Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Το ΚΤΕΛ Λαγκαδά οφείλει μια απάντηση για την μη εκτέλεση δρομολογίου


Του λόγους για τους οποίους δεν πραγματοποιήθηκε δρομολόγιο από το ΚΤΕΛ Λαγκάδα καλείται να δώσει ο φορέας που έχει την ευθύνη της μεταφοράς επιβατών.

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε η Δοξολογία για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο. Εικόνες και Βίντεο.


Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου τελέστηκε σήμερα το πρωί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημήτριου με την ευκαιρία της απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Τούρκικο ζυγό και τον προστάτης Άγιο Δημήτριο.

Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης



Η είσοδος του Βασιλιά Γεώργιου στη Θεσσαλονίκη

Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχοντας ως συμμάχους τη Βουλγαρία και τη Σερβία (Α' Βαλκανικός Πόλεμος). Θέατρο των επιχειρήσεων, η περιοχή της Μακεδονίας.

Νυμφόπετρα: Πανηγύρια μιας άλλης εποχής



Εορτή του Αγίου Δημητρίου σήμερα και σε πολλά χωριά της υπαίθρου πραγματοποιούνται πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου. Μεταξύ των χωριών που πανηγυρίζουν, είναι και το χωριό Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης όπου εκκλησία του χωριού φέρει το όνομα του Αγίου .