί χθες από τα νερά χειμάρρου στη Θέρμη.
newsblog

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. « ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ» ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ)

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα είναι μια αυτοδιοικητική πολιτική κίνηση που συνεχίζει και συμπυκνώνει τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις των ριζοσπαστικών αριστερών νομαρχιακών κινήσεων, οι οποίες χρόνια τώρα δίνουν μάχες στους επτά νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Από αυτήν την άποψη, ήδη γνωριζόμαστε. Ήμασταν μαζί σε όλους τους αγώνες και βρεθήκαμε πολύ συχνά δίπλα δίπλα Και είναι αυτές ακριβώς οι εμπειρίες αγώνων, οι εμπειρίες συλλογικής προσπάθειας και έμπρακτης αλληλεγγύης που δείχνουν περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο πως το σύνθημά μας -Μπορούμε να τους σταματήσουμε!- είναι εντελώς ρεαλιστικό. Τους σταματήσαμε άλλοτε και πρόσφατα, μπορούμε και τώρα. Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στην περιφέρειά μας οι άνθρωποι φτωχαίνουν και τα νοικοκυριά τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Το βιοτικό επίπεδο και η ποιότητα ζωής εξελίσσονται πολύ αρνητικά.Η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, μια περιφέρεια με τις πιο μεγάλες και σύγχρονες βιομηχανικές περιοχές (π.χ. ΒΙΠΕ Σίνδου, ΒΙΠΕ Σερρών, ΒΙΠΕ Κατερίνης) μέχρι πριν από λίγα χρόνια αλλά και με μεγάλο ενεργό εργατικό δυναμικό σε βασικούς κερδοφόρους κλάδους της Ελληνικής βιομηχανίας (Κλωστοϋφαντουργία, μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της ένδυσης, της πλεκτικής, της παραγωγής μετάλλου και προϊόντων για την αγροτική βιομηχανία, επεξεργασίας ξύλου, κατασκευαστικές επιχειρήσεις σε όλους τους νομούς της περιφέρειας) έχει ουσιαστικά καταστραφεί από τις πολιτικές που ασκήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.Η ανεργία μαστίζει ιδιαίτερα τις παλιές βιομηχανικές και αστικές περιοχές: τη Νάουσα, την Κατερίνη, τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη. Η συνολική σχεδόν αποβιομηχάνιση της περιφέρειας είχε και έχει δραματικές συνέπειες στην απασχόληση. Η ανεργία είναι διπλάσια από τον εθνικό μέσο όρο. Υπάρχουν περιοχές και πόλεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ευρώπη (π.χ. Νάουσα 52%, νομός Σερρών 24% , νομός Πιερίας 26%, νομός Πέλλας 28%).
Οι νέοι και οι νέες δεν βρίσκουν δουλειά και όλο και περισσότερο σκέπτονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.Η αγροτική παραγωγή φθίνει διαρκώς και το αγροτικό εισόδημα καταγράφει μείωση έως και 30% εν σχέση με πέρυσι. Η δραστική μείωση του αγροτικού εισοδήματος οδηγεί σε αδυναμία επιβίωσης τα μικρά και μεσαία αγροτικά νοικοκυριά, επιταχύνοντας τις διαδικασίες ερήμωσης της υπαίθρου. Οι αγρότες εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες την παραγωγή. Μόνο τη διετία 2006-2007, οι απασχολούμενοι στην αγροτική παραγωγή μειώθηκαν κατά 40.000. Στο διάστημα 2000-2007, το ποσοστό αγροτικής απασχόλησης επί του συνόλου του ενεργού πληθυσμού μειώθηκε σχεδόν στο μισό, από 17% σε περίπου 9,5%. Τα χωριά και η ύπαιθρος ερημώνουν. Οι φυσικοί πόροι της περιφέρειας και η ενέργεια δίδονται βορά στα μεγάλα συμφέροντα και στην κερδοσκοπία.
Τα δημόσια έργα έχουν σταματήσει.
Οι πόλεις δεν δίνουν πλέον διέξοδο.
Οι συνταξιούχοι ζουν στα όρια της φτώχειας.
Η οικοδομική δραστηριότητα καταρρέει.
Οι επιχειρήσεις κλείνουν.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν δουλειές, οι έμποροι καταγράφουν χαμηλότατους τζίρους.
Η μικρή βιοτεχνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την έλλειψη ρευστότητας.Το ΕΣΠΑ και τα Τομεακά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα παραμένουν στάσιμα, καθώς δεν μπορεί να διασφαλιστεί από πουθενά η συμμετοχή του ελληνικού κράτους.Η περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και η πολιτική των σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών, υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης. Η ανυπαρξία αναπτυξιακής πνοής και πρωτοβουλιών στην περιφέρεια είναι εμφανής.Οι άνθρωποι ζουν με την αβεβαιότητα, τον φόβο, το άγχος των δόσεων και της ακρίβειας, την αγωνία για την επόμενη μέρα. Συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι αλλιώς τα σχεδίασαν και αλλιώς τους ξημέρωσε τα τελευταία χρόνια. Ζούμε τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης μαζί με τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις την τελευταία τριακονταετία.Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η ριζοσπαστική Αριστερά καλεί τους πολίτες, γυναίκες και άνδρες, σε μια αποφασιστική κινητοποίηση ενάντια σε όσους μετά τη ζωή έβαλαν στο στόχο και την απλή επιβίωσή μας. Αν δεν αντισταθούμε όλα θα χειροτερεύσουν. Χωρίς καμιά αμφιβολία όλοι και όλες μπορούμε να γίνουμε κοινωνικά χρήσιμοι πρωτοστατώντας στους αγώνες και ταυτόχρονα συμβάλλοντας στην κοινωνική αυτοοργάνωση με τρόπους οι οποίοι πλήττουν τα οικονομικά και αξιακά πρότυπα που μας έφεραν σε αυτό το σημείο .Τα προηγούμενα χρόνια τα αυτοδιοικητικά σχήματα της ριζοσπαστικής Αριστεράς έδωσαν με επιτυχία σημαντικούς αγώνες σε περιβαλλοντικά και οικολογικά μέτωπα , αναδεικνύοντας τη ληστρική επιδρομή του κεφαλαίου στους δημόσιους χώρους και το φυσικό περιβάλλον. Σήμερα τα μέτωπα αυτά επικαιροποιούνται λόγω της γενικευμένης εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης δημόσιων κοινών αγαθών αλλά και λόγω της φερόμενης ως πράσινης ανάπτυξης , η οποία μεταφράζεται σε νέες περιοχές κερδοφορίας του κεφαλαίου στους τομείς της ενέργειας, της διαχείρισης των απορριμμάτων, της τουριστικής εκμετάλλευσης και καταστροφής περιοχών εξαιρετικού φυσικού κάλλους κ.λπ. Τα θέματα αυτά αποτελούν βασικά σημεία του προγράμματος μας.

Στόχοι μας είναι :

Να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση κοινωνικών και συγγενών πολιτικών δυνάμεων.
Να πολιτικοποιηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και ν’ αναδειχθούν οι ανάγκες και τα αιτήματα των λαϊκών τάξεων , ταυτόχρονα στο τοπικό και το κεντρικό επίπεδο.
Να αποδοκιμαστεί μαζικά η κυβερνητική πολιτική του μνημονίου και της Τρόικας, γενικά και συγκεκριμένα στο χώρο της αυτοδιοίκησης με τη συνολική αντιπαράθεση στον Καλλικράτη.
Να αναδειχθούν οι αγώνες που δόθηκαν την προηγούμενη περίοδο και οι κατακτήσεις που είχαμε.
Καλούμε τους πολίτες να αγωνιστούν μαζί μας
1. Κατά του Μνημονίου και των πολιτικών του. Για την αξιοπρέπεια του λαού μας.
2. Για την αναδιαπραγμάτευση και διαγραφή μέρους του χρέους
3. Για την προστασία και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
4. Για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της μετανάστευσης των νέων μας. Για το δικαίωμα σε σταθερή και μόνιμη εργασία
5. Για την προάσπιση της αυτονομίας των τοπικών κοινωνιών.
6. Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας. Για την προστασία της υπαίθρου και του αγροτικού εισοδήματος
7. Για τη ανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα και τον κοινωνικό έλεγχο των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών στην Κεντρική Μακεδονία Για την κοινωνικοποίηση και αυτοδιαχείριση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών..
8. Για την ενίσχυση της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας.
9. Για μια συμμετοχική και αποκεντρωμένη περιφερειακή διακυβέρνηση στην Κεντρική Μακεδονία
10. Για την αποφασιστική προστασία του φυσικού πλούτου (ορεινοί όγκοι, παραλιακό μέτωπο, αδόμητη-αγροτική γη)
11. Για την περιβαλλοντική συμμόρφωση βιομηχανικών δραστηριοτήτων, κατασκευών και υπηρεσιών
12. Την περιστολή των οδικών μετακινήσεων και την ανάπτυξη δημόσιων μεταφορών – ιδιαίτερα του σιδηρόδρομου και όλων των μέσων σταθερής τροχιάς.
13. Για να μην περάσει η συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
14. Για την ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –Ε.Ε. –ΔΝΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΕΙ.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής, 31ης Οκτωβρίου 2010, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας. Έτσι, στις 04.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλ. στις 03.00.

Στο Μαρόκο ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου

Στη Ραμπάτ του Μαρόκου βρίσκεται από την Πέμπτη ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής που συμμετέχει στις εργασίες της 5ης ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (PAM), μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Στη Σύνοδο θα συζητηθούν και θα υιοθετηθούν εκθέσεις και ψηφίσματα των τριών Μονίμων Επιτροπών της Συνέλευσης και των Ειδικών Ομάδων Εργασίας. Τα Μέλη της Κ.Σ.Μ. θα εκλέξουν το νέο Πρόεδρο και το Προεδρείο της PAM. για την επόμενη διετία (2011 – 2013) και θα καθορίσουν τις δραστηριότητες της Συνέλευσης για το 2011. Τη Σύνοδο της Κ.Σ.Μ. θα προσφωνήσουν ο Πρόεδρος της Συνέλευσης κ. Rudy Salles, οι Πρόεδροι της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Συμβούλων του Μαρόκου κ.κ. Abdelwahad Radi και Mohamed Cheikh Biadillah, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Taib Fassi – Firhi, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για την Μεσόγειο δρ Ahmad Masadeh και άλλοι αξιωματούχοι διεθνών και περιφερειακών οργανισμών.