Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στις συγκοινωνίες

ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Παρασκευή 25 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και στα τρόλεϊ, νέα 24ωρη έχουν αποφασίσει και στο Τραμ και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, ενώ από αύριο ακινητοποιείται ο Πραστιακός και τα τρένα μέχρι το σταθμό της Χαλκίδας και από το Σάββατο όλα τα τρένα.

Ανάληψη ευθύνης για το Mall: Δηλώνουν εχθροί της Δημοκρατίας, θέλουν καλάσνικοφ


Ως «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων», υπογράφει η (πρωτοεμφανιζόμενη ως υπογραφή) οργάνωση που ανέλαβε με ανάρτησή της στο indymedia την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Mall. Οι συντάκτες της δηλώνουν «αναρχικοί, αντικρατιστές και εχθροί της Δημοκρατίας».

Τι προβλέπει ο νόμος για την επίταξη


Την επίταξη  προσωπικών υπηρεσιών και επίταξη ακινήτων και κινητών πραγμάτων, ως μέτρα πολιτικής κινητοποίησης για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίοδο ειρήνης» υπό ορισμένες προϋποθέσεις, προβλέπει ο νόμος 3536/2007.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»

Από Τσε Γκεβάρα παρατρεχάμενος του ΔΝΤ

Από Τσε Γκεβάρα ο Αλέξης έγινε παρατρεχάμενος του Σόιμπλε και του ΔΝΤ. Οι πολυτελείς διακοπές του σε Λατινική Αμερική, Γερμανία και ΗΠΑ αποδεικνύουν πόσο μακριά από τα καθημερινά προβλήματα του Έλληνα βρίσκεται ο Σύριζα.

Η προανακριτική επιτροπή δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης για ΝΔ και Σύριζα

Η προανακριτική επιτροπή δεν θα μετατραπεί σε παιδική χαρά, ούτε σε πεδίο αντιπαράθεσης για ΝΔ και Σύριζα. Για τη δουλειά αυτή υπάρχουν τα τηλεοπτικά παράθυρα και το καφενείο της βουλής. Φαινόμενα διαρροών των απορρήτων πρακτικών της επιτροπής είναι απαράδεκτα και πρέπει να παταχθούν άμεσα.

Διαρρήκτες αποκάλυψαν το κύκλωμα των λευκών γάμων


Γεωργιανοί διαρρήκτες, οι οποίοι όταν συλλαμβάνονταν αποκάλυπταν ότι ήταν πολιτικοί πρόσφυγες και στη συνέχεια παντρεύονταν με Ελληνίδες, αποτέλεσαν την άκρη του νήματος για την εξάρθρωση του κυκλώματος νομιμοποιήσεων αλλοδαπών, μέσω «λευκών» γάμων σε Ελλάδα και Γεωργία.

 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

AΓΡΟΤΕΣ Κλείνουν τον κόμβο της Κουλούρας


Στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό θα συγκεντρωθούν σήμερα με τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Ημαθίας, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση πληρωμής της περσινής παραγωγής ροδάκινου και για τον νέο τρόπο φορολόγησής τους.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Υποκλέπτουν κωδικούς e-banking με «ιό»


Την ιδιαίτερη προσοχή των πελατών τραπεζών, που συναλλάσσονται μέσω ίντερνετ με το σύστημα e-banking, εφιστά η αστυνομία, μετά τον εντοπισμό από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απόπειρας αγνώστων να υποκλέψουν κωδικούς και να μεταφέρουν χρήματα σε δικούς τους λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Σαμαράς: Οι συγκοινωνίες ανήκουν στο λαό. Οχι στις συντεχνίες


Σαμαράς: Οι συγκοινωνίες ανήκουν στο λαό. Οχι στις συντεχνίεςΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
Μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης από τον υπουργό Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη.

ΔΡΑΣΗ: Επιτάσσοντας η κυβέρνηση τους παράνομους «ασθενείς-απεργούς» γελοιοποιεί την νομιμότητα


Δυστυχώς, η κυβέρνηση απέναντι στους παράνομους "ασθενείς-αδειούχους-απεργούς" του Μετρό, επέλεξε, προχωρώντας στην εφαρμογή του μέτρου της επίταξης υπηρεσιών, να δράσει "εξόχως" παράνομα.
Η επίταξη υπηρεσιών αποτελεί κατ' ουσίαν παραβίαση της θεμελιώδους αρχής της απαγόρευσης της αναγκαστικής εργασίας (υπ’ αριθ. 29 Δ.Σ.E. του 1930 περί αναγκαστικής ή υποχρεωτικής εργασίας, υπ’ αριθ. 105 Δ.Σ.E. περί καταργήσεως της αναγκαστικής Εργασίας του 1957 κ.λπ.).

Βρέφος ενός έτους σώζεται από θαύμα μετά από τροχαίο! Συγκλονιστικό βίντεο



Ένα βρέφος μόλις ενός έτους βρέθηκε ξαφνικά στη μέση του δρόμου μετά από τροχαίο. Και όλοι "πάγωσαν" όταν είδαν ένα φορτηγό να κατευθύνεται στο μέρος του. Σαν από θαύμα και εξαιτίας της ικανότητας του οδηγού της νταλίκας,  το παιδί σώθηκε!
Το τροχαίο συνέβη στη Ρωσία.
Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το παιδί με τους γονείς του βγαίνει από το δρόμο καθώς ο πατέρας χάνει τον έλεγχο.

«Ενοχοποιείται» η ασπιρίνη για παθήσεις που οδηγούν σε απώλεια όρασης


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ
Η λήψη τουλάχιστον μίας ασπιρίνης κάθε εβδομάδα συνδέεται με παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν απώλεια όρασης σε ηλικιωμένους ανθρώπους, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη η οποία εξέτασε δεδομένα 15 ετών.

Έβγαλαν πόρισμα πριν από την επιτροπή


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αναρωτιέμαι πραγματικά τι ανάγκη υπάρχει να συνεδριάσει η μόλις συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Όχι μόνο επειδή προχθές, ώρες πριν από την ανακοίνωση της σύνθεσής της από το προεδρείο της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε συνέντευξη Τύπου επί του θέματος. 

Αλλά και επειδή… έβγαλε και πόρισμα! 

Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τα λεγόμενα των (κατά Π. Λαφαζάνη) συντρόφων και συντρόφισσας που έλαβαν τον λόγο. 

Ο.Κ.Δ.ΕΟι εργαζόμενοι στο Μετρό δείχνουν τον δρόμο… Όλοι στο πλευρό τους!


Στα μπλόκα της απεργίας να τσακίσουμε τις φασιστικές απειλές επιστράτευσης
-       Απεργία τώρα σε όλες τις συγκοινωνίες
-       Να νικήσουμε τη χούντα συγκυβέρνησης – Τρόικας με
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πάτρα: Επιχειρήθηκε απόδραση από κρατούμενους στο Μεταγωγών-Τους σταμάτησε μια λαμαρίνα!



Γράφτηκε από την  
Η σιδερένια εξωτερική επένδυση τμήματος του κτηρίου, έβαλε τέλος στο εγχείρημα απόδρασης, αλλοδαπών κρατούμενων στο Τμήμα Μεταγωγών Πάτρας στην Ιωάννου Βλάχου.
Με τη χρήση σωλήνα πιθανόν από κάποια υδραυλική εγκατάσταση , κατάφεραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί να σκάψουν τον τοίχο κοντά στον νιπτήρα και τελικά  να «βγουν» στην λαμαρίνα… με αποτέλεσμα το σχέδιο διαφυγής τους να ανατραπεί.

Έρχεται κύμα κακοκαιρίας - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ


Επιδείνωση του καιρού  με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει, από το μεσημέρι της Τετάρτης, προειδοποιήσει για έντονα καιρικά φαινόμενα  την Πέμπτη και την Παρασκευή.